WIND Ελλάς και Wind Vision περάσαν κατά 100% στην United Group (UG) και σύντομα ξεκινούν τα πλάνα ενοποίησης με τη Nova!


WIND Ελλάς και Wind Vision περάσαν κατά 100% στην United Group (UG) μετά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς τους (στις 12/01/2022)!
Σύντομα η United Group ξεκινά τα πλάνα υλοποίησης για την συγχώνευση της Wind Ελλάς με τη Nova, για τη δημιουργία ενός ολιστικού παρόχου με ισχυρή πελατειακή βάση στην ελληνική αγορά, και έναν ισχυρό πόλο επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου, που με ενοποιημένη στρατηγική, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπείς επενδύσεις και ανάπτυξη συνεργειών, θα αλλάξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές. Αξιοσημείωτο η κοινή πλατφόρμα περιεχομένου τηλεόρασης που θα προκύψει από την υλοποίηση ενοποίησης μεταξύ “Nova και Wind Vision”, κάτω από την Rebranding ομπρέλα της νέας ΟΤΤ πλατφόρμας “EON TV” και των επιπρόσθετων συμφωνιών περιεχομένου που διαθέτουν και οι 2 πλατφόρμες στην Ελληνική αγορά…
Nicolas A.

Το επιπρόσθετο γραμμικό περιεχόμενο καναλιών και οι ψηφιακές ευκολίες της “Wind Vision”!

Από την μια η “Wind Vision” θα έχει να προσφέρει στην επερχόμενη ενιαία πλατφόρμα τηλεόρασης της “EON TV”, το επιπρόσθετο γραμμικό περιεχόμενο καναλιών “MTV 90s, Nautical Channel, Extreme Sports, Motorvision TV, Ginx eSports, History HD, Crime+Investigation, CBS Reality, Luxe TV HD, Rise TV (+NickToons), Baby TV”, που συνδυάζονται με ψηφιακές ευκολίες "CUTV (Restart/Replay) και Cloud Recording"! Καθώς και τα ειδησεογραφικά και γενικά διεθνή κανάλια “Sky News, CNBC, BBC World News, TV5 Monde, TVE International, RAI 1,...”!


Το επιπρόσθετο γραμμικό και On Demand περιεχόμενο καναλιών μέσω της νέας ΟΤΤ πλατφόρμας “EON TV”!

Και από την άλλη, ήδη η “Nova” διαθέτει γραμμικό και On Demand περιεχόμενο καναλιών στην “EON TV”, στο οποίο αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση και οι υφιστάμενοι συνδρομητές “Wind Vision”, με την επερχόμενη μετάβαση τους στην νέα κοινή πλατφόρμα τηλεόρασης! Όπως οι γραμμικές υπηρεσίες “NovaCinema 1/2/3/4, NovaLife, Insight TV HD, Viasat History HD, Animal Planet HD, Boomerang HD, IDJ Kids HD, Duck TV, MyZen TV HD, NR1 HD, Nova MAD Greekz, Stingray Music Radios!”. Καθώς και πρόσβαση στα ειδησεογραφικά και γενικά διεθνή κανάλια: “CNN HD, i24 News Eng HD, i24 News FR HD, ERT World, RIK Sat, Kontra Channel, Action 24…”. Αλλά και απευθείας ΙΡ πρόσβαση στα Κανάλια Εθνικής εμβέλειας “ΕΡΤ1 HD, ΕΡΤ2 HD, ΕΡΤ3 HD, Alpha HD, Star HD, Mega Channel HD, Open Beyond HD, Skai TV HD, ANT1 HD, Makedonia ΤV HD, ΒΟΥΛΗ TV και One Channel HD”, που συνδυάζονται με ψηφιακές ευκολίες "CUTV (Restart/Replay)”. 

