Ταινίες επιστημονικής φαντασίας από τη νέα ζώνη Sci Fi του Universal Channel στο Conn-X TV…

Η νέα ζώνη Sci Fi του Universal Channel παρουσιάζει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας: «Metal Shifters και Doomsday Prophecy». Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας θα απολαύσουν τον Αύγουστο στο Universal Channel (μέσω Conn-X TV), δύο σημαντικές παραγωγές, το Metal Shifters (στις 8 Αυγούστου στις 01:30π.μ.) και Doomsday Prophecy (στις 27 Αυγούστου στις 22:40). Οι ταινίες αυτές όπως και πολλές γνωστές τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας και μεταφυσικών φαινομένων αποτελούν μέρος του προγράμματος της γνωστής τηλεοπτικής μάρκας Sci Fi, που στην Ελλάδα παρέχεται αποκλειστικά μέσω του Universal Channel.

Στην ταινία «Metal Shifters» ένας δορυφόρος προσκρούει στη γη και γίνεται αντιληπτός από δύο αδέρφια τους Jake & Ethan, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτή είναι «η λύση από τον ουρανό» για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Πωλούν τα συντρίμμια του δορυφόρου σε ένα τοπικό καλλιτέχνη, τον Earl ο οποίος τα χρησιμοποιεί προκειμένου να κατασκευάσει με τον εγγονό του Max ένα τεράστιο μεταλλικό γλυπτό. Όμως τα συντρίμμια του δορυφόρου κρύβουν ένα θανάσιμο μυστικό μια εξωγήινη ύλη που ζωντανεύει το γιγάντιο γλυπτό, δημιουργώντας έτσι ένα τέρας από σίδερο που η μοναδική αποστολή του είναι να σκοτώνει. Το μεταλλικό τέρας σκοτώνει τον Ethan, τον οποίο βρίσκει ο αδερφός του Jake, ενώ το εξωγήινο τέρας κατευθύνεται προς την πιο κοντινή πόλη. Μην γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί, ο Jake κατηγορεί τον Earl ότι δημιούργησε μια θανάσιμη μεταλλική κατασκευή. Ο Earl αντίθετα πιστεύει ότι το γλυπτό του έχει κλαπεί. Οι κάτοικοι της πόλης βρίσκουν καταφύγιο στο μπαρ όταν το τέρας τους επιτίθεται σκοτώνοντας το σερίφη, ενώ οι πρώτες προσπάθειες των Jake & Earl να το εξολοθρεύσουν αποβαίνουν άκαρπες έως ότου ανακαλύπτουν το τρωτό του σημείο. Η εξωγήινη ύλη εξολοθρεύεται με αλκοόλ. Σκηνοθέτης της ταινίας Metal Shifters είναι ο Paul Ziller ο οποίος έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Gary Haves. Πρωταγωνιστούν οι Kaven Smith (ως Jake με συμμετοχή σε παραγωγές επιστημονικής φαντασίας όπως Stargate Atlantis, Battlestar Galactica κλπ.) και Donelly Rhodes (ως Earl με πληθώρα συμμετοχών σε Αμερικάνικες και Καναδικές τηλεοπτικές παραγωγές μεταξύ των οποίων Mission:Impossible, X-files, Battlestar Galactica κλπ.)

Στην ταινία «Doomsday Prophecy», όταν μια σειρά από ξαφνικές γεωλογικές ανακατατάξεις απειλούν τον πλανήτη, ο μυστικός πράκτορας Garcia αρχίζει μια απέλπιδα έρευνα για να βρεθεί ένας εξαφανισμένος συγγραφέας, o Rupert Cobb, που θεωρείται ότι κατέχει το κλειδί για την προφητεία μελλοντικών καταστροφών. Ο συγγραφέας, όμως, σύντομα ανακαλύπτεται νεκρός ενώ στην κατοχή του βρίσκεται μια πανάρχαια ράβδος ραβδοσκόπου – ένα όργανο με το οποίο αυτός που το κρατάει μπορεί και βλέπει οράματα. Όμως η χρήση της ράβδου έχει το τίμημά καθώς αυτή ήταν που προκάλεσε το θάνατο του Cobb. Ο πράκτορας Garcia αποκαλύπτει τη συγγένεια της ράβδου με τον αρχαίο πολιτισμό του νησιού του Πάσχα. Θα προφτάσει να φέρει τον πλανήτη μας στη γεωλογική του ισορροπία; Σκηνοθέτης της ταινίας Doomsday Prophecy είναι ο Jason Bourque ο οποίος έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Shwan Linden. Πρωταγωνιστούν οι Bruce Ramsay (ως πράκτορας Garcia με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως Alive, The new Age κλπ.) και Aj Buckley (ως Eric Fox, ο οποίος είναι και γνωστός ως Adam Ross στην τηλεοπτική σειρά CSI:NY).


Πληροφορίες για το SCi Fi:
Το Sci Fi ανοίγει μια πόρτα σε μια άλλη διάσταση, μια ζώνη αποκλειστικά αφιερωμένη στην επιστημονική φαντασία, τη φαντασία και τα μεταφυσικά φαινόμενα. Διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα μέσω του Universal Channel και μεταδίδεται κάθε Σάββατο από τις 9:00μ.μ. έως τις 01:10π.μ., όπως και κάθε Κυριακή από περίπου τις 4:00μ.μ. έως τις 9:00μ.μ.

http://www.universalchannel.gr