Νόμιμα η τηλεθέαση της Premier League μέσω nova στο Ηνωμένο Βασίλειο...

Δικαίωση για τη Pub που πρόβαλε αγώνες της Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Nova! Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε το πρωί υπέρ της ιδιοκτήτριας της pub, Karen Murphy, περί χρήσης ξένου (ελληνικού για την ακρίβεια – Nova) δέκτη για τη προβολή αγώνων της Premier League στη pub της.

Η τελευταία απόφαση έρχεται μετά τη παρουσίαση της υπόθεσής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως είχε κάθε δικαίωμα χρήσης του δέκτη, αφού είχε πληρώσει και το αντίστοιχο αντίτιμο (€944) το χρόνο, για να μπορεί να προβάλει δημόσια τα παιχνίδια στη pub της. Η Murphy αγωνίζεται τα τελευταία 6 χρόνια κατά της μήνυσης που δέχτηκε από τη BSkyB για αποφυγή πληρωμής των £700 ανά μήνα που κοστίζει η αντίστοιχη συνδρομή του βρετανικού συνδρομητικού φορέα. Το ανώτατο δικαστήριο σήμερα, αποφάσισε πως έχει το δικαίωμα χρήσης ξένου αποκωδικοποιητή, λέγοντας όμως πως υπάρχουν κάποια πολύπλοκα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα προβολής των αγώνων, που θα λυθούν με απόφαση που θα ληφθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
doriforikanea.gr

Blog-Σχόλιο: Πάντως εάν αληθεύει "ότι η συνδρομητική πλατφόρμα της nova προχώρησε σε αντίμετρα με τη διακοπή του αγγλικού ήχου/σχολιασμού στις μεταδόσεις των αγώνων της premier league", τότε σίγουρα γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω! Και πιο συγκεκριμένα στη δεκαετία του 80s, θυμίζοντας μια άλλη αντίστοιχη κίνηση, όταν τα ελληνικής παραγωγής βινύλια με διεθνείς καλλιτέχνες, ήταν μεγάλο εξαγωγικό προϊόν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (λόγο της χαμηλής τιμής τους)! Προκειμένου να σταματήσουν οι εξαγωγές ελληνικών βινυλίων με διεθνείς καλλιτέχνες, οι Πολυεθνικές δισκογραφικές εταιρείες σκαρφίστηκαν και επέβαλαν στα εδώ παραρτήματα τους, να βγάζουν τα εξώφυλλα και κυρίως τις ετικέτες των βινυλίων, όπου αναγράφονταν τα διεθνή τραγούδια και οι καλλιτέχνες με ελληνικούς χαρακτήρες (ο Prince, σε Πρινς...), κάτι που δεν κράτησε για πολύ, αφού υπήρξε αντίδραση από τους μουσικόφιλους...