Δωρεάν Ψηφιακή Τηλεόραση για όλους τους Αυστραλούς μέσω δορυφόρου...

Χιλιάδες Αυστραλοί που ζουν στην περιφέρεια δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας ψηφιακή τηλεόραση, όπως οι κάτοικοι της πόλης. Μια νέα πενταετής συμφωνία μεταξύ του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Αυστραλίας ABC και της Ericsson (NASDAQ: ERIC) θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Μέσω της τελευταίας τεχνολογίας δορυφόρου συμπίεσης video της Ericsson, η ABC θα είναι σε θέση να επεκτείνει τo φάσμα της υψηλής ευκρίνειας και τυπικής ανάλυσης ψηφιακών προγραμμάτων της σε ολόκληρη τη χώρα. Καθώς η Αυστραλία βρίσκεται στο στάδιο της μετάβασης από την αναλογική στη δωρεάν ψηφιακή τηλεόραση, η κυβέρνηση της Αυστραλίας χρηματοδοτεί μια νέα υπηρεσία μέσω δορυφόρου για την παροχή ψηφιακής τηλεόρασης σε τηλεθεατές απομακρυσμένων περιοχών, στις οποίες δεν είναι εφικτή η λήψη δωρεάν ψηφιακής τηλεόρασης από τις κεραίες των απλών τηλεοράσεων. Περίπου 247.000 νοικοκυριά της Αυστραλίας σε αυτές τις περιοχές θα επωφεληθούν από αυτή την πρωτοβουλία.


Ο Sam Saba, Επικεφαλής της Ericsson για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε: “Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, όλα τα νοικοκυριά της Αυστραλίας παρακολουθούν δωρεάν τηλεόραση τρεις ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο. Δεδομένου ότι αυτή η υπηρεσία είναι σημαντική στη ζωή των Αυστραλών, εκτιμούμε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε τη νέα ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους Αυστραλούς για να απολαύσουν μία πλούσια, υψηλής ποιότητας τηλεοπτική εμπειρία. "

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί head end εξοπλισμό της Ericsson, συμπεριλαμβανομένων των bandwidth-saving MPEG-4 AVC HD και ΕΝ8190 SD κωδικοποιητών, Reflex statistical multiplexing για την κατανομή και διαχείριση bitrate καναλιών, καθώς και nCompass Control και Monitoring. Η διαχείριση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και η διατήρηση υψηλής ποιότητας στην προβολή είναι βασικά στοιχεία σε μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση ψηφιακής τηλεόρασης. Η τεχνολογία αυτή θα ενεργοποιηθεί το Δεκέμβριο 2010.