"Digea για το Switch-Off στο SBC Αττικής"…

Νέα Ενημέρωση: "ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «MAΥΡΟ» ΣΤΟ SBC"... 
Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν στη διακοπή εκπομπής του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Αττικής, «SBC», η εταιρεία Digea θέλει να αποσαφηνίσει τα εξής: Ως πάροχος δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εκπέμπει μέσω του δικτύου της τους νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως αρμοδίως ορίζονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης [Ε.Σ.Ρ.], Δεν αποφασίζει ποιος τηλεοπτικός σταθμός έχει δικαίωμα εκπομπής από το δίκτυό της, ούτε αναμιγνύεται στις δικαστικές διαφορές μεταξύ ιδιοκτήτων και ενοικιαστών τηλεοπτικών σταθμών.

Η Digea ενήργησε: δυνάμει των υπ’ αρ. 496/2014 και 497/2014 Αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης [Ε.Σ.Ρ.], σε συμμόρφωση με τον κατάλογο των νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στον οποίο ως νομίμως λειτουργών τηλεοπτικός σταθμός φέρεται το «Sunny Channel» και όχι το «SBC», κατόπιν αιτήματος του τηλεοπτικού σταθμού «Sunny Channel» -υποδεδειγμένου δικαιούχου τηλεοπτικής ψηφιακής εκπομπής κατά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- για άμεση χρήση της συχνότητας καθώς και διακοπή της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «SBC». Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού «SBC» έχει ενημερωθεί δεόντως [τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς] από τη Digea για τη διακοπή εκπομπής καθώς και για τους λόγους αυτής. Τέλος, οι εργαζόμενοι ή οποιαδήποτε ενδιαφερομένη ομάδα επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με το λόγο διακοπής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «SBC», να απευθυνθεί στη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ή στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης].

Και η άλλη άποψη:

Νέα Ενημέρωση: "ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «MAΥΡΟ» ΣΤΟ SBC"... 
Στις 00:01 τα ξημερώματα της 1/8/2015 διεκόπη το σήμα του οικονομικού καναλιού SBC από τον πάροχο δικτύου DIGEA, παρά την αντίθετη θέση της προϊστάμενης αρχής για τη μη διακοπή του σήματος του σταθμού, αφού σύμφωνα με αυτές, πληρεί όλες της προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και εφόσον η διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών είναι σε εξέλιξη. Παρά ταύτα, ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) προχώρησε σε αυτή την πρωτοφανή διακοπή χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες οι οποίες ωθούν δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στην ανεργία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Πώς μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης και ενώ έχει πλήρη γνώση ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι προϊόν δημόσιας περιουσίας; Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στον οικονομικό σταθμό SBC, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνέστησαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα: Ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Καλούν την κυβέρνηση: να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ήδη δρομολογημένης και χωρίς καθυστέρηση διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία της νέας εταιρείας θυγατρικής της ΕΡΤ, παροχής δικτύου, να προχωρήσει άμεσα στην νόμιμη στελέχωση του ΕΣΡ. Οι εργαζόμενοι του οικονομικού καναλιού SBC:
 Ζητούν την έγγραφη δέσμευση από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό, της διασφάλισης των ιδίων θέσεων εργαζομένων που εργαζόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι την ημέρα που η DIGEA «έριξε μαύρο» στο SBC. Απαιτούν την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης. Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Οι εργαζόμενοι του SBC θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΙΤΑ κ.λπ.
Η Ελλάδα του 2015 πρέπει να χαράξει τη νέα πορεία της μακριά από τα κατεστημένα συμφέροντα των ολιγαρχών των Media. Για όποιον διαφωνεί με τα παραπάνω, ας αναλογιστεί ότι η DIGEA «ρίχνει μαύρο» σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, γιατί «ξαφνικά» επανασυστάθηκε εταιρεία που είχε πριν χρόνια την άδεια του τηλεοπτικού σταθμού, με μοναδικό μέτοχο ένα πρόσωπο που καταζητείται από την ελληνική δικαιοσύνη. Η επιτροπή εργαζομένων του SBC