Feelgood Zapping στην επιτυχημένη διαδικασία εκτόξευσης του δορυφόρου Hellas Sat 3 από την Arianespace...

Feelgood Zapping στην διαδικασία εκτόξευσης του δορυφόρου Hellas Sat 3 από την Arianespace...
Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διπλή εκτόξευση του κοινού δορυφόρου Hellas-Sat 3/Inmarsat S-ΕΑΝ από την Arianespace (παρέα με τον δορυφόρο G-Sat 17), με τη πλατφόρμα εκτόξευσης της Ariane 5 (VA238) μέσω του Διαστημικού Κέντρου Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, τα μεσάνυχτα 28/29 Ιουνίου 2017 (μεταξύ 2359 - 0116 ώρα Ελλάδος)…O νέος δορυφόρος θα χρησιμοποιηθεί παράλληλα για την αντικατάσταση του υφιστάμενου δορυφόρου HELLAS SAT 2 και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην τροχιακή θέση 39 Μοίρες Ανατολικά. Σε μια περίοδο που ήδη δημιουργείται ακόμη μια ανταγωνιστική τροχιακή θέση στις 2 μοίρες ανατολικά μετά και την πρόσφατη επιτυχημένη εκτόξευση του νέου δορυφόρου Bulgaria Sat 1 - 2E…

...

Η HELLAS SAT και ο INMARSAT εκτόξευσαν τον κοινό δορυφόρο HELLAS SAT 3 - Inmarsat S-ΕΑΝ (τα μεσάνυχτα 28/29 Ιουνίου 2017, μεταξύ 2359 - 0116 ώρα Ελλάδος), ο οποίος και θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στην τροχιακή θέση 39 Μοίρες Ανατολικά. Ο κοινός δορυφόρος φέρει εξοπλισμό για δύο ξεχωριστές χρήσεις: Η πρώτη χρήση είναι για τις κινητές δορυφορικές υπηρεσίες S Band της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επονομασία EuropaSat, οι οποίες αναπτύσσονται μετά την αδειοδότηση του INMARSAT (από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2009), με σκοπό την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών WiFi διασύνδεσης αεροπορικών επιβατών πρόσβασης σε Πανευρωπαϊκή κάλυψη.

Ενώ η δεύτερη χρήση είναι για τις DTH υπηρεσίες του νέου δορυφόρου HELLAS SAT 3 (που κατασκευάστηκε από την Γαλλική THALES ALENIA SPACE), με τις προδιαγραφές της πλατφόρμας "Spacebus 4000 C4" και την υλοποίηση εγκατάστασης 44 αναμεταδοτών Ku band (αρχικώς 47 αναμεταδότες) και 1 αναμεταδότης Ka band. Με πρόσθετες ικανότητες μεταφοράς περιεχόμενου βίντεο σε High Definition και Ultra High Definition για τις περιοχές που καλύπτονται σε σταθερές δορυφορικές υπηρεσίες (FSS) και δορυφορικές υπηρεσίες Broadcast (BSS) και στις ζώνες κάλυψης σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική (SADC χώρες).… Στη δεύτερη χρήση του ο νέος δορυφόρος Hellas Sat 3 θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των δορυφορικών επικοινωνιών της HELLAS SAT στη τροχιακή θέση 39Ε και για την εν μέρει αντικατάσταση του υφιστάμενου δορυφόρου HELLAS SAT 2, αφού η πλήρη αντικατάσταση θα ολοκληρωθεί με την επερχόμενη εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4  (με τη πλατφόρμα εκτόξευσης της Ariane 5 στο τέλος του Α` Εξαμήνου του 2018)... Σε μια περίοδο που ήδη δημιουργείται ακόμη μια ανταγωνιστική τροχιακή θέση στις 2 μοίρες ανατολικά μετά και την πρόσφατη επιτυχημένη εκτόξευση του νέου δορυφόρου Bulgaria Sat 1 - 2E (3 αναμεταδότες FSS Ku band και 30 αναμεταδότες BSS Ku band)…

....
Feelgood Zapping στην επιτυχημένη διαδικασία εκτόξευσης του δορυφόρου Hellas Sat 3 από την Arianespace...




...

...
...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δορυφορική Μετάδοση της Εκτόξευσης του Δορυφόρου HELLAS SAT 3 από το Γκουρού της Γαλλικής Γουιάνας.
Tα μεσάνυχτα της Τετάρτης 28 Ιουνίου, στις 23:59' ώρα Ελλάδος/Κύπρου, ο εκτοξευτήρας ARIANE 5, έχοντας τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου στη κορυφή του, θα εκτοξεύσει από το Γκουρού της Γαλλικής Γουιάνας, το νέο δορυφόρο HELLAS SAT 3 της HELLAS SAT, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες Ανατολικά με σκοπό να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο δορυφόρο HELLAS SAT 2.
O δορυφόρος HELLAS SAT 3/ IS θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες επεκτείνοντας τις εργασίες της HELLAS SAT στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και υποσαχάρια Αφρική και παράλληλα ίντερνετ και τηλεφωνία μέσω του οργανισμού INMARSAT στα αεροπλάνα που υπερίπτανται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην εκτόξευση θα παρευρεθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς μαζί με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών κ. Βασίλη Μαγκλάρα, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.
Το σημαντικό αυτό γεγονός θα μεταδίδεται ζωντανά από τους δορυφόρους της EΒU και από το δορυφόρο HELLAS SAT 2, αλλά και παράλληλα σε webcast από την ιστοσελίδα της PARAWEB και της HELLAS SAT.
Η τηλεοπτική μετάδοση θα ξεκινήσει στις 11.15 το βράδυ ώρα Ελλάδος για δοκιμές εκπομπής και η κανονική τηλεοπτική ροή θα ξεκινήσει στις 11.44 το βράδυ. Η HELLAS SAT έχει ετοιμάσει εταιρικό βίντεο, το οποίο είναι διαθέσιμο για κάθε χρήση, τηλεοπτική ή διαδικτυακή με και χωρίς Ελληνικούς υποτίτλους από την ιστοσελίδα της HELLAS SAT, στο link: http://launch.hellas-sat.net/videos/

