Η ΕΡΤ στο στόχαστρο της ψηφιακής συρρίκνωσης…

Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης μας πληγώνει, με τις στρεβλές εξελίξεις που μας θυμίζουν πισωγύρισμα στη δεκαετία του 80s και ψηφιακό σκοταδισμό… Η ελληνική πολιτεία έχει θέσει την δημόσια τηλεόραση σε σχέδιο αναδιάρθρωσης, κάτω από ένα αόριστο πλαίσιο «επαναξιολόγησης, `η κατάργησης των μη βιώσιμων υπηρεσιών της ΕΡΤ»! Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους, που θα οδηγήσει με την σειρά του στο περιορισμό των υπηρεσιών της ΕΡΤ στην ελληνική επικράτεια (περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί), «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη»… Δίνοντας τροφή για σενάρια ολικής συρρίκνωσης από τους καλοθελητές των ιδιωτικών συμφερόντων, που ενδιαφέρονται και επιθυμούν για μια συρρικνωμένη και αποδυναμωμένη ΕΡΤ, που δεν θα παράγει ανταγωνιστικό πρόγραμμα και ας πληρώνεται γι ` αυτό το λόγο από τους πολίτες-συνδρομητές της, με τη πρόφαση της μείωσης του ανταποδοτικού τέλους…
Παράλληλα δεν θα πρέπει να διαθέτει αξιόλογα ψηφιακά θεματικά κανάλια, αφού τα ιδιωτικά συμφέροντα επιθυμούν διακαώς τη κατάργηση της προμετωπίδας της ψηφιακής μετάβασης της ΕΡΤ «Σινεσπορ+, Πρισμα+»… Δεν θα έχει διαφημίσεις και θα αφήσει ελεύθερο το πεδίο, ώστε το παιχνίδι να εξελίσσεται ανάμεσα στην ιδιωτική και συνδρομητική τηλεόραση συμφερόντων… Ένα έργο που θυμίζει αντίστοιχες εξελίξεις και σε άλλα δημόσια αγαθά, την ΕΡΤ θα εξαιρέσουν...

Μετά τις τυμπανοκρουσίες της υψηλής ευκρίνειας έρχεται η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ… Διαβάστε τι γράφει ο συγκεκριμένος τύπος και προσπαθήστε να βγάλετε συμπεράσματα…


00) Ένα «καλό» και ένα κακό Μνημόνιο για την ΕΡΤ… - Έθνος
Η τρόικα ζητεί συγχωνεύσεις καναλιών και ραδιοφώνων με δραστική περικοπή στο ανθρώπινο δυναμικό

