Ημερίδα για την HD τηλεόραση από την ΕΡΤ…

Με ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα «Σύστημα Υψηλής Ευκρίνειας HD και ΕΡΤ», στο Αμφιθέατρο της ΕΤ1 (Λ. Μεσογείων 136 Κατεχάκη). Η προσέλευση των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα ήταν αθρόα. Η νέα τεχνολογία High Definition που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση παρά τις μεμψίμοιρες αντιδράσεις των ανταγωνιστών της αναλύθηκε διεξοδικά από τους εισηγητές συναδέλφους που ανήκουν στο τεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ. Την έναρξη κήρυξε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών και Τεχνικών (ΠΑΣΥΜΗΤΕ), κ. Μηλιά Κοτσιώνη. Την ημερίδα χαιρέτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Ταγματάρχης, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία του προσωπικού που ανέλαβε όχι μόνο τη διοργάνωση, αλλά και τις εισηγήσεις που έγιναν από τους Μηχανικούς και Τεχνικούς της ΕΡΤ. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνικών Εργοδηγών, κ. Δημήτρης Κούνης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εικονοληπτών, κ. Αλέξανδρος Σιμιτζής, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής, κ. Γιώργος Καλοφωλιάς, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραγωγών Τεχνικού & Καλλιτεχνικού Προσωπικού Κ/Φ, Ρ/Φ & Τ/Ο, κ. Ευάγγελος Μανώλης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οδηγών Αυτοκινήτων, κ. Ιωάννης Λευκιμιάτης, καθώς και οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων κ. Συμεών Σαζακλόγλου
και κ. Αρίστων Κοντιζάς.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα ακόλουθα θέματα με τους αντίστοιχους ομιλητές:
1. ΕΡΤ HD: "Παρανομία" της ΕΡΤ ή ώθηση της τεχνολογίας της τηλεόρασης στην Ελλάδα;
Νικόλαος Μιχαλίτσης - Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΡΤ
2. High Definition από το Studio στο Δέκτη
Χρήστος Σαλάπας – Διεύθυνση Τεχνικής Ανάπτυξης & Εποπτείας Τηλεόρασης
3. High Definition από τη θεωρία στη πράξη
Χαράλαμπος Παπαγεωργόπουλος – Διεύθυνση Ανάπτυξη & Μελετών
4. Ανατομία της φορητής κάμερας High Definition
Michael Nugent – Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
5. Επαγγελματικά πρότυπα εικόνας και ήχου υψηλής ευκρίνειας
Ροδόλφος Σχοινοπλοκάκης – Τμήμα Μετάδοσης Προγράμματος Τηλεόρασης
6. Head end και High Definition
Ιωάννης Αράπογλου- Τμήμα Δορυφορικών Επικοινωνιών
7. «ΕΡΤ – DVB-T»: Η διαδρομή, η συνέχεια - Δημήτρης Γαζιδέλλης – Διευθυντής Έρευνας & Τεχνολογίας...


Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείτο από τον κ. Κωνσταντίνο Μαντά, την κ. Αναστασία Τιμοθέου, τον κ. Γαβριήλ Κασιμάτη, τον κ. Δημήτρη Κούνη, την κ. Καίτη Πόθα, τον κ. Γιώργο Καλοφωλιά, τον κ. Αλέξανδρο Σιμιτζή, τον κ. Γαβριήλ Ρεμούνδο και τον κ. Στέφανο Χατζάκη.
Η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της ημερίδας ανήκει στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΕΡΤ και ειδικότερα στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ αποδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι οι εργαζόμενοί της και η εμπειρία τους. Στόχος των διοργανωτών είναι η διάχυση της γνώσης στο προσωπικό της ΕΡΤ να συνεχιστεί, εγκαινιάζοντας μια δίοδο ανταλλαγής απόψεων και εμπειρίας μεταξύ δύο πεδίων που πάντα πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία, εκείνο της θεωρίας και της πράξης.
Η ημερίδα θα επαναληφθεί την Τρίτη 21/6 στην Αθήνα και την Πέμπτη 23/6 στη Θεσσαλονίκη.

«Η ΕΡΤ δικαιώθηκε για το σύστημα HD»
Για απόλυτη δικαίωση της ΕΡΤ όσον αφορά την ενθουσιώδη υποδοχή της εκπομπής σήματος υψηλής ευκρίνειας από τους τηλεθεατές, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Λάμπης Ταγματάρχης στην ομιλία του σε σεμινάριο ενημέρωσης για το σύστημα high definition που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ. Ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι ο ρόλος της ΕΡΤ είναι απολύτως διακριτός από αυτόν των εμπορικών και ιδιωτικών σταθμών, υπογραμμίζοντας «μας χρηματοδοτεί ο Έλληνας πολίτης και σε αυτόν λογοδοτούμε». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης χαρακτήρισε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ως την μεγάλη της περιουσία, προσθέτοντας ότι αυτοί ήταν οι πραγματικοί αυτουργοί της μεγάλης επιτυχίας που πήγε ένα βήμα μπροστά η ελληνική τηλεόραση.
(NET)