Οι τελευταίες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ…

Οι τελευταίες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ…
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στη χθεσινή συνεδρίασή του έλαβε επίσης τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Ενέκρινε τη δαπάνη για την παραγωγή της μετάδοσης δύο ποδοσφαιρικών αγώνων του Champions League κάθε εβδομάδα, για την περίοδο 18 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2010. Το συνολικό κόστος των μεταδόσεων για την προαναφερόμενη περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 263.849,40 ευρώ. Επισημαίνεται ότι το κόστος είναι μειωμένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.
2. Ακύρωσε την ανάθεση της παραγωγής έξι 45λεπτων επεισοδίων της σειράς «Το απουσιολόγιο του χρόνου» στην εταιρία "PORTOLANOS FILMS".
3. Ενέκρινε την προμήθεια 30 ενισχυτών UHF 100W και 10 ενισχυτών UHF 500W. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 109.649,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%. Οι ενισχυτές αυτοί -που είναι συμβατοί με την ψηφιακή τεχνολογία- θα αντικαταστήσουν τους ενεργοβόρους ενισχυτές με λυχνίες και θα συμβάλουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους.
4. Ενέκρινε την προμήθεια κεραιών για 25 πομπούς συνολικής δαπάνης 116.367 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Συνάντηση Τ. Χυτήρη με ΔΣ ΕΡΤ…
Με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχου Χυτήρη, συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, υπό τη νέα του σύνθεση, με πρόεδρο τον Θανάση Παπαγεωργίου και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον Χαράλαμπο Ταγματάρχη.
Στην ομιλία του ο κ. Χυτήρης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ταγματάρχη και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του από την πολύχρονη θητεία του στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο «με τον καλύτερο τρόπο, όσον αφορά στη διεύθυνση της δημόσιας τηλεόρασης».
Ακόμη, ευχαρίστησε τον κ. Παπαγεωργίου και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τονίζοντας ότι στη μεταβατική περίοδο που προηγήθηκε «έγιναν πολλά πράγματα, νοικοκυρεύτηκε η ΕΡΤ σε μικρό διάστημα» και πρόσθεσε: «πιστεύω ότι πολύ σύντομα η ΕΡΤ θα αποκτήσει την οντότητα που της αξίζει ως δημόσια τηλεόραση». Παράλληλα, καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. Λυδία Κονιόρδου και τον Παναγιώτη Σαμούρη και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του τον Χαράλαμπο Κεφάλα, ο όποιος αποχωρεί από το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. μετά από 13,5 χρόνια.
Ο κ. Χυτήρης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που απορρέουν από την οικονομική κρίση και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον εξορθολογισμό των οικονομικών της ΕΡΤ: «Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στις δαπάνες, να τις ελέγχουμε και να τις συνυπολογίζουμε με το πρόγραμμά μας, το οποίο βεβαίως μέσα στις παρούσες συνθήκες πρέπει να προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο. Μόνο τότε η δημόσια τηλεόραση εκπληροί τον σκοπό της, μόνο και μόνο τότε θα το δει αυτό ο κόσμος και θα αγαπήσει ξανά τη δημόσια τηλεόραση, γιατί ήταν επιφυλακτικός τα τελευταία χρόνια απέναντί της και για λόγους πραγματικούς και για λόγους - θα έλεγα - υπερβολικών επικρίσεων, πολλές φορές»...
Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη για αναβάθμιση του επιπέδου της δημόσιας τηλεόρασης, όσον αφορά στην ενημέρωση, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, στην πορεία προς την ψηφιακή εποχή. Υπογράμμισε τη σημασία του ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου και της πολυφωνίας μέσα από τα προγράμματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «παίζει σπουδαίο ρόλο σε όλες τις δημοκρατίες». Ακόμα, ανακοίνωσε την ανάπτυξη εκπαιδευτικής τηλεόρασης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Χ. Ταγματάρχης, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της εικόνας της ΕΡΤ και τόνισε ότι θα αναρτώνται στο διαδίκτυο το μηνιαίο κόστος των εκπομπών που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, οι συμβάσεις που θα συνάπτει η εταιρεία και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Χυτήρης συναντήθηκε με την ΠΟΣΠΕΡΤ και ενημερώθηκε για εργασιακά θέματα.
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