Πρεμιέρα nova HD στις 25 Αυγούστου 2010…


Μετά από 10χρονια δραστηριοποίησης στις υπηρεσίες κανονικής ευκρίνειας (Δεκ.1999), η nova μπαίνει στο κόσμο της υψηλής ευκρινείας. Μια και από τις 25 Αυγούστου 2010 εγκαινιάζεται η πρώτη υπηρεσία υψηλής ευκρίνειας novasports HD, με τον αγώνα «NOVA DREAM GAME» (στις 19:00), μεταξύ των εθνικών ομάδων Μπάσκετ της Ελλάδας και της Αμερικής… Ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου εντάσσονται και τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας novacinema HD και Eurosport HD, συμπληρώνοντας το πάζλ των τριών πρώτων καναλιών της πλατφόρμας nova HD… Οι υφιστάμενοι συνδρομητές της nova (ενεργοί και ανενεργοί), μπορούν να έχουν δωρεάν 12μηνη πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες nova HD (με το υφιστάμενο συμβόλαιο τους) και την αγορά του αντίστοιχου αποκωδικοποιητή «nova HD Box - Zapper Pace 831» (αγοράς 129 ευρώ), με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι συνδρομητές στα πακέτα «Full Pack, Sport Pack και Cinema Pack»… Εδώ βεβαία γενάτε και ένα ερώτημα ως αναφορά την πρόσβαση του Eurosport HD (εφικτή μόνο σε Full Pack και Sport Pack), το κανάλι εκτός από αθλητικό θεωρείται και ψυχαγωγικό κανάλι και στις περισσότερες συνδρομητικές πλατφόρμες στην Ευρώπη, η πρόσβαση του καναλιού ξεκινά από τα αρχικά ψυχαγωγικά πακέτα (τύπου Value Pack …). Κάτι που δεν θα αργήσει να γίνει, ώστε η πρόσβαση στο Eurosport HD να είναι εφικτή και με τα πακέτα «Cinema Pack, Value Pack,…». Απο την αλλη η αποκλειστική χρήση ιδιοκτησιακού δέκτη για την πρόσβαση στις υπηρεσίες nova και nova HD (που αποκλείει παντελώς τους δορυφορικους δέκτες της ελεύθερης αγοράς, μετά από 10 χρόνια συνδρομητικής πρόσβασης), αναμένει την σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ!

Ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τους υφιστάμενους συνδρομητές πριν μπουν στη διαδικασία της αγοράς του νέου ιδιοκτησιακού δέκτη «nova HD Box - Zapper Pace 831», θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει δυνατότητες εγγραφών (PVR). Κάτι που αναμένετε να καλυφτεί τον Οκτώβριο με το νέο PVR HD δέκτη της nova (με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 350GΒ), γι αυτό μια μικρή αναμονή δεν θα έβλαπτε όσους απαιτούν υπηρεσίες PVR HD… Από εκεί και πέρα ο νέος ιδιοκτησιακός δέκτης «nova Box HD - Zapper Pace 831» δίνει πρόσβαση μόνο σε ένα δορυφόρο (στην προκείμενη μόνο στον δορυφόρο Hot Bird 13E). Οπότε εγκαταστάσεις με λήψη περισσότερων δορυφόρων, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα εγκατάστασης του νέου δέκτη nova Box HD (εάν δεν διαθέτουν απλή εγκατάσταση λήψης του δορυφόρου Hot Bird 13E)… Προβλήματα αυτού του τύπου έχουν επιλυθεί από πολλές Ευρωπαϊκές πλατφόρμες, που σέβονται τους συνδρομητές τους, δίνοντας εναλλακτική λήψη πρόσβασης σε περισσότερους δορυφόρους, όπως η πολωνική πλατφόρμα Cyfrowy Polsat… `H σε ταυτόχρονη λήψη τεσσάρων δορυφόρων, όπως η ολλανδική πλατφόρμα Canal Digitaal (Astra 19.2E, Astra 23.5E, Astra 28.2E και Hot Bird 13E), η οποία για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους συνδρομητές της, εμπεριέχει εντός του ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG - των ιδιοκτησιακών δεκτών της), τα συνδρομητικά κανάλια της πλατφόρμας στις τροχιακές θέσεις 19.2 και 23.5Ε, αλλά και τα σημαντικότερα κανάλια ελεύθερης λήψης (SD & HD), από τις πιο δημοφιλείς τροχιακές θέσεις στην Ευρώπη (Astra 19.2E, Astra 23.5E, Astra 28.2E και Hot Bird 13E)… Εξάλλου για να απαιτείς την αποκλειστική χρήση μιας τροχιακής θέσης, θα πρέπει πρώτα να προσφέρεις υπηρεσίες πολλαπλών αναμεταδοτών, όπως η πλατφόρμα του Sky Uk, που διαθέτει στην τροχιακή θέση Astra/Eurobird 28.2E (κάτι λιγότερο από 100 υπηρεσίες αναμεταδοτών), εν αντιθέσει με τις nova υπηρεσίες των πέντε αναμεταδοτών στην τροχιακή θέση Hot Bird 13E…

Οι πρώτες υπηρεσίες Nova HD (Δελτίο τύπου):

Η υπηρεσία Nova HD, καλύπτει τις τηλεοπτικές ανάγκες όλης της οικογένειας, με νέες παραγωγές ταινιών, σύγχρονες σειρές και αθλητικά γεγονότα υψηλού ενδιαφέροντος. Αρχικά θα περιλαμβάνει:

• Το κανάλι novacinema HD, θα προβάλει από την 1η Σεπτέμβριου του 2010 τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες από όλα τα στούντιο του Χόλυγουντ (Disney, Warner Bros, Columbia, Universal, Paramount, FOX, MGM), όλους τους μεγάλους προμηθευτές προγράμματος του εξωτερικού (HBO, Lionsgate) και όλους τους διανομείς στην Ελλάδα (Odeon, Village, AudioVisual, Spentzos, Hollywood Entertainment).

• Το κανάλι novasports HD θα προβάλει σε παραγωγή Nova, τουλάχιστον 2 αγώνες της Superleague σε κάθε αγωνιστική. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες από την Premier League, από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις UEFA Champions League και UEFA Europa League, επιλεγμένους αγώνες NBA, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Παγκοσμίου Πρωταθλήματος GT1 και άλλα αθλήματα.

• Το Eurosport HD, τo μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ΗD αθλητικό κανάλι, θα μεταδίδει από την 1η Σεπτεμβρίου πάνω από 100 διαφορετικά σπορ. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Australian Open, French Open, US Open, Tour de France, Sony Ericsson WTA Tour, ATP Tour, Athletics European Championships, FIA WTCC, FIA Formula2 Championship, Superbike World Championship, Supersport World Championship, Snooker, Golf.


O νέος αποκωδικοποιητής Nova Box HD 831, διατίθεται στη αγορά στην τιμή των 129€. Η διάθεση των αποκωδικοποιητών και της υπηρεσίας θα γίνεται από τα καταστήματα Forthnet, το δίκτυο των εμπορικών συνεργατών Nova και τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Η χρέωση της πρόσθετης υπηρεσίας HD είναι 4,99€ το μήνα με δώρο τους 2 πρώτους μήνες για όλους τους νέους συνδρομητές και τους 12 πρώτους μήνες για όλους τους υφιστάμενους συνδρομητές.

Επίσης μέχρι και τις 30/09/2010 θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους νέους συνδρομητές, το δορυφορικό πιάτο και η εγκατάσταση, αξίας 120€.