Ψηφιακή Μετάβαση στη Καλαμάτα και τμήμα των Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας…

Η επίγεια ψηφιακή εκπομπή του τηλεοπτικού προγράμματος των καναλιών "ALPHA, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR και Ε-TV", ξεκινά από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 στη Μεσσηνία και το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι», ενώ παράλληλα θα διακοπεί η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 39527/1311/01-08-2013 αρ. Φ.Ε.Κ. 1972/13-08-2013). Πλέον τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά το πρόγραμμά τους από το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι», καλύπτοντας την Καλαμάτα και τμήμα των Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας...
Περισσότεροι από 120.000 τηλεθεατές, κάτοικοι τμήματος των Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας, θα μπορούν να απολαμβάνουν τα άμεσα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, με κυριότερο την πρόσβαση σε άψογη εικόνα και ήχο. Παράλληλα, μέσω της υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Οδηγού Προγράμματος (EPG) θα μπορούν να ενημερώνονται πλέον ηλεκτρονικά, μέσω του δέκτη τους, για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η Digea υπενθυμίζει ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι καταναλωτές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης του κέντρου εκπομπής «Πεταλίδι» και να διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι καταναλωτές θα πρέπει να επανα-συντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) στις ακόλουθες συχνότητες για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας που εκπέμπονται μέσω της Digea:

45 (666MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

47 (682MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, Ε-TV

Σημειώνεται τέλος, πως οι τηλεθεατές που επηρεάζονται ενημερώθηκαν για την επικείμενη τεχνολογική αλλαγή τόσο μέσω στοχευμένης εντυποδιανομής, όσο και μέσω κυλιόμενου μηνύματος (crawl) και τηλεοπτικού σποτ.
ΔΤ Digea