Θεσσαλονίκη: Έντονα προβλήματα ψηφιακών εκπομπών στο δίκτυο της Digea…

Θεσσαλονίκη: Έντονα προβλήματα ψηφιακών εκπομπών στο δίκτυο της Digea…
Έντονα προβλήματα παρατηρηθήκαν στο δίκτυο ψηφιακών εκπομπών της Digea στη Θεσσαλονίκη, πιο συγκεκριμένα χθες Τρίτη 04/05/2010 κατά την διάρκεια των εκπομπών «AL Tsantiri News (Alpha: 21.00-23.00)» και «Ράδιο Αρβύλα (Ant1: 23.00-00.00)» παρατηρηθήκαν διακοπές στον ήχο, συνεχή και έντονα πιξελιάσματα `η ακόμη και κολλήματα στην εικόνα των καναλιών Alpha και Ant1 (σε βαθμό εκνευριστικό…), από το δίαυλο 25 UHF (εντός πόλης), σε εξωτερικούς ψηφιακούς δέκτες Mpeg-4 (οι εικόνες μιλανε από μόνες τους)…Φαινόμενα που δεν δικαιολογούνται στην ψηφιακή εποχή και θα χαρακτηρίζαμε ως απαράδεκτες υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης… Κάτι συμβαίνει με το δίκτυο SFN - «Χορτιάτη-Φιλιππειο» - της Digea στη Θεσσαλονίκη, διαφορετικά το πρόβλημα προέρχεται από την κεντρική πολυπλεξία της Digea στην Αθήνα… Να επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα…Αναφορές έχουν γίνει και σε φόρουμ όπως το AVClub

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: mcelliot_g (από Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου πλέον δεν υπάρχουν οι εναλλακτικές αναλογικές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών…):
«Τα προβλήματα συνεχίζονται αμείωτα και από την Digea θέλουν να βγάλουν τις εγκαταστάσεις μας προβληματικές!!!!! Έλεος πια! Ας ανέβει κάποιος τεχνικός σε Χορτιάτη και Φιλίππειο να φτιάξει το χάλι, δεν φτάνει που στις δυτικές μας έκοψαν με το στανιό οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική, είναι ώρες που δεν παρακολουθείται τίποτα από τις συνεχείς μικροδιακοπές και αυτά με σήμα φουλ!!!! Τι θα γίνει πια, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να μην μπορούμε να δούμε καθαρά τηλεόραση χωρίς να ξεπαραδιαζόμαστε! Κατάρα μας έχουν ρίξει? Παρεμπιπτόντως ακόμα και ένα μικρό ψάξιμο στο Google Earth δείχνει ότι ο Χορτιάτης και το Φιλίππειο στις δυτικές είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία, δεν γίνεται να γυρίσεις κεραία αλλού! Τελικά κάτι γνωστοί στα Μετέωρα κάτι ήξεραν και δεν άλλαξαν τον προσανατολισμό της κεραίας από την Κάτω Κορυφή Αριδαίας! Έχει δεν έχει όλα τα κανάλια, τουλάχιστον συνεχίζουν να βλέπουν!»