Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Αυγούστου...

Αναμένοντας την έναρξη της νέας υπηρεσίας NovaHD, αλλά και άλλων σημαντικών εξελίξεων, όπως το δορυφορικό Conn-x και η ψηφιακή εκπομπή των καναλιών ET1, NET, ET3, τα Δορυφορικά Νέα φρόντισαν όπως πάντα για την έγκυρη ενημέρωσή σας, για όλα τα θέματα που αναζητάτε κάθε μήνα. Καταρχήν, ασχοληθήκαμε με μια διαφορετική οπτική των αγαπημένων μας δεκτών HD, αυτή της ασύρματης σύνδεσης στο δίκτυο και τους τρόπους που μπορούμε να την υλοποιήσουμε. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας, είναι πολύ ενδιαφέροντα, μιας και για έναν αριθμό δεκτών, μπορούμε να έχουμε άψογη επικοινωνία με το δίκτυό μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εφαρμογές που είναι εφικτές. Ακόμη, το καλοκαίρι προσφέρεται για τηλεθέαση αγαπημένων ταινιών κι έτσι συγκεντρώσαμε όλα τα θεματικά δορυφορικά κανάλια που δείχνουν ταινίες και μάλιστα ελεύθερα. Ο αριθμός είναι ικανοποιητικότατος και πράγματι μπορεί κανείς να βρει όλων των ειδών τις ταινίες, με άριστη εικόνα και ήχο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε το αυθεντικό soundtrack, δηλαδή το αγγλικό. Επίσης, ανατρέξτε και στην αναφορά μας στο Travel Channel, μιας και μεταδίδεται ελεύθερα πλέον, μόνο από τις 28,2 μοίρες ανατολικά. Παραμένοντας στο τομέα της τηλεθέασης, λόγω της έλευσης της NovaHD, απευθυνθήκαμε στον κ. Γρηγόρη Κατσογιάννη, Διευθυντή Marketing Nova, ο οποίος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα Δορυφορικά Νέα για όλα τα θέματα που προκύπτουν με την έναρξη της Νέας υπηρεσίας και όχι μόνο. Στον αθλητικό τομέα, σας αποκαλύπτουμε τι αλλάζει στην Premier League, το αγαπημένο πρωτάθλημα πολλών φιλάθλων και πως διαμορφώνεται το σκηνικό των δικαιωμάτων μετάδοσης από τη νέα σεζόν, ενώ η Άννα Καραμανλή μιλάει στα «Δορυφορικά Νέα» και απαντάει στο τι χρειάζεται μία γυναίκα για να μείνει τόσο καιρό στην παρουσίαση αθλητικής εκπομπής…
Για τους φανατικούς δορυφορομανείς, ο DrDream σας περιγράφει λεπτομερώς τη λειτουργία και ρύθμιση του περίφημου “Oscam”, προκειμένου να μπορέσετε να δείτε τις «δύσκολες» κάρτες σας, στο card reader του Linux δέκτη σας, ενώ μην παραλείψετε και την αναφορά στο περίφημο image Dream Elite, το οποίο είναι απλά ...κορυφαίο!
Ακόμη, όσοι σκέφτεστε να αγοράσετε επίπεδη τηλεόραση, διαβάστε πρώτα το αντίστοιχο συμβουλευτικό άρθρο, για να ξέρετε πώς να διαλέξετε τα χαρακτηριστικά που σας ταιριάζουν, ενώ οι αρχάριοι, ανατρέξτε στην στήλη «Ξεκινώντας», όπου σας περιγράφουμε τον τρόπο εγγραφής των επίγειων ψηφιακών καναλιών της Digea αλλά και γενικότερα.
Σε αυτό το τεύχος, σας παρουσιάζουμε και 2 νέους παίκτες στο χώρο των δεκτών Linux, τον Technomate TM800HD, καθώς και τον γρήγορο VU Plus Solo - τον μικρό αδερφό του Duo - οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόροι. Σε πιο τεχνικό επίπεδο, ο Γ.Ζαζόπουλος σας περιγράφει τον τρόπο λήψης 2 έως και 16 δορυφόρων, με χρήση σταθερών κάτοπτρων WaveFrontier T90, ενώ ο Γ.Κακαβιάτος, αναλύει πλήρως τη λειτουργία των επίγειων ψηφιακών δεκτών και όλες τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εσωτερικά στον δέκτη.
Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις μας, περιλαμβάνουν τον μικρό και αξιόλογο δέκτη Edision Argus Piccollo και την επίγεια κεραία UHF Fracarro Sigma6HD, με την καινοτόμο σχεδίαση Loop Yagi. Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες, απευθείας από τη database του www.lyngsat.com.
Καλές διακοπές και ραντεβού τον επόμενο μήνα!

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης


Υ.Γ. Κυκλοφορεί Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010.