«Βινύλιο» – H εξαιρετική μουσική σειρά εποχής του Σκορσέζε κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2


Ένα ξέφρενο ταξίδι, μέσα στο τοπίο της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, στη γέννηση της πανκ, της ντίσκο και του χιπ χοπ.

H θρυλική μουσική σκηνή, όπως και η μουσική βιομηχανία της δεκαετίας του ’70, ζωντανεύουν μέσα από την εξαιρετική σειρά εποχής «Βινύλιο» (Vinyl), που βασίζεται σε ιστορία των Μικ Τζάγκερ, Μάρτιν Σκορσέζε, Ριτς Κοέν, Τέρενς Γουίντερ, και κάνει πρεμιέρα, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ2, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, στις 24:00.
Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Τρίτη και Τετάρτη από την ΕΡΤ2....
«Δεν είδε το μέλλον. Το άκουσε»
Γενική υπόθεση: H μουσική σκηνή, όπως και η μουσική βιομηχανία της δεκαετίας του ’70, ήταν συναρπαστική. Θα τη ζήσουμε, ξανά, μέσα από τα μάτια του Νεοϋορκέζου διευθυντή δισκογραφικής, Ρίτσι Φινέστρα, ο οποίος προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στην εταιρεία του και να κρατήσει την προσωπική του ζωή να μην ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο.
Mια μυθική εποχή, όταν θρύλοι της ροκ, όπως οι Ρόλινγκ Στόουνς και οι Λεντ Ζέπελιν, έμπαιναν σε αμφισβήτηση από το νέο κύμα της ντίσκο, της πανκ, του χιπ χοπ, όταν δεν υπήρχαν ακόμα τα cd, αλλά μόνο το βινύλιο, όταν που κανείς δεν ήξερε τι είναι το Ίντερνετ.
Ένα ξέφρενο ταξίδι, μέσα στο τοπίο της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, στη γέννηση της πανκ, της ντίσκο και του χιπ χοπ.
Θα δούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια του Ρίτσι, ο οποίος είχε σκοτεινό παρελθόν και ακόμα πιο σκοτεινό παρόν. Η εταιρεία του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πελάτες, αλλά και τα στελέχη του δυσκολεύονται να βρουν νέες ιδέες. Ο Ρίτσι, ο οποίος είναι καθαρός έπειτα από χρόνια καταχρήσεων ουσιών και αλκοόλ, προσπαθεί να πουλήσει την εταιρεία σε μια δυτικογερμανική πολυεθνική. Τα σχέδιά του, όμως, περιπλέκονται, όταν εμπλέκεται στον θάνατο ενός ύποπτου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού.
Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της φυλακής και έχοντας χάσει τη γυναίκα του, που τον εγκατέλειψε μαζί με τα δύο παιδιά τους, ο Ρίτσι κατρακυλά στις παλιές του αμαρτίες, αλλά σε μια συναυλία στο Γκρίνουιτς Βίλατζ τού έρχεται η επιφοίτηση, όταν πέφτει πάνω του το ταβάνι -κυριολεκτικά!