1. Webcast:
• Ιστοσελίδα HELLAS SAT: 
http://launch.hellas-sat.net/videos/
• Ιστοσελίδα PARAWEB: 
http://www.paraweb.tv/hellas-sat/

2. Δορυφορική Μετάδοση
Ώρα Έναρξης Δοκιμών (20.15 UTC)
΄Ωρα Έναρξης Ροής Προγράμματος (20.44 UTC)

A. Δορυφόρος HELLAS SAT 2 - Τροχιακή Θέση 39ο Ε
Ευρωπαϊκή Κάλυψη
HS-2 F1 Beam
Downlink Central Frequency: 12735.00
Polarization Horizontal
FEC: 3/4
Symbol Rate : 4.937,3
Bandwidth : 6 MHz
DVB-S2/8PSK

Β. Δορυφόρος EBU/Eutelsat 7B - Τροχιακή Θέση 7ο Ε
Ευρωπαϊκή Κάλυψη
TXP B4
Downlink Central Frequency: 11042.0 MHZ
Polarization: Vertical
FEC: 3/4
Symbol Rate : 4.937,3
Bandwidth : 6 MHz







...
H EPT στους ρυθμούς εκτόξευσης του δορυφόρου Hellas-Sat 3 σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1... 
...
Στις 23:30 η ΕΡΤ1 σε μία έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση με το διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας την εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3.
Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, με το όνομα HELLAS SAT 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, αναμένεται να εκτοξευτεί απόψε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα από το ευρωπαϊκό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Η ΕΡΤ1 σε μία έκτακτη ενημερωτική εκπομπή θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση με το διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας την εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3, που φέρει τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου.
...
...
Στο διαστημικό κέντρο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος, χθες βράδυ, παρακολούθησε την πολύπλοκη διαδικασία «roll out» του πυραύλου ARIANE 5 ECA, που μετέφερε τον δορυφόρο από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Thales Alenia Space, στο ανατολικό άκρο της Γαλλικής Ριβιέρας στη Νίκαια. Αν όλα πάνε καλά, μετά τους κατάλληλους ελιγμούς, ο δορυφόρος αναμένεται να τεθεί στην τελική γεωστατική τροχιά του περίπου πέντε μέρες μετά την εκτόξευσή του, οπότε πλέον θα έχουν αναπτυχθεί οι τέσσερις κεραίες του (μία για τον Hellas-Sat 3 και τρεις για τον Inmarsat).
 «Η Ελλάδα επανατοποθετείται στον παγκόσμιο χάρτη των διαστημικών εφαρμογών» τόνισε  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήρε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου και τη συμβολή του διευθύνοντος συμβούλου της HELLAS SAT Χριστόδουλου Πρωτοπαπά.
Με τη συγκρότηση της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, θα είμαστε σε θέση στρατηγικού σχεδιασμού ώστε «να προσελκύσουμε ξανά τα λαμπρά ελληνικά μυαλά, τα οποία εργάζονται, στο εξωτερικό και να αποδώσουμε στη χώρα μας αυτό που δικαιούται και αυτό που της αξίζει», πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς διευκρινίζοντας ότι οι νέες δυνατότητες αφορούν επίσης:
Την εξυπηρέτηση αμυντικών θεμάτων, την πρόληψη καιρικών φαινομένων, τον έλεγχο συνόρων και ακόμα, την παρακολούθηση πυρκαγιών.
Με τον νέο δορυφόρο, επισήμανε ο κ. Παππάς, ενισχύεται η τροχιακή θέση της Ελλάδας, γιατί θα υπάρξουν περισσότερες κεραίες στον κόσμο, που θα στραφούν στη θέση 39 μοίρες.
Ο νέος δορυφόρος κατασκευάσθηκε στη Γαλλία από τη γαλλo-ιταλική κοινοπραξία Thales Alenia Space, ενώ προγραμματίζεται να σταθεροποιηθεί στην τροχιακή θέση 39 μοίρες ανατολικά, όπου τα δικαιώματα σε συχνότητες ανήκουν σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο δορυφόρος έχει δημιουργηθεί από κοινού με τον οργανισμό Immarsat (δορυφορική τηλεφωνία) που έχει έδρα το Λονδίνο, ο έλεγχος  όμως θα γίνεται από το κέντρο της Hellas Sat στο Κορωπί και στην Κακορατζιά μεταξύ Λάρνακας -Λεμεσού. Συνολικά, η κατασκευή και εκτόξευση του Hellas Sat 3, αλλά και του Hellas Sat 4 που κατασκευάζεται στο Ντένβερ των ΗΠΑ, απαιτεί επένδυση πολύ μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ. Η Hellas-Sat  με έδρα την Κύπρο, αποτελεί πλέον θυγατρική της αραβικής Arabsat. Ο δορυφόρος θα είναι συμπληρωματικός και του επίγειου δικτύου Immarsat.
Στις 23:30 η ΕΡΤ1 σε μία έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση με το διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας την εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3.