TA ΔYO ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ
Δύο "μνημόνια" αναδιάρθρωσης διακινούνται για την ΕΡΤ, με το πρώτο, το πιο ήπιο, να προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις μη κερδοφόρων υπηρεσιών και το δεύτερο, το οποίο έχει επεξεργαστεί ήδη η τρόικα, να προχωρεί μέχρι και στη δραματική μείωση του προσωπικού που αγγίζει σήμερα τους 3.026 εργαζόμενους, με στόχο την άμεση ανακούφιση του προϋπολογισμού.
Τα στελέχη της τρόικας, επιβλέποντας το πρόγραμμα κατάργησης/συγχώνευσης οργανισμών του Δημοσίου, δεν φαίνονται ικανοποιημένα ούτε από τον πλεονασματικό ισολογισμό της ΕΡΤ για το Α" τρίμηνο, από τον οποίο περισσεύουν 40 εκατ. ευρώ, ούτε βέβαια και από τις προτάσεις της διοίκησης για νέο επιχειρησιακό πλάνο και οργανόγραμμα.
"Περικοπές τώρα"
Οι δανειστές μας ζητούν από την κυβέρνηση "εδώ και τώρα" (ακόμα και τον Σεπτέμβριο) συγχωνεύσεις ή κλείσιμο αναλογικών και ψηφιακών καναλιών, περιορισμό των 5 σταθμών της ΕΡΑ και των 19 ρ/ς της περιφέρειας, μείωση του κόστους προγράμματος και του έμψυχου δυναμικού και περαιτέρω ψαλίδισμα της μισθοδοσίας όσων παραμείνουν.
Το πιο ήπιο σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ διατυπώθηκε διά στόματος Θ. Πάγκαλου ο οποίος ανάφερε ότι "δεν θα κλείσει κανένα κανάλι, αλλά θα υπάρξει αναδιάρθρωση και κατάργηση μη αναγκαίων και μη κερδοφόρων υπηρεσιών".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κεντρικές γραμμές του "καλού" σεναρίου είναι:
-Επαναξιολόγηση και κατάργηση μη βιώσιμων υπηρεσιών και επανακαθορισμός του ανταποδοτικού τέλους που ανέρχεται σε 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο, εκ των οποίων 75-85 εκατ. ευρώ επιστρέφουν στον κράτος μέσω φόρων.
-Αξιοποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ, ήτοι ακίνητα και οικόπεδα αξίας 140 εκατ. ευρώ από το περιουσιολόγιο που ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.
-Αναδιάρθρωση λειτουργιών και συγχώνευση διευθύνσεων και υπηρεσιών, κατάργηση ορισμένων, προσθήκη νέων, ώστε να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ παραδοσιακών/αναλογικών και νέων μέσων.
-Συγχώνευση πανελλαδικών καναλιών αφού προηγηθεί η αυτονόμησή τους σε Γενικές Διευθύνσεις υπό την "ομπρέλα" μιας υπερ-διεύθυνσης.
-Λουκέτο στο Cine/Sport για την εξοικονόμηση 4-5 εκατ. ευρώ. Το Πρίσμα+, το οποίο επιδοτείται από την ΕΕ, θα εμπλουτιστεί με ψυχαγωγικό και αθλητικό περιεχόμενο, ενώ η ΕΡΤ HD θα λειτουργεί πιλοτικά.
-Μείωση και ενδεχόμενη υπαγωγή στους Δήμους των περιφερειακών Ρ/Σ της ΕΡΑ, για εξοικονόμηση 1,5 εκατ. ευρώ.
-Μείωση του αριθμού των συμβασιούχων το 2012 κατά 30-50% (από 700 σε 350), συνταξιοδότηση 240 ακόμη εργαζομένων έως το τέλος του 2011 και άλλων 350-400 το 2012. Στο τέλος του 2011, εκτιμάται ότι το προσωπικό της ΕΡΤ δεν θα ξεπερνά τα 2.900 άτομα έναντι 3.246 τον Οκτώβριο του 2010 και 3.026 σήμερα. Περαιτέρω μείωση μισθών.
-Κατάργηση μιας σειράς συχνοτήτων στα Μεσαία, μεταφορά "Ραδιοτηλεόρασης" στο Ιντερνετ, διατήρηση μεικτών παραγωγών μόνο προς το συμφέρον της ΕΡΤ.



1) Μακροπρόθεσμο και στην ΕΡΤ - Παραμένει η ΕΡΤ3 - Μακεδονία...

“Η ΕΡΤ3 όχι μόνο θα μείνει, αλλά θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα αναπτυχθεί, γιατί έχει σπουδαίο ρόλο να επιτελέσει. Τον ρόλο της τον παίζει πολύ καλά, αλλά με την ανάπτυξη θα είναι ακόμη καλύτερα”. Με αυτά τα λόγια στο χθεσινό μεσημβρινό δελτίο της ΕΤ3 ο Τηλέμαχος Χυτήρης προσπάθησε για πολλοστή φορά να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που αναστατώθηκαν από τη φημολογία ακόμη και περί λουκέτου στο Τρίτο κανάλι. Ο αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ υπουργός προχώρησε ακόμη παραπέρα, τονίζοντας πως ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι αναντικατάστατος, όπως ορίζεται άλλωστε και στο Σύνταγμα, όμως τόνισε πως η ΕΡΤ, όπως και όλοι οι φορείς, πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Έτσι, ανακοίνωσε πως η κρατική ραδιοτηλεόραση “έχει το δικό της μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2015, προκειμένου να νοικοκυρευτεί”, ενώ πρόσθεσε πως το προσωπικό μετά από εξέταση και έρευνα θα μειωθεί, αρχής γενομένης από τους συμβασιούχους που, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους, θα μειωθούν κατά 50%. Μάλιστα, ο κ. Χυτήρης είπε πως το 2015 θα δουλεύουν στην ΕΡΤ περίπου 2.000 εργαζόμενοι από τους 3.100 που είναι σήμερα. Λίγο αργότερα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 πραγματοποίησαν εργασιακή συνέλευση, κατά την οποία έλαβαν την απόφαση να είναι σε εγρήγορση και να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί, για να αναδειχτεί η σημασία ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

