Nova: 456 χιλιάδες συνδρομητές τηλεόρασης για το A` Εξάμηνο 2020…


Nova: 456 χιλιάδες συνδρομητές τηλεόρασης για το A` Εξάμηνο 2020…
Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 456 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.
Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του A` Εξάμηνου 2020, σύμφωνα με τα οποία η συνδρομητική βάση της Nova διαμορφώθηκε στους 456.453 χιλιάδες συνδρομητές τηλεόρασης (λιανικής - χονδρικής), έναντι των 459.092 χιλιάδων συνδρομητών τηλεόρασης για το A` Εξάμηνο 2019 (λιανικής - χονδρικής), με συνολική μείωση συνδρομητών σε Ελλάδα και Κύπρο (-0.6%). Η μείωση εντοπίζεται κυρίως στους εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες Pay-TV ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19...
...

 Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 456 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

6Μ 2020
6Μ 2019
Δ
Συνδρομητές PayTV 
(Λιανική-Χονδρική: Ελλάδα - Κύπρος)
456.453
459.092

-0,6%


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε: 
Το Α’ Εξάμηνο του 2020, παρά την κρίση της πανδημίας COVID-19, καταφέραμε να διατηρήσουμε το EBITDA στα ίδια επίπεδα με το Α’ Εξάμηνο του 2019, εφαρμόζοντας εκτεταμένα μέτρα αναδιάρθρωσης του κοστολογίου μας. Ανταπεξήλθαμε με ιδιαίτερη επιτυχία στην υγειονομική κρίση προστατεύοντας την υγεία των εργαζομένων και των συνεργατών μας και εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους συνδρομητές μας.
Μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον, η διοικητική ομάδα της Forthnet συνέχισε να διαφυλάσσει τη στρατηγική αξία της Εταιρείας προς όφελος όλων των stakeholders και να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Με αυτόν το τρόπο συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας που είχαν εκκινήσει οι δανείστριες Τράπεζες για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
Η συμφωνία για την είσοδο της United Group στην Εταιρεία, αποτελεί στρατηγικό γεγονός όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και για όλη την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης». 

Πρόσφατες Εξελίξεις

Η Εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κρίση της πανδημίας COVID-19 με ιδιαίτερη επιτυχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της να είναι υγιείς και παραγωγικοί και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών προς τους συνδρομητές της.

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των Τραπεζικών Δανείων και μέρους των μετατρέψιμων (σε μετοχές) ομολογιών από τις δανείστριες Τράπεζες στη United Group, όπως προβλεπόταν στην μεταξύ τους συμφωνία στις 29 Μαΐου 2020.

Στις 10 Σεπτεμβρίου ακολούθησε η ανακοίνωση της Εταιρείας σύμφωνα με την οποία η ομολογιούχος Newco United Group Hellas SARL, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας (17ης) περιόδου μετατροπής, η οποία λήγει την 30.09.2020, υπέβαλε νομίμως την 09.09.2020 ανέκκλητη αίτηση μετατροπής 85.766.667 Μετατρέψιμων Ομολογιών σε μετοχές της Εταιρείας.

Η Εταιρεία έχει υποβάλει με επιτυχία οικονομικές προφορές, στις διαγωνιστικές διαδικασίες των εκτελεστικών συμβάσεων για σημαντικά μερίδια του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Τα τελικά στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Nova, εμπλούτισε πρόσφατα το πορτφόλιο της σε σχέση με τα δικαιώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και διαθέτει πλέον αποκλειστικά για τη σεζόν 2020-2021, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, Βόλος ΝΠΣ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr και ΠΑΣ Λαμία μέσω διμερών εμπορικών συμφωνιών.

Η Εταιρεία ξεκίνησε δοκιμαστικές κλήσεις στην κινητή τηλεφωνία προετοιμάζοντας το έδαφος για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), προσφέροντας συνολική κάλυψη των αναγκών του ελληνικού νοικοκυριού για ψυχαγωγία και επικοινωνία.