Πρεμιέρα αναβάθμισης σε High Definition για τις διεθνείς εκδόσεις της Ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης RTVE μέσω Hot Bird 13E..

Οι διεθνείς εκδόσεις TVE Internacional Europa και Canal 24 Horas επιστρέφουν στο σύμπλεγμα δορυφόρων Hot Bird 13E και σε High Definition!
Οι διεθνείς εκδόσεις της Ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης RTVETVE Internacional Europa και Canal 24 Horas” επέστρεψαν στο σύμπλεγμα δορυφόρων Hot Bird 13E, αναβαθμισμένες και σε High Definition! Αυτό υλοποιήθηκε με τη νέα συμφωνία μεταξύ της Eutelsat Communications και της κορυφαίας τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της Ισπανίας Τelefonica, μέσω ενός πολυετές συμβολαίου εμπορικής λειτουργίας στη δημοφιλή τροχιακή θέση Hot Bird 13E...
Nicolas A.
 Η Telefonica έχει επιλέξει την τροχιακή θέση της Eutelsat σε 13 ° ανατολικά για να εκπέμψει ελεύθερα (FTA) το περιεχόμενο της Ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης RTVE, αποτελούμενο από τις δύο διεθνείς εκδόσεις καναλιών σε High Definition, το ισπανικό κανάλι γενικού ενδιαφέροντος “TVE Internacional Europa” και το ενημερωτικό κανάλι “Canal 24 Horas”, καθώς και έξι ραδιοφωνικούς σταθμούς της RNE (Radio Nacional de España).
  ασυναγώνιστο ακροατήριο αυτού του hotspot που καλύπτει όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Τα κανάλια “TVE Internacional Europa HD” και “Canal 24 Horas HD”, ήδη ξεκίνησαν τις πρώτες εκπομπές τους από την τροχιακή θέση Hot Bird 13E (12303V), ενώ μέχρι πρότινος οι υπηρεσίες της Ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης διανέμονταν από την τροχιακή θέση Astra 19.2E.
Η RTVE θα επωφεληθεί από το
 Ο Philippe Oliva, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Eutelsat τόνισε: "Είμαστε υπερήφανοι που επιλέξαμε την Telefonica να μεταδίδει το περιεχόμενο ενός σημαντικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στο HOTBIRD. Αυτό αποδεικνύει τόσο το πλεονέκτημα του δορυφόρου ως υποδομή εκπομπής, όσο και την ελκυστικότητα του HOTBIRD ως βασική γειτονιά εμπορικής λειτουργίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και την περιοχή του MENA».
 Ο κ. Francisco Panduro, Διευθυντής Πωλήσεων της EMEA, Telefonica Audio-Visual Services τόνισε: "Χάρη σε αυτή την συνεργασία με την Eutelsat, είμαστε ευχαριστημένοι που τα ισπανικά νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη σύντομα θα μπορούν να απολαύσουν μια πλούσια προσφορά βίντεο και ραδιοφωνικού περιεχομένου από την TVE και την RNE".
 “Τέλος στην επίγεια ψηφιακή της Ισπανίας TDT, δόθηκε παράταση διατήρησης των SD εκπομπών για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, μέχρι και τον Ιανουάριο 2023, καθώς ως τότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η Simulcast μετάβαση στο DVB-T2 (στα πλαίσια του οδικού χάρτη για το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα), άλλα και η υποχρεωτική τεχνολογική αναβάθμιση τους σε High Definition”...