2) Το ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ+ κλείνει, συγχωνεύσεις περιφερειακών ραδιοσταθμών… - Ελευθεροτυπία

Συνάντηση είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ) Τ. Χυτήρης με τη διοίκηση της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το επιχειρησιακό σχέδιο και το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ. Σε αυτό θα προβλέπεται μια γενική διεύθυνση για κάθε κανάλι, ενώ όλα τα μέσα θα βρίσκονται κάτω από μια διευθυντική ομπρέλα. Η ΕΤ1 από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μετασχηματιστεί σε εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό κανάλι και το ψηφιακό ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ+ θα κλείσει. Όπως λέγεται αποφασίστηκε τελικά να προχωρήσει η συγχώνευση περιφερειακών ραδιοσταθμών που πιθανότατα θα παραμείνουν 13 ή 10 από τους σημερινούς 19, ενώ σχεδιάζεται να βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του μητροπολιτικού δήμου της περιφέρειας που ανήκουν. Οι ραδιοσταθμοί της ΕΡΑ θα παραμείνουν ως έχουν τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, ενώ καθώς υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2012 το προσωπικό της ΕΡΤ θα έχει μειωθεί σχεδόν κατά 1.000 άτομα και δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις αλλά ούτε και προσλήψεις. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι ακίνητα της ΕΡΤ με σημαντική εμπορική αξία θα περάσουν σύντομα στην κρατική εταιρεία που θα δημιουργηθεί για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.


3) «Καμία συρρίκνωση της ΕΡΤ» - dealnews.gr
Κατηγορηματικός ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, αναφερόμενος στις φήμες που θέλουν το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα να προχωράει σε συρρίκνωση. Ο κ. Ταγματάρχης μιλώντας στην «Ναυτεμπορική» επεσήμανε ότι η προσπάθεια αναμόρφωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με το σχέδιο που ακούγεται και φέρετε να το επιβάλει η τρόικα, ζητείται περιορισμός των καναλιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα -με κατάργηση της ΕΤ1 και της ΕΤ3- καθώς και πώληση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του φορέα, θέμα που τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο διευθύνων σύμβουλος απαντώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει στον ορίζοντα ενδεχόμενο συρρίκνωσης των καναλιών της ΕΡΤ το οποίο να γνωρίζω. Κάνουμε διαρκώς προσπάθειες βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και εξορθολογισμού του κόστους, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας. Προσπάθειες οι οποίες έχουν επιδράσει ήδη θετικά στη λειτουργία μας και αποτυπώνονται στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

Πετύχαμε σημαντική μείωση του κόστους και με το πρόγραμμα Δι@ύγεια, πιστεύω ότι μπαίνει τέλος σε προβλήματα δεκαετιών. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του 2010, η εταιρεία, παρουσίασε για πρώτη φορά λειτουργικό πλεόνασμα, της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, ενώ το συσσωρευμένο χρέος μειώθηκε στα 88 εκατ. ευρώ από τα 118 εκατ. ευρώ. Ακούω συνέχεια να λέγονται διάφορα, όχι μόνο για τα κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και για την ακίνητη περιουσία της, τα οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γίνεται προσπάθεια ουσιαστικής αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του φορέα. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε όλοι, μειώνεται το κόστος, αλλά παράγεται και έργο όπως οφείλουμε να κάνουμε με γνώμονα τον Έλληνα πολίτη».

4) ΕΡΤ: Σκέψεις για κατάργηση του Σινεσπορ+, από την Ελευθεροτυπία:

