Σ.Τ.ΕΡΤ: "Ψηφιακή Τηλεόραση: Το σχέδιο ελέγχου της τηλεόρασης ολοκληρώνεται"…

EΡT: To λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν εγκληματικό λάθος και η απάντηση στον Παντελή Καψή...
"Από την πρώτη στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαμε καταγγείλει ότι το λουκέτο της ΕΡΤ σχετιζόταν με ένα ευρύτερο σχέδιο συνεργασίας της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, για την πλήρη χειραγώγηση της τηλεόρασης. Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή λόγω της πίεσης από την τρόϊκα να διατεθεί στην βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας μέρος των μέχρι σήμερα τηλεοπτικών διαύλων, το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα. Η σκανδαλώδης εύνοια της Digea, στο κείμενο των προδιαγραφών για την ανάδειξη παρόχου δικτύου, που είχε δοθεί σε διαβούλευση, συνάντησε την κατακραυγή της μεγάλης πλειονότητας όσων πήραν μέρος σε αυτήν και η κυβέρνηση, έδειξε να αναδιπλώνεται αναβάλλοντας τον επίμαχο διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρυχτεί στις 30/6/13. Εν τούτοις, μόνον αδρανής δεν έμεινε"…


"Προετοίμασε συστηματικά το έδαφος για την παράδοση  του πολύτιμου και σπάνιου δημόσιου πόρου των συχνοτήτων μισοτιμής στα γνωστά  ιδιωτικά συμφέροντα:

-          Εξέδωσε κάτω από την πίεση της τρόϊκας δύο αντιφατικές ΚΥΑ, την  πρώτη που ορίζει οριστική παύση της αναλογικής τηλεόρασης την 1/10/2014 και την δεύτερη 13 μήνες μετά την ανάδειξη του παρόχου δικτύου.
-          Εξασφάλισε τον έλεγχο της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ για τα επόμενα επτά τουλάχιστον χρόνια.
-          Αλλάζει τον τρόπο διορισμού της διοίκησης της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), υποτιθέμενης ανεξάρτητης αρχής που βοήθησε στην κάλυψη των παρανομιών της ΔΤ. Η θητεία της έληξε στις 3/9/13 και ενώ μέχρι τώρα η διοίκηση διοριζόταν από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στο εξής θα διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον αρμόδιο Υπουργό.
-          Ματαιώνει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και εισάγει σε άσχετο νομοσχέδιο την ουσιαστική νομιμοποίηση όλων των σταθμών που εξέπεμπαν στις 31/08/2013, χωρίς να ελέγξει τεχνική και οικονομική επάρκεια, βιωσιμότητα ή τις οφειλές τους προς το δημόσιο.
-          Ετοιμάζεται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου, χωρίς  απαντήσεις στη διαβούλευση, με πολύ μικρή τιμή εκκίνησης, με σκανδαλώδη εύνοια στην Digea, την οποία αποδέχεται ως πάροχο δικτύου, ενώ είναι κοινοπραξία παρόχων περιεχομένου και με μετακύλιση μεγάλου κόστους που θα έπρεπε να επιβαρύνει τον ανάδοχο, στους δήμους, δηλαδή στον πολίτη.
-          Ετοιμάζεται να παραδώσει το δίκτυο των υποδομών των Κέντρων Εκπομπής της ΕΡΤ (Κτήρια, ρευματοδότηση, ιστούς, κεραίες, πομπούς) σε ιδιώτες, με το επιχείρημα ότι δεν θα καταφέρει ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής τηλεόρασης, αδυναμία που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση με το λουκέτο της ΕΡΤ."

Συνέντευξη τύπου των Εργαζομένων της ΕΡΤ στις 10-10-2013.  





To λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν εγκληματικό λάθος και η απάντηση στον Παντελή Καψή... 

