Η DIGEA επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικτύων Αναμετάδοσης (BNE -Broadcast Network Europe Association)...

Η DIGEA επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικτύων Αναμετάδοσης (BNE -Broadcast Network Europe Association)...
Επίσημο νέο μέλος της διεθνούς μη κερδοσκοπικής ένωσης BroadcastNetworkEuropeAssociation (BNE) αποτελεί πλέον η DIGEA. Συγκεκριμένα, η ΒΝΕA έκανε αποδεκτή την πρόταση της DIGEAγια πλήρη ενσωμάτωση του ελληνικού ψηφιακού παρόχου στους κόλπους της, αναγνωρίζοντας έτσι το σημαντικό έργο που καλείται να διατελέσει στην Ελλάδα. Η ΒΝΕ είναι η ένωση των μεγαλύτερων παρόχων επίγειου ψηφιακού δικτύου της Ευρώπης και έχει ως στόχο τη διατήρηση ενός αποτελεσματικού και δίκαιου ρυθμιστικού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τους επίγειους ψηφιακούς παρόχους, διασφαλίζοντας παράλληλα πως οι πολίτες της Ευρώπης θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ευρύ φάσμα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων και περιεχομένου. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου όπως για παράδειγμα οι Αbertis Τelecom (Ισπανία), Αrquiva (Μεγάλη Βρετανία), Βroadcast Service (Δανία), TDF (Γαλλία), Broadcast Swisscom (Ελβετία), Terracom (Σουηδία), Rai way (Ιταλία) κ.α.

Στα πλαίσια της δραστηριότητάς της έχει αναλάβει σειρά ενεργειών για την ανάδειξη και τη συνεχή βελτίωση του έργου των ψηφιακών παρόχων. Ενδεικτικά, στις ενέργειες που πραγματοποιεί περιλαμβάνεται η παροχή ιστότοπου συζητήσεων και επικοινωνίας (forum) για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στόχος αυτής της δράσης είναι η προώθηση βιώσιμων και ελκυστικών επενδύσεων σχετικά με την ανάπτυξη των επίγειων ψηφιακών δικτύων. Μέσω του ρόλου της ως εκπροσώπου επιδιώκει την ανάπτυξη κανονιστικού πλαισίου για δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικών υπηρεσιών, τα οποία θα προάγουν το πολιτιστικό πλουραλισμό και την πολυφωνία των μέσων επικοινωνίας.
Ο C.E.O. της DIGEA, κ. Γιώργος Μαθιός επεσήμανε: «Η είσοδος της Digea στην ΒΝΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ενισχύουμε τη δύναμη της φωνής μας στην Ευρώπη ενώ παράλληλα εμπλουτίζουμε την τεχνογνωσία μας μέσω της επαφής μας με τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης και της πολύτιμης ανταλλαγής εμπειριών.»