Νέο website και υπηρεσίες από την ΕΡΤ...

Τρεις νέες πρωτοβουλίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής (στις 04/04). Πρόκειται για την καινοτόμο δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», για το άνοιγμα στην κοινωνία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και για την αναβάθμιση του website του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Το νέο website

Για το νέο, ανανεωμένο website της ΕΡΤ, ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι αποτελεί μια φιλόδοξη δράση, που υλοποιήθηκε «με κόπο και ταχύτητα». Όπως διευκρίνισε, ο ιστότοπος της ΕΡΤ στήθηκε από την αρχή, ενώ για τη δημιουργία του αξιοποιήθηκαν μόνο εξειδικευμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ...

Ο διευθυντής Πολυμέσων Ιωάννης Βουγιουκλάκης παρουσίασε το νέο website τονίζοντας τα εξής: "Η ΕΡΤ παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον τομέα των επικοινωνιών, της πληροφορικής και των media, προχωρά σήμερα και στην εκ βάθρων ανανέωση του website της, υπηρετώντας πάντα τον ίδιο διττό στόχο: άνοιγμα στους πολίτες και μεγαλύτερη προσβασιμότητα των πολιτών στον ιστότοπο και κατ’ επέκταση στην ίδια την ΕΡΤ. Η αλλαγή βεβαίως δεν αφορά μόνον την εικόνα, την αισθητική και την ευκολία πρόσβασης. Αφορά κυρίως στο περιεχόμενο, την ταχύτητα ενημέρωσης και πάνω απ’ όλα στις νέες υπηρεσίες. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι web2 και open source, οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι –εννοείται- δωρεάν, η πλοήγηση εύκολη ( μια σημαντική αδυναμία μας μέχρι σήμερα), η αναζήτηση εύκολη και ο σχεδιασμός καθαρός. Τέλος το website θα είναι πλήρως επεκτάσιμο με δυνατότητα εύκολης καταχώρισης δεδομένων μέσω internet.


Ενημέρωση

Στον ειδησεογραφικό τομέα , θα έχουμε άμεση ενημέρωση από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο, χάρις στο δημοσιογραφικό δυναμικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων αλλά και το ευρύτατο δίκτυο ανταποκριτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Web TV και Video On Demand

H WEB TV είναι το δυνατό σημείο του νέου δικτυακού τόπου της ΕΡΤ με καινούριες υπηρεσίες χάρις στις οποίες η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα το τηλεοπτικό της περιεχόμενο αλλά και τον διαφημιστικό της χρόνο, δεδομένου ότι η WEB TV μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εκτός από τη live μετάδοση του τηλεοπτικού περιεχομένου και εξατομικευμένο περιεχόμενο (tailor made) καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα τηλεοπτικών αναγκών. Η νέα αυτή λειτουργία της ΕΡΤ συνιστά μεγάλη προστιθέμενη αξία, δεδομένου ότι θα προσφέρει υπηρεσίες όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό. Επίσης, μέσω web tv θα μεταδίδονται ζωντανά όλα τα μεγάλα αθλητικά, ψυχαγωγικά και ευρύτερα πολιτιστικά γεγονότα.

Το δεύτερο δυνατό σημείο του νέου δικτυακού τόπου της ΕΡΤ θα είναι το video on demand, μια υπηρεσία με δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών καναλιών με εξειδικευμένο περιεχόμενο, όπως ειδήσεις, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγία, αθλητισμός και άλλα.

Το τρίτο σημείο, το οποίο έχει και μια μοναδικότητα, είναι ότι θα προχωρήσουμε στην ανάδειξη του πολύτιμου ψηφιακού μας αρχείου μέσω αμφίδρομης διαδραστικής επικοινωνίας.

Live Radio

Στην περίπτωση του live ραδιοφώνου προχωράμε σε επανασχεδιασμό όλη της υποδομής για την παροχή υπηρεσιών , όπως για παράδειγμα ραδιόφωνο on demand.

Blogs

Πολύ σύντομα θα βγουν στον αέρα blogs με τροφοδότες δημοσιογράφους, απλούς πολίτες, αλλά και υπαλλήλους της ΕΡΤ στα οποία θα διατυπώνουν απόψεις για συγκεκριμένα και επίκαιρα θέματα, όπως η τεχνολογία, ο αθλητισμός, το περιβάλλον, ο πολιτισμός κλπ

Προβολή του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Προγράμματος της ΕΡΤ

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του website, όλοι οι νέοι δικτυακοί τόποι που θα δημιουργούνται θα βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του καινούριου site της ΕΡΤ. Για παράδειγμα , για την εκπομπή «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ» το site που θα δημιουργηθεί θα φαίνεται στο διαδίκτυο ως www.ert.gr/shows/exeigousto.

Επίσης, σύμφωνα με το σχεδιασμό, όλα τα sites, δημιουργούνται με ανοικτό δωρεάν λογισμικό σε ενιαία πλατφόρμα από την Διεύθυνση Πολυμέσων και είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατηγική, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τόσο του website ert όσο και των υπόλοιπων προϊοντικών site ( των ραδιοφώνων μας για παράδειγμα) έγινε in house από το τεχνικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων, γεγονός που έχει πολλαπλή αξία. Αφ’ ενός γιατί αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το αξιόλογο προσωπικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων και αφετέρου γιατί με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε σημαντικές οικονομίες κλίμακος".

ΕΡΑ

Αναφερόμενος στη δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι μέσα από αυτή, η ΕΡΤ «ανοίγει τις πόρτες της» στους πολίτες, για να εκφράσουν από τα μικρόφωνα της Ε.ΡΑ. τις απόψεις, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους. Ο διευθυντής Περιφερειακών Σταθμών της Ε.ΡΑ. Αλέκος Αρπλιάς, επισήμανε ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών και φορέων για τη δράση σε διάφορες πόλεις της χώρας, γεγονός που καταδεικνύεται από την κατάθεση 246 προτάσεων για εκπομπές στους Περιφερειακούς Σταθμούς, μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Μουσικά Σύνολα

Σχετικά με τις νέες, πολυσχιδείς δραστηριότητες των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπογράμμισε, ότι αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο άμεσης επαφής της με την κοινωνία. Ο γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα των Μουσικών Συνόλων, τα οποία θα εμφανίζονται πλέον σε μόνιμη βάση στο «ΑΚΡΟΠΟΛ» και στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Είπε ότι οι Ορχήστρες στελεχώθηκαν με διαφανείς και καινοτόμες διαδικασίες και ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Επίσης, ανέφερε ότι ο διάσημος μαέστρος Άντζελο Καβαλάρο δέχτηκε την πρόταση της ΕΡΤ να αναλάβει για ένα χρονικό διάστημα τη διδασκαλία των Ορχηστρών, ενώ ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σε άλλους μαέστρους.
http://news.ert.gr