Επιχείρηση - σκούπα στην ΕΡΤ...

Το πράσινο φως για άµεσες αλλαγές σε τοµείς όπου εντοπίστηκαν κραυγαλέες παρατυπίες έχει ήδη ανάψει το υπουργείο Πολιτισµού και µε αφορµή το πόρισµα-καταπέλτη του Σώµατος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δηµόσιας Διοίκησης. Το µήνυµα από την οδό Μπουµπουλίνας, όσον αφορά το φλέγον θέµα της κάθαρσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ήταν τηλεγραφικό: «Να πέσουν κεφάλια». Η ανακοίνωση της αποµάκρυνσης των προϊσταµένων της Τεχνικής και της Οικονοµικής Υπηρεσίας Μιχάλη Πορτοκάλη και Γιώργου Υφαντή, αντιστοίχως, (θα τους αναπληρώσουν ο διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύων, Νίκος Μιχαλίτσης και ο διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών, Βαγγέλης Λουριδάς) θεωρείται τυπικής σηµασίας και έπεται συνέχεια (σε επίπεδο γενικών διεθυντών και διευθυντών). Το Διοικητικό Συµβούλιο της εταιρείας κατ` εντολήν του υπουργού Παύλου Γερουλάνου που συνεδρίασε εκτάκτως χθες εξέτασε τα ευρήµατα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δηµόσιας Διοίκησης, οι οποίοι συνεχίζουν τον έλεγχο στο Ραδιοµέγαρο. Τα επόµενα 24ωρα θα συγκροτηθούν δύο ειδικές επιτροπές που θα αποτυπώσουν και θα καταλογίσουν τις ευθύνες που προκύπτουν για στελέχη και προσωπικό της ΕΡΤ. «Θα αποδοθούν και ποινικές ευθύνες», τόνιζαν κύκλοι του υπουργείου. Οι οδηγίες είναι σαφείς. Οι υπεύθυνοι των τµηµάτων θα πρέπει να αποτυπώσουν και να αξιολογήσουν το προσωπικό τους και όπου διαπιστωθούν παρατυπίες «να γίνει άµεση καταγγελία συµβάσεων».

Δόθηκε επίσης εντολή στη νοµική υπηρεσία να εξετάσει τις πιθανότητες επιστροφής των 218.000 ευρώ που δόθηκαν παράτυπα σε τέσσερις τεχνικούς συµβούλους για εκπόνηση µελέτης, για ποµπούς και αναµεταδότες ώστε να λάβουν αδειοδότηση από την ΕΕΤΤ, αλλά δεν την ολοκλήρωσαν ποτέ.

Κοµβική ηµεροµηνία για την ΕΡΤ, ανέφεραν από το υπουργείο Πολιτισµού, είναι η 25η Αυγούστου. Θα έχει, λέγεται, ολοκληρωθεί το πρώτο ξεσκαρτάρισµα. «Θα ξέρουµε ποιοι έφυγαν, ποιοι θα φύγουν, αλλά και ποιοι θα πάνε στην ΕΡΤ». Τότε θα γίνει γνωστός και ο νέος διευθύνων σύµβουλος αλλά και ο πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Την ίδια µέρα θα προκηρυχθούν και οι 800 θέσεις συµβασιούχων.
(www.tanea.gr)