Ο  κ. Καψής  συνεχίζει να βαδίζει τον ολισθηρό δρόμο που του έχουν χαράξει, εθελοτυφλώντας μπροστά στην πραγματικότητα και ξεχνώντας τα όσα ο ίδιος είπε πριν μια εβδομάδα στο συνέδριο της  EBU. Η απόπειρα για μαύρο στην ΕΡΤ είναι σε πλήρη αναντιστοιχία  με το περί δικαίου αίσθημα, την θέληση των Ελλήνων και της παγκόσμιας κοινότητας. Η αναγκαιότητα της λειτουργίας  της ΕΡΤ  είναι πανθομολογούμενη και οι σπασμωδικές κινήσεις για το αντίθετο αλλά και η εμμονή του ειδικού διαχειριστή και του Π. Καψή να διορθώσουν ένα μεγάλο λάθος με αλυσίδα νέων λαθών, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν  είναι  να μεγαλώνουν τα αδιέξοδα σε βάρος του ΄Ελληνα πολίτη και του κρατικού προϋπολογισμού.
Σε σχέση με τις  υποχρεώσεις της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, εταιρείες παραγωγής  , κλπ) η ευθύνη για τη μη εκπλήρωση βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Σε όλες  τις συναντήσεις με τον κ. Καψή και εξωδίκως από τις 16 Ιουλίου έχουμε ζητήσει  να έρθουν να παραλάβουν  όλα τα στοιχεία που σήμερα υποστηρίζουν ότι τους λείπουν. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι  τα στοιχεία τα έχουν και δεν τα χρησιμοποιούν γιατί έτσι τους βολεύει προκειμένου να μην καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους και να λοιδορούν τον αγώνα των εργαζομένων επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τους θέσουν  απέναντί μας  κοινωνικές ομάδες και επαγγελματίες.
Για  τα πνευματικά δικαιώματα, είναι γνωστό ότι δεκάδες δημιουργοί έχουν παραχωρήσει  έργα τους,  πάνω στα οποία έχουν αποκλειστικά δικαιώματα οι ίδιοι, στο αυτοδύναμο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Αντιθέτως είναι δεκάδες οι διαμαρτυρίες δημιουργών και τα εξώδικα εναντίον της ΔΤ που εκπροσωπεί ο κ. Καψής, με τα όποια ζητούν να μην προβάλλονται τα έργα τους.  Οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός γνωρίζουν ποιοι τηρούν τη νομιμότητα και ποιοι την καταπατούν σε καθημερινή βάση.
 Οι μόνες δολιοφθορές στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ είναι αυτές που προκάλεσαν οι ιδιώτες τεχνικοί που πραγματοποιούν καταδρομικές επιχειρήσεις στα βουνά της Ελλάδας κατ' εντολήν του Υπ. Οικονομικών. Ο κ. Καψής επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης για το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εξακολουθεί να βλέπει μαύρο στις οθόνες του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επί 4 και πλέον μήνες, περιφρουρούν και διαφυλάττουν την δημόσια περιουσία των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.  Ο Π. Καψής είναι ο δολιοφθορέας της αλήθειας  διαχρονικά.
Όσο για τον μακρύ κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΤ δεν αποτελεί παρά άλλη μια παραδοχή του ότι  η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν εγκληματικό  λάθος και δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη από την ομολογημένη πλέον αδυναμία να καλύψει η ΔΤ την Ελληνική προεδρεία της ΕΕ.

 Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας να την καλύψουμε εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, για να μη γίνει για άλλη μια φορά η χώρα διεθνώς ρεζίλι.







Αμέσως μετά την ανακοίνωση με την οποία έπεφτε μαύρο στην ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία αρνήθηκε να ρίξει μαύρο στους ακροατές της.

Όλο αυτό το διάστημα τα επτά Ραδιοφωνικά Προγράμματα  «βγαίνουν»  σε ένα Πρόγραμμα από τους 91,8 στα FM για την Αττική, από τους 729 στα Μεσαία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα Βραχέα στον Απόδημο Ελληνισμό και από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς στην Ελληνική Περιφέρεια.
Επίσης εκπέμπουμε και στο διαδίκτυο από το www.ertopen.com και το  www.thepresseproject.gr      

Λόγω των «ειδικών συνθηκών» που βιώνουμε κι εμείς και η πατρίδα μας, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση των ακροατών, γι’ αυτό και το Α΄ Πρόγραμμα κατέχει τον περισσότερο χρόνο εκπομπής στα Δίκτυο της Ε.ΡΑ. με 11 ώρες συνολικά. 

