Με την DIGEA στην ψηφιακή εποχή και 8 τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής...


Ξεκίνησε χθες, 1/9/2010, η εκπομπή ψηφιακού σήματος σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας...

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της ψηφιακής μετάβασης, η DIGEA ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας 0-6 TV , ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON και SPORT TV, καλύπτοντας ένα μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου Αττικής. Συγκεκριμένα, η DIGEA ξεκίνησε την ψηφιακή μετάδοση από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας του προγράμματος των σταθμών: ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, NICKELODEON στη συχνότητα 54 (738 MHz) και 0-6 TV ,MAD TV, MTV GREECE, SPORT TV στη συχνότητα 63 (810 MHz), στα πλαίσια των διατάξεων που αφορούν στη ψηφιακή μετάβαση*. Διευκρινίζεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικά στο λεκανοπέδιο Αττικής. Οι ανωτέρω τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εκπέμπονται ψηφιακά μέσω της Digea, με κωδικοποίηση MPEG4. Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορέσουν να απολαύσουν ψηφιακά τους παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 54 και 63. Για τη λήψη του σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Αίγινας.

Ο CEO της DIGEA, κ. Γιώργος Μαθιός, επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι οκτώ τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους καλωσορίζουμε στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Μέσω της DIGEA γίνεται ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή.»

*Σημειώνεται ότι ο δίαυλος συχνότητας και το κέντρο εκπομπής περιγράφονται στις σχετικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ενώ οι υποχρεώσεις ως προς τις τεχνικές παραμέτρους ψηφιακής εκπομπής προδιαγράφονται στο άρθρο 14, του Νόμου 3592/2007, σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 21161/2008.

Blog- Σχόλιο: Τέλος βγήκε ανακοίνωση DIGEA σχετικά με καταγγελίες καταναλωτών…
Με αφορμή καταγγελίες καταναλωτών πληροφορηθήκαμε ότι ιδιωτική εταιρία χρησιμοποιεί παρανόμως τον διακριτικό μας τίτλο DIGEA για την προσέγγιση προσωπικού προκειμένου να προωθήσει τεχνικό εξοπλισμό.
Διευκρινίζουμε ακόμα μια φορά πως η DIGEA δεν ασχολείται ούτε σχετίζεται οικονομικά και οργανικά με την πώληση τεχνικού εξοπλισμού, ούτε έχει δώσει άδεια σε καμιά εταιρία να χρησιμοποιεί τον όρο «DIGEA» για παρόμοιας φύσεως δραστηριότητα.