Αγαπημένες Παράκεντρες λήψεις στο νέο τεύχος των Δορυφορικών Νέων…

Δορυφορικά Νέα όπως πάντα στην ώρα τους, βρίσκονται στην αιχμή των γεγονότων αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων σε όλο το φάσμα της δορυφορικής και επίγειας ψηφιακής. Για άλλη μια φορά, σας προσφέρουμε ένα άκρως ενδιαφέρον σύνολο θεμάτων, ανταποδίδοντας την υποστήριξή σας. Ξεκινάμε με τους δέκτες HD USB PVR, οι οποίοι δέχονται εξωτερικό σκληρό δίσκο USB. Λίγο πολύ πλέον, ένας τέτοιος σκληρός δίσκος, εκτός ότι μπορεί ήδη να υπάρχει κάπου διαθέσιμος, το κόστος του είναι ιδιαίτερα προσιτό και θα μας επιτρέψει ανώδυνα, να μετατρέψουμε τον High Definition δέκτη μας σε ένα αξιόπιστο PVR. Στη συγκεκριμένη έρευνα, θα μάθετε ποιοι δέκτες HD δέχονται εξωτερικό σκληρό USB, σε τι φορμάτ πραγματοποιούν τις εγγραφές και πόσο εύκολο είναι να μεταφέρουμε τις τελευταίες στον υπολογιστή μας. Οι λάτρεις του sharing, έχετε το άρθρο σας, διότι ο DrDream περιγράφει αναλυτικά πώς θα μετατρέψετε την γνωστή κάρτα SkyStar σε οικιακό client, προκειμένου να βλέπετε στον υπολογιστή σας, τα κανάλια μιας συνδρομητικής κάρτας που παίζει ήδη σε κάποιον dreambox, πάντα μέσα στην οικία σας. Θα βρείτε άκρως ενδιαφέρουσα τη περιγραφή σεταρίσματος του νέου flycccam και gbox! Η άνοιξη, αλλά και γενικότερα η καλοκαιρινή περίοδος, προσφέρεται για πειραματισμούς σε παράκεντρες λήψεις δορυφόρων, γι’ αυτό ο Nicolas A. συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει μερικούς από τους πιο επιθυμητούς συνδυασμούς παράκεντρων λήψεων, που έχει εστιάσει και τροποποιήσει σταδιακά τα τελευταία 15 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ανάλογα με τις εξελίξεις που τρέχουν στη ζώνη Clarke. Ακόμη, μάθετε σε ποια κανάλια μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για ταξίδια (η εποχή προσφέρεται), αλλά και ποια διάσημα ερωτικά κανάλια, μετέχουν σε ποια συνδρομητικά πακέτα.
Παραμένοντας στο τηλεοπτικό χάρτη, η απουσία του TPS, δρομολόγησε πολλές αλλαγές, για τις οποίες σας ενδιαφέρει να μάθετε στην αντίστοιχη αναφορά, όπως πχ για την έλευση του Tivù Sat, του Fransat, του Canal + από τους Badr και άλλα. Τελικά το TPS, δεν θα μάς λείψει όσο πιστεύαμε!
Οι αρχάριοι μην παραλείψετε να ανατρέξετε στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συνδέσετε τον δέκτη σας στο δίκτυο, ενώ οι περισσότερο προχωρημένοι, θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό εγκατάστασης και σεταρίσματος του DM8000.
Από τεχνικής και τεχνολογικής πλευράς, μην παραλείψετε την αναφορά μας στα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης Destinator ver.7, iGO 8, MioMap2008 και του πολύ πρόσφατου Garmin mobile XT, καθώς και στην πλήρη περιγραφή των formats ήχου που συναντάμε στη δορυφορική τηλεόραση.
Ακόμη, ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του MEGA, Νίκος Στραβελάκης, μίλησε στα «Δορυφορικά Νέα» για τις προετοιμασίες του καναλιού και όχι μόνο, μιας και το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει από την ερχόμενη σεζόν στο εν λόγω κανάλι.
Σας περιμένουν επίσης άκρως ενδιαφέρουσες δοκιμές, όπως Opticum 9500 HD PVR 2CI 2CX E Plus, Yumatu HD, SkyStar USB 2 HD CI, Sab Ultimate FTASC Plus και Smartsat Combo.
Τέλος, όπως κάθε μήνα, εκτός από τις καλύτερες αθλητικές στήλες, θα βρείτε τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες απευθείας από την database του Christian Lyngemark.
Από εμάς, ραντεβού τον επόμενο μήνα, όπου θα σας έχουμε ετοιμάσει πλήρη ανταπόκριση από την μεγάλη έκθεση της Ευρώπης «Anga Cable 2009», στην οποία τα Δορυφορικά Νέα, θα μετέχουν και σαν Επίσημος Συνεργάτης Τύπου!

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων – Διευθυντής Σύνταξης