Το Β΄ Πρόγραμμα, γνωστό για το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών, εκπέμπει 4 ώρες.  

Το Γ΄ Πρόγραμμα, πυλώνας του πολιτισμού και της κλασικής μουσικής, εκπέμπει 3 ώρες.
Να σημειώσουμε ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου 2013 το Γ΄ Πρόγραμμα «βγαίνει» και διαδικτυακά από το το www.ertopen.com και το  www.thepresseproject.gr      

Το αθλητικό ραδιόφωνο, η ΕΡΑ Σπορ εκπέμπει 3 ώρες.

Το KOSMOS, το ραδιόφωνο για τις μουσικές του κόσμου, εκπέμπει 2 ώρες.

Η Φωνή της Ελλάδας και το Φιλία εκπέμπουν 1 ώρα.  

Εκτός των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υπάρχουν ειδικές εκπομπές για το βιβλίο, το παιδί, τους εκπαιδευτικός, για τους νέους γενικά αλλά και την Κοινότητα 18 Άνω.

Οι Περιφερειακοί Σταθμοί εκπέμπουν έως και 10 ώρες τοπικό πρόγραμμα (τις υπόλοιπες ώρες συνδέονται με το κέντρο), συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, πραγματοποιούν εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές κλπ)  με την ενεργή συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την «υπόθεση» της ΕΡΤ. Όλοι οι Περιφερειακοί Σταθμοί δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό την εκπομπή προγράμματος και είναι σε «ανοιχτή ακρόαση» με την ΠΟΣΠΕΡΤ και το Συντονιστικό των Δημοσιογράφων. Είναι αυτοί που κρατάνε ανοιχτή την ΕΡΤ στην Ελληνική Περιφέρεια.


ERTOpen
Streams & Views – Social Networks – Diaspora

Από την 11η του Ιούνη, οπότε κι έγινε η καταφανώς αποτυχημένη απόπειρα να μας «μαυρίσουν», η ΕΡΤ έχει αξιοποιήσει τις Νέες Τεχνολογίες και τα Διαδικτυακά Μέσα όσο ποτέ άλλοτε – κι ίσως, όσο ποτέ κανείς άλλος ενημερωτικός οργανισμός στην ιστορία της χώρας.

Ποσοτικά, τα στοιχεία είναι αμείλικτα για όσους δε μας θέλουν «όρθιους» και μαχόμενους: Ενδεικτικά μόνο, να αναφέρουμε ότι εντός του τετραμήνου είχαμε κάτι παραπάνω από 20 εκατομμύρια «θεάσεις», που αντιστοιχούν σε περί τα 5,3 εκατομμύρια θεάσεις ανά μήνα, ή περί τις 167.640 θεάσεις την ημέρα – με «αιχμή του δόρατος», προφανώς, τα Δελτία Ειδήσεών μας στην Τηλεόραση και ανάλογες ενημερωτικές εκπομπές τηλεόρασης και ραδιοφώνου, μαζί με τις επισκέψεις στον ιστότοπό μας απ’ όσους προτιμάνε να διαβάζουν τις ειδήσεις τους…

Ο συνολικός όγκος δεδομένων εικόνας, ήχου και (αμελητέου, βέβαια, μπροστά στ’ άλλα) κειμένου που διακινήθηκαν στο τετράμηνο φτάνει, κατά προσέγγιση και με τις σχετικές αναγωγές, ή και ξεπερνά, τα 2.180 Terabytes, ή περίπου 2,2 Petabytes – αριθμός τερατώδης για τα εγχώρια δεδομένα – κι αυτό, δίχως να υπολογίσουμε ό,τι μεταφορτώθηκε μέσω των Κοινωνικών Δικτύων και του «καναλιού» μας στο YouTube, όπου καταγράφονται δύο, σχεδόν, εκατομμύρια θεάσεων από τις 11 Ιουνίου και μετά – περισσότερα, όμως, γι’ αυτά σε λίγο.
Πάνω από 10 εκατομμύρια συνολικών ωρών (τηλε)θέασης, πάνω από πέντε (συντηρητικά) εκατομμύρια επισκέψεις και σχεδόν τρία εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες εντός του τετραμήνου, μας προσφέρουνε απλόχερα, πιστεύουμε, την αίσθηση της δικαίωσης του αγώνα που διεξάγουμε, τουλάχιστον εκεί που μετρά: στις συνειδήσεις του κοινού, των πολιτών που διψάνε για ανεξάρτητη, ποιοτική και Ανοιχτή ενημέρωση και ψυχαγωγία, ενώ βρίσκονται στη δίνη ενός αδυσώπητα επιφανειακού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που σπανίως μόνο κάνει κάτι περισσότερο απ’ το να συδαυλίζει τον καταναλωτισμό και την ανούσια σπατάλη – χρημάτων, αλλά κυρίως χρόνου κι εγκεφαλικών κυττάρων...