 Επιπλέον οι υφιστάμενοι συνδρομητές “Wind Vision” θα αποκτήσουν επιπρόσθετη On Demand πρόσβαση περιεχομένου στους “VOD Κατάλογους” και σε High Definition (μέσω της νέας ΟΤΤ πλατφόρμας “EON TV”): “Novacinema, Novalifε, FOX Play, National Geographic, National Geographic Wild, Travel Channel, Food Network, Viasat History, E! Entertainment, Disney Channel, Disney Junior, Boomerang, Nick+, IDJ Kids, Duck TV, Novasports, MEGA”… 



“Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστο εάν τα νέα πλάνα της κοινής πλατφόρμας, θα εμπεριέχουν (;) και την υφιστάμενη συνεργασία που ήδη διαθέτει η “Wind Vision” με την Streaming πλατφόρμα “Netflix (το οποίο και διαθέτει δικό του πλήκτρο στο υφιστάμενο Remote Control της "Wind Vision!), αν και το υφιστάμενο Android TV Box της "Wind Vision" δουλεύει άψογα και με το νέο Bluetooth "EON Remote Control"!... 
"Τα νέα πλάνα της κοινής πλατφόρμας τηλεόρασης αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από την "Άνοιξη του 2022 έως και τη νέα σεζόν που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2022", με τις συνδυαστικές προσφορές σταθερής, Ίντερνετ, Τηλεόρασης και κινητής τηλεφωνίας να ακολουθούν έως και το τέλος της χρονιάς...  


Η United Group κατέχει από σήμερα συνολικά το 100% των μετοχών της WIND Ελλάς
Ολοκλήρωση της εξαγοράς της WIND Ελλάς από την United Group (UG)...

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2022 - Η WIND Ελλάς ανακοινώνει ότι, σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της στην United Group. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τον όμιλο της United αποτελεί μια εξαιρετική εξέλιξη για την WIND Ελλάς, καθώς η ένταξη στον κορυφαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, δυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την συγχώνευση με την Nova, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου που, με ενοποιημένη στρατηγική, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπείς επενδύσεις και ανάπτυξη συνεργειών, θα αλλάξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές.

Παράλληλα, ανακοινώνεται και η αποχώρηση του Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου, Νάσου Ζαρκαλή, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της WIND Ελλάς τον Σεπτέμβριο 2009. Υπό την ηγεσία του, η WIND Ελλάς μετασχηματίστηκε ριζικά και έγινε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, με αξιοσημείωτες λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις.

«Η ένταξη της WIND Ελλάς στον όμιλο της United, είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την εταιρεία καθώς και για την ελληνική αγορά. Πλέον η WIND γίνεται μέλος ενός μεγάλου πολυεθνικού ομίλου, μιας ηγετικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και η επικείμενη συγχώνευση της με τη Nova, θα δημιουργήσει έναν νέο μεγάλο και ισχυρό πόλο στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αλλάζουν, ενισχύοντας την δυνατότητα της χώρας μας να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Το νέο τοπίο στις τηλεπικοινωνίες, θα φέρει περισσότερες επιλογές για τον καταναλωτή, υψηλότερη ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες και ταχύτερη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας. 
Ο οργανισμός που θα προκύψει από την συγχώνευση της WIND Ελλάς με τη Nova, θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτό το περιβάλλον», επισημαίνει ο κ. Ζαρκαλής σχετικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Ο κ. Ζαρκαλής θα παραμείνει Σύμβουλος Διοίκησης για το επόμενο τρίμηνο ώστε να συμβάλει στην επιχειρησιακή μετάβαση.

Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς αναλαμβάνει από σήμερα ο Χάρης Κυριακόπουλος, μέχρι πρότινος Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας, ο οποίος ανέφερε τα εξής για το νέο του ρόλο: «Είναι μεγάλη τιμή αλλά και πρόκληση να αναλάβω τη διοίκηση της WIND Ελλάς, ειδικά μετά την θητεία του Νάσου Ζαρκαλή. Με την ένταξη στην United Group και την επικείμενη συγχώνευση με τη Nova ξεκινάει μια νέα, συναρπαστική μέρα για την WIND Ελλάς. Οι προτεραιότητες μας το επόμενο διάστημα είναι να διατηρήσουμε τη θετική δυναμική στην απόκτηση πελατών που αναπτύξαμε το 2021 και σε συνεργασία με τους νέους μετόχους και συναδέλφους μας, να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τη συγχώνευση με τη Nova».

Η WIND Ελλάς είναι από τους πρωταγωνιστές στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και με το επενδυτικό της πλάνο συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ψηφιακής ατζέντας της πολιτείας και στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος με τη Δ. Ευρώπη. Στόχος είναι η χώρα, αλλά και ο κάθε πολίτης να μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες, τα νέα δίκτυα, το 5G και τις οπτικές ίνες.