Επιχείρηση συμμάζεμα (ΣΩ.ΜΑ.)
Μπορεί κανένα από τα αναλογικά κανάλια της ΕΡΤ (ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3) να μη βάζει «λουκέτο», αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τα ψηφιακά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προτείνεται η κατάργηση του συνενωμένου πλέον Σινεσπόρ+, πιθανότατα, αν όχι μέσα στο καλοκαίρι, στις αρχές της νέας τηλεοπτικής περιόδου. Μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από τα επιτελεία της ΕΡΤ, τα οποία επεργάζονται το τελικό επιχειρησιακό σχέδιο (στο οποίο περιλαμβάνεται και νέο οργανόγραμμα) θα εξοικονομήσει περίπου τέσσερα έως πέντε εκατομμύρια ευρώ, καθώς σε αυτό το ύψος υπολογίζεται το λειτουργικό κόστος του συγκεκριμένου καναλιού. Τα μόνα ψηφιακά κανάλια που θα απομείνουν θα είναι το Πρίσμα+, το οποίο πιθανότατα και θα εμπλουτιστεί με ψυχαγωγικό και αθλητικό περιέχομενο, και το ΕΡΤ HD (το κανάλι υψηλής ευκρίνειας), το οποίο θα βρίσκεται εν αναμονή, καθώς θα μεταδίδονται σποραδικά προγράμματα σε πιλοτική μορφή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ανακοινωνόντας χθες τις προτάσεις τις διϋπουργικής για την κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, ανέφερε ότι από την ΕΡΤ δεν θα κλείσει κανένα κανάλι, αλλά θα υπάρξει αναδιάρθρωση και κατάργηση ορισμένων μη αναγκαίων υπηρεσιών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι εξετάζεται η μείωση του ανταποδοτικού τέλους, καθώς και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ υπάρχουν επίσης προτάσεις και για συρρίκνωση των 19 περιφερειακών ραδιοσταθμών σε 13, κάτι που υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά επ' αυτού υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από βουλευτές περιφερειών, που δεν δέχονται κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και η συγκεκριμένη κίνηση έχει «παγώσει» για την ώρα, καθώς απαιτείται πολιτική απόφαση και σε τέτοια περίοδο αποφεύγονται οι... σύγκρουσεις. Παράλληλα, έχει εξεταστεί και προτείνεται η κατάργηση μιας σειράς συχνοτήτων στα Μεσαία, οι οποίες είναι και εξαιρετικά ενεργοβόρες, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κατάργησης της «Φωνής της Ελλάδας» από τα Βραχέα, καθώς έχει μεγάλη ανταπόκριση από την ομογένεια και την ποντοπόρο ναυτιλία. Από την ΕΡΤ, μέσα στο 2011 έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 220-230 άτομα, ενώ μέχρι και το τέλος της χρόνιας τον ίδιο δρόμο θα έχουν πάρει επιπλέον 240 εργαζόμενοι. Στο τέλος του 2011, εκτιμάται ότι το προσωπικό της ΕΡΤ δεν θα ξεπερνά τα 2.900 άτομα, ενώ θα υπάρξει και περαιτέρω μείωση, καθώς και για το 2012 ο αριθμός εργαζομένων υπό συνταξιοδότηση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 350. Παράλληλα, προβλέπεται μείωση συμβασιούχων για την επόμενη χρόνια, κατά 30% έως και 50%. Κάτι που σημαίνει ότι από τους 700 συμβασιούχους (ήταν 1.100 το 2009), το 2012 δεν θα εγκριθούν περισσότερες από 350-400 τέτοιες θέσεις. Συμμάζεμα έχει γίνει και στις λεγόμενες πρόσθετες αμοιβές, που δεν ξεπερνούν πλέον το 11,75% της συνολικής μισθοδοσίας, ενώ σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση. Παράλληλα, θα προχωρήσει η συγχώνευση διευθύνσεων, υπηρεσιών και λειτουργιών, ενώ προβλέπεται κατάργηση ορισμένων εξ αυτών, καθώς και κάποιες προσθήκες νέων, ώστε να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ παραδοσιακών και νέων μέσων στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Ηδη εξετάζεται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ, που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ. Αυτή την περίοδο εξετάζονται τίτλοι και χρήσεις των ακινήτων που διαθέτει η δημόσια τηλεόραση. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι ακίνητα αξίας 140-170 εκατ. ευρώ μπορούν να αξιοποιηθούν, μέσω της κρατικής εταιρείας που θα δημιουργηθεί γι' αυτόν τον σκοπό, και να αποδώσουν πολλαπλάσια της αξίας τους.

