ΕΡΤ και Digea: Ψηφιακή μετάβαση στη Πάτρα από τις 3 Φεβρουαρίου 2012…

Πάτρα: Ο επόμενος σταθμός της ψηφιακής μετάβασης για την ΕΡΤ και τη Digea μεσω της «ΑΡΟΗ», στις 3 Φεβρουαρίου 2012…
Tο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την «Digea», συνεχίζουν την υλοποίηση του εγχειρήματος της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, με επόμενο σταθμό την περιοχή της Αχαΐας. Συγκεκριμένα, η μετάβαση προγραμματίζεται για τις 3 Φεβρουαρίου 2012, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη».


Περίπου 280.000 κάτοικοι των περιοχών του νομού Αχαΐας, μικρού τμήματος των νομών ΗλείαςΑιτωλοακαρνανίας και των πόλεων της Πάτρας, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου θα έχουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Θα έχουν, επομένως, την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγαπημένα τους δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς «χιόνια», παρεμβολές και «είδωλα». Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 25 (506MHz) και 42 (642 MHz) για τα κανάλια της ΕΡΤ και 44 (658 MHz) και 46 (674 MHz) για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08...
Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όπως η διανομή ενημερωτικού εντύπου υλικού και η προβολή τηλεοπτικών σποτ.
Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών κ. Σωκράτης Κάτσικας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια του κρίσιμου εγχειρήματος της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και τμήματος της Δυτικής Ελλάδας, όπου για πρώτη φορά ένας τόσο μεγάλος αριθμός κατοίκων σε μία ευρεία γεωγραφική περιοχή επηρεάστηκε και εισήλθε εν τέλει με επιτυχία στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, στις 3 Φεβρουαρίου 2012 θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής «ΑΡΟΗ» του νομού Αχαΐας. Σκοπός μας είναι να αναβαθμιστεί η τηλεοπτική εμπειρία των κατοίκων, προσφέροντας σε όλους τους τηλεθεατές μία τηλεοπτική εμπειρία υψηλής ποιότητας με σταθερό σήμα, απαλλαγμένο από παρεμβολές».
Digea: Συνεχίζεται η ψηφιακή μετάβαση στη Δυτική Ελλάδα! Ακόμα περισσότερες περιοχές θα υποδεχθούν το ψηφιακό σήμα της Digea από την Αρόη, στις 3 Φεβρουαρίου 2012…
Για τις 3 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η επόμενη μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στη Δυτική Ελλάδα. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη» στην Πάτρα και θα εξυπηρετήσει περισσότερους από 280.000 κατοίκους. Οι πόλεις Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτος, καθώς και τα παράλια του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλο τμήμα του νομού Αχαΐας και τα βορειοδυτικά παράλια του νομού Ηλείας θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea… Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 44 (658 MHz) & 46 (674 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08. Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν και με κυλιόμενο ενημερωτικό μήνυμα (crawl) που θα βλέπουν στον τηλεοπτικό τους δέκτη.

Για τη συνέχιση της ψηφιακής μετάβασης, ο CEO της Digea κ. Γ. Μαθιός δηλώνει: «Η μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση συνεχίζεται. Από τις 3 Φεβρουαρίου το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα καλύψει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, την Πάτρα. Τα κέντρα εκπομπής Ακαρνανικών, Ξυλοκάστρου και Αρόης λειτουργούν συμπληρωματικά ώστε οι κάτοικοι του Κορινθιακού κόλπου και ενός μεγάλου τμήματος της Δυτικής Ελλάδας να έχουν πρόσβαση στην επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση».