Τα κυβερνητικά σχέδια για την ΕΡΤ...

Μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανταγωνιστική στην ποιότητα και όχι στις μετρήσεις της τηλεθέασης, έναν φορέα πολιτισμού και προώθησης του κοινωνικού διαλόγου και της έγκυρης ενημέρωσης οραματίζεται η νέα κυβέρνηση για την ΕΡΤ ΑΕ, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε χθες ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος. Οπως ανέφερε ο υπουργός, οι ως σήμερα καθυστερήσεις στις διαδικασίες υλοποίησης του νέου σχεδιασμού για την ΕΡΤ οφείλονται στην απόφαση του Πρωθυπουργού να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες...

Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει περάσει στην τελική της φάση και ότι η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς τη λύση της διαρχίας στην ΕΡΤ και ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να έχει υπόψη ότι μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συνεχίσει να λειτουργεί ως διευθύνων σύμβουλος και θα οριστεί νέος πρόεδρος (Προσεχώς θα διαχωριστούν οι δύο θέσεις ώστε να μην είναι το ίδιο πρόσωπο ελεγκτής και ελεγχόμενος).
Ο κ. Γερουλάνος διαβεβαίωσε ότι δεν συζητείται ουδεμία συρρίκνωση της ΕΡΤ, αντιθέτως η κυβέρνηση θα εξέταζε πιο προσεκτικά το σενάριο διεύρυνσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αφού, όπως σημείωσε, ο κόσμος διψάει για ποιοτική τηλεόραση. Σχετικά με τους συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις για έξι μήνες προκειμένου να δοθεί ένα εύλογο χρονικό περιθώριο στη νέα διοίκηση μέχρι να αρχίσουν οι διαδικασίες εξυγίανσης. Στο διάστημα αυτό θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις ξεχωριστά, θα αξιολογηθούν και για όσες κρίνεται απαραίτητο θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο αναδιοργάνωσης της δημόσιας τηλεόρασης σε όλα τα επίπεδα, το οποίο αν λειτουργήσει σωστά θα μπορούσε με σοβαρή διαχείριση να αναβαθμίσει την ποιότητα του προγράμματος και των υπηρεσιών της ΕΡΤ, μειώνοντας ταυτoχρόνως το κόστος λειτουργίας της.
(tovima)