5) Βάζουν µαχαίρι και στην ΕΡΤ από τα Νέα

Αναδιάρθρωση και µείωση του προσωπικού, από 3.500 εργαζόµενους σε 2.000
Βαθύ µαχαίρι στην ΕΡΤ βάζει τους επόµενους µήνες η κυβέρνηση µε στόχο να µειώσει τους περίπου 3.400 υπαλλήλους της σε λιγότερο από 2.000. Η κυβέρνηση εµφανίζεται αποφασισµένη να θυσιάσει µεγάλο κοµµάτι της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης µε σκοπό την περιστολή των αλόγιστων δαπανών και τον δραστικό περιορισµό των εξόδων. ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ 2015. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, το business plan για την ΕΡΤ µε ορίζοντα το 2015 περιλαµβάνει: κλείσιµο περιφερειακών σταθµών και ραδιοφώνων. Να σηµειωθεί ότι σήµερα η ΕΡΤ συντηρεί 19 περιφερειακούς σταθµούς σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Ορεστιάδα, Κοµοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη και Καλαµάτα. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει όµως τους µεγάλους ραδιοφωνικούς σταθµούς ΕΡΑ, ΕΡΑ Σπορ, Τρίτο Πρόγραµµα. Παράλληλα, θα καταργηθούν όλα τα ψηφιακά κανάλια όπως για παράδειγµα prisma+, cine spor+ καθώς το επόµενο διάστηµα η ΕΡΤ θα εκπέµπει το σύνολο του προγράµµατός της µόνο ψηφιακά. Οπως όλα δείχνουν έπειτα από πολλά χρόνια θα κλείσει και τηλεπεριοδικό της ΕΡΤ, η «Ραδιοτηλεόραση». Σε ο, τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθµούς, παραµένουν αλώβητες η ΝΕΤ και η ΕΤ3, ενώ η ΕΤ1 θα µετατραπεί σε κανάλι χαµηλού κόστους. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι καταργούνται δελτία και εκποµπές και ο σταθµός θα µεταδίδει αποκλειστικά εκποµπές πολιτιστικού περιεχοµένου και ντοκιµαντέρ. Σε σχέσηµε τους εργαζόµενους, στον σχεδιασµό της κυβέρνησης είναι ο δραµατικός περιορισµός τους. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ λένε ότιοι 3.932 υπάλληλοιτης ΕΡΤ, µόνιµοι και αορίστου χρόνου, σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα µειωθούν σε λιγότερους από 2.000. Μάλιστα δεν θα προσληφθεί κανένας νέος υπάλληλος στην θέση όσων αποχωρήσουν. Επίσης, θα περιοριστεί σηµαντικά και ο αριθµός των συµβασιούχων που απασχολούνται στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η δηµόσια περιουσία της ΕΡΤ που εκτιµάται σε εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ.

6) Ολοταχώς για συρρίκνωση της ΕΡΤ, από το Βήμα

Συνάντηση Τ. Χυτήρη με τους συνδικαλιστές της δημόσιας τηλεόρασης (του Δημήτρη Γαλάνη) Την ώρα αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης συναντάται με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ προκειμένου να τους ενημερώσει για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σχετικά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χυτήρης είχε συνάντηση και με στελέχη της εταιρείας με σκοπό να τους πληροφορήσει για την σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυβέρνηση δεν σκοπεύει προς το παρόν τουλάχιστον να κλείσει κάποιον από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το κανάλι της ΕΡΤ1 «σώθηκε» την τελευταία στιγμή, αλλά θα συνεχίσει με περιορισμένο πρόγραμμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκεί που θα πέσει «μαχαίρι» είναι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ κυρίως εκείνους της επαρχίας πολλοί από τους οποίους θα περάσουν στη δικαιοδοσία των δήμων.


7) Θ. Πάγκαλος: «Δεν συρρικνώνεται η ΕΡΤ, κόβονται οι μη κερδοφόρες υπηρεσίες» - στην Ημερησία

Σε σταθερή τροχιά εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης παραμένει η ΕΡΤ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο. Σε σταθερή τροχιά εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης παραμένει η ΕΡΤ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο να διευκρινίζει ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων των ΔΕΚΟ, δεν περιλαμβάνει κλείσιμο καναλιών αλλά διακοπή λειτουργίας μη κερδοφόρων υπηρεσιών».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τ. Χυτήρης κάνει λόγο για «νοικοκύρεμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα» διαψεύδοντας το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της ΕΡΤ «αφού η προσπάθεια αναμόρφωσης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και μήνες, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα».


Blog-Σχόλιο: Από πότε η ΕΡΤ έχει και μη κερδοφόρες υπηρεσίες!!!