ΟΤΕ: Με τον αέρα της σύμβασης παραχώρησης, ξεκινά σύντομα υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης…

Αλλαγή δεδομένων για την δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση στην χώρα μας, αφού από το Φθινόπωρο του 2009 θα λανσάρει η νέα συνδρομητική δορυφορική πλατφόρμα της Hellas Sat – ΟΤΕ (μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2 – 39Ε), έχοντας πλέον τον αέρα της σύμβασης παραχώρησης (που υπεγράφη στις 31/07/2009), μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού ΔημοσίουΠαράλληλα τελειώνει το παραμύθι…, ότι στην χώρα μας δεν χωράνε δυο συνδρομητικές δορυφορικές πλατφόρμες, όταν σε άλλες βαλκανικές χώρες λειτουργούν ήδη περισσότερες! Καλή επιτυχία στις νέες συνδρομητικές δορυφορικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, από τις οποίες αναμένουμε ανάλογη πολιτική σε φόρμουλες συνδρόμων (με την ρουμανική πλατφόρμα Dolce), καθώς και αξιόλογα SD θεματικά κανάλια, αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπηρεσίες καναλιών υψηλής ευκρίνειας (HDTV μέσω δορυφόρου)… Κάτι που είναι εφικτό (με την χρησιμοποίηση του προτύπου εκπομπής DVB-S2) και με την αντίστοιχη συνεκμετάλλευση χωρητικότητας (με τις δυο βασικές πλατφόρμες Dolce και Bulsatcom), που λειτουργούν ήδη στον Ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2 – 39Ε…

Nicolas A. - http://rexsatnews.blogspot.com/


Δελτίο Τύπου ΟΤΕ: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης

Υπεγράφη στις 31/07/2009, μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η σύμβαση αυτή για παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, η οποία αποτελεί τη δεύτερη στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια, αποτελεί «σταθμό» για τα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα.

Με την άδεια αυτή, o Όμιλος ΟΤΕ αποκτά το δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον Έλληνα καταναλωτή.

Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει ήδη παρουσία στην ρουμανική αγορά δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης με την υπηρεσία «Dolce», που προσφέρει η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2. Ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας «Dolce» -που μεταδίδεται σε ολόκληρη τη Ρουμανία- έφτασε σε σχεδόν 750.000 το Α’ τρίμηνο 2009.

Αντίστοιχη συνεργασία έχει η Hellas Sat και με την επιτυχημένη βουλγαρική δορυφορική πλατφόρμα Bulsatcom για τη μετάδοση των τηλεοπτικών της καναλιών, συμπεριλαμβανομένου τηλεοπτικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (HDTV).

Σήμερα, περίπου 2.500.000 νοικοκυριά από Μέση Ανατολή και Ευρώπη λαμβάνουν υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2.