Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ελλάδα από το Α ως το Ω» επιστρέφει με νέα επεισόδια στο ΟΤΕ HISTORY

Εβδομάδα 16-21 Σεπτεμβρίου 2016...
Η σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ «Ελλάδα από το Α ως το Ω», παραγωγής του ΟΤΕ TV, που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας, επιστρέφει με νέα επεισόδια στο OTE HISTORY, από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα στις 21.00. Την ξενάγηση στην ιστορία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την επιστημονική ζωή και την επιχειρηματική δράση στους συγκεκριμένους τόπους, αναλαμβάνουν διακεκριμένοι Έλληνες...
...
Το πρώτο επεισόδιο της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται την Κέρκυρα. Ανάμεσα στους σπουδαίους αφηγητές,, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης θα μας δείξει τη δική του Κέρκυρα, τόπο έμπνευσης και καταφύγιο, όπου περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα κάθε χρόνο. Για το νησί, μιλούν επίσης ο Σπύρος Προσωπάρης, διευθυντής της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, από τις πιο παλιές στην Ελλάδα, ο διακεκριμένος Κερκυραίος αρχιτέκτων Περικλής Λάσκαρις, κ.ά.  
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου -Διεθνή Ημέρα Ειρήνης- στις 21.00, προβάλλεται το αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ Φιλάνθρωπος Ειρήνη της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού.  Κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής μας, όπως ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα, οι καλλιτέχνες Φερνάντο Μποτέρο, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι, διαβάζουν κείμενα των Ομήρου, Θουκυδίδη, Ηροδότου, Πινδάρου, Σεφέρη και Ελύτη για την ειρήνη, υπό τα μουσικά ακούσματα του Μίκη Θεοδωράκη.

Τέλος, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Η μάχη του Σαρανταπόρου, από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου, μας μεταφέρει στο 1912 και την κήρυξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, με ένα αφιέρωμα στη μάχη του Σαρανταπόρου, την πρώτη σημαντική νίκη του Ελληνικού Στρατού, η οποία άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.