Αν και απολύτως ασφαλείς αναγωγές και συγκρίσεις με τις «παραδοσιακές» μορφές εκπομπής δεν μπορούν να γίνουνε ευθέως –κι αυτό το γνωρίζουν, μάλλον καλύτερα από εμάς, οι αρμόδιοι ρεπόρτερ και συντάκτες- πάντως, η γενική εικόνα που προκύπτει  είναι εμφανώς και αισθητά καλύτερη από πάρα πολλά άλλα ηλεκτρονικά (με την έννοια του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης) Μέσα Ενημέρωσης, που συνηθίζουν να επαίρονται και να εκδίδουν θριαμβευτικά δελτία Τύπου για σοβαρώς υποδεέστερα αποτελέσματα σε τηλεθεάσεις και ακροαματικότητες.
Αυτό, άλλωστε, καταδεικνύεται κι από ένα μη ποσοτικοποιήσιμο και ως εκ τούτου μη μετρήσιμο, αλλά ιδιαίτερα ενδεικτικό διαισθητικά μέγεθος: η αναπαραγωγή από ένα σωρό άλλα sites, ιστολόγια και προσωπικές σελίδες στα Κοινωνικά Δίκτυα, κάθε αναφοράς στην Ανοιχτή ΕΡΤ έχει ξεπεράσει σχεδόν κάθε ανάλογο προηγούμενο. Ενδεικτικά, κι εδώ, να αναφέρουμε ότι ο όρος αναζήτησης, το hash tag στην καθομιλουμένη, #ERT στο Twitter υπήρξε επί μακρόν το δημοφιλέστερο στη χώρα και επαναναδυόταν κάθε τόσο στη δεκάδα, αναλόγως των εξελίξεων.

Αναφερόμενοι, όμως, στα Κοινωνικά Δίκτυα, είναι ίσως σημαντικό να καταγραφεί πως, μόνο στο Twitter, σχεδόν 22 χιλιάδες άνθρωποι που μας ακολουθούν λαμβάνουν άμεσα  και σε «πραγματικό χρόνο» ό,τι κι αν δημοσιεύουμε στο ERTOpen.com – χωρίς, βέβαια, να μπορούμε να καταμετρήσουμε τον παράγοντα διάδοσης κάθε ανάρτησής μας, καθώς οι ίδιοι επαναδημοσιεύουν και διακινούν στους κύκλους τους ό,τι θεωρούν αξιομνημόνευτο.
Στο YouTube το «κανάλι» της ΕΡΤ έχει σχεδόν 7,5 χιλιάδες εγγεγραμμένους «φίλους», εκ των οποίων οι 6.700 (και κάτι ψιλά) ενεγράφησαν μετά την 11 Ιουνίου – το νούμερο ίσως φαίνεται μικρό, αλλά αφορά μονάχα στους «πιστούς» μας, καθώς στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν απαιτείται εγγραφή για να παρακολουθήσει κανείς κάποιο βίντεο. Γι’ αυτό, κιόλας, έχουμε καταγράψει σχεδόν δύο εκατομμύρια θεάσεις, με περίπου 140.320 συνολικές ώρες θέασης κοινού στο δίκτυο αυτό, που, φυσικά, δεν προέρχονται όλες αποκλειστικά από τους εγγεγραμμένους χρήστες