Σχετικά με την United Group
Η United Group, με έδρα την Ολλανδία, είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η United Group διαθέτει την ευρύτερη κάλυψη δικτύου στην περιοχή και προσφέρει στους πελάτες της ελκυστικά προγράμματα επιλογής τηλεοπτικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο. Σημαντικές επενδύσεις στην ψηφιακή υποδομή, το περιεχόμενο και την τεχνολογία διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της. Από τον Μάρτιο του 2019, η United Group ανήκει στην BC Partners, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη United Group μπορείτε να βρείτε εδώ: https://united.group/




Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group

- Η United Group θα ενοποιήσει τις Wind Ελλάς και Nova δημιουργώντας έναν ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης.
- Η United Group πρόκειται να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα €1,3 δισ. στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
- Ο Νάσος Ζαρκαλής, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Wind Ελλάς με άμεση ισχύ και τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής Χάρης Κυριακόπουλος


Η United Group, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Wind Ελλάς. Η United Group θα ενοποιήσει τις Wind Ελλάς και Nova για τη δημιουργία ενός ολιστικού παρόχου με ισχυρή πελατειακή βάση στην ελληνική αγορά, καθιστώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο της αγοράς σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης. Υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της Ελλάδας για την εταιρία, η United Group θα πραγματοποιήσει στη χώρα επενδύσεις που ξεπερνούν τα €1,3 δισ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση. Η United Group, που έχει έδρα στην Ολλανδία και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή, έχει ήδη επενδύσει €1,4 δισ. στην ελληνική αγορά, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Συμφωνία ορόσημο

«Η εξαγορά της Wind Ελλάς είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Μe την κίνηση μας αυτή επιβεβαιώνουμε ξανά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου μας» δήλωσε η Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group.
«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη των οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Μέσα από τις επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε και την εκτεταμένη εμπειρία μας από οχτώ διεθνείς αγορές, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς τομείς, φέρνοντας εξαιρετικά προϊόντα και κορυφαία εξυπηρέτηση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας» πρόσθεσε η κ. Boklag.

Αλλαγή ηγεσίας στην Wind Ελλάς
Η United Group ανακοίνωσε την αποχώρηση του Νάσου Ζαρκαλή από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Wind Ελλάς, με άμεση ισχύ. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της United Group ευχαρίστησε τον κ. Ζαρκαλή για το έργο του στην ηγεσία της εταιρίας για περισσότερο από μία δεκαετία, κατά την οποία πρωτοστάτησε στον μετασχηματισμό της Wind Ελλάς σε μία δυναμική επιχείρηση που παρέχει υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες της. Ο κ. Ζαρκαλής θα παραμείνει ως Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβούλιου για τρεις μήνες, συνδράμοντας κατά τη μεταβατική περίοδο.

Ο Χάρης Κυριακόπουλος, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Wind Ελλάς, θα διαδεχθεί τον κ. Ζαρκαλή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της αδιάκοπης συνέχειας των εμπορικών και λειτουργικών επιδόσεων της Wind Ελλάς, ενώ θα συμβάλει στον σχεδιασμό της επερχόμενης ενοποίησης με τη Nova.

Η United Group πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη των λεπτομερών σχεδίων ενοποίησης είναι τώρα προτεραιότητα για τη διοίκηση του group και τις διοικητικές ομάδες των εταιριών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η United Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Nova, της εταιρίας που έφερε τη συνδρομητική τηλεόραση και το internet στην Ελλάδα. Έκτοτε, έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, όπως το πλήρες rebranding της Nova και το λανσάρισμα της ΕΟΝ TV, της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής πλατφόρμας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Με την πιο πρόσφατη επιχειρηματική της κίνηση, την εξαγορά της Wind Ελλάς, η United Group αποκτά 3,4 εκατομμύρια RGUs (Revenue Generating Units*) επιπλέον, ανεβάζοντας συνολικά τα RGUs του Group σε 15,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανόμενων 4,7 εκατομμυρίων RGUs στην Ελλάδα.

*To revenue generating unit (RGU) είναι οι μοναδικές συνδρομές υπηρεσιών που παράγουν επαναλαμβανόμενα έσοδα για μία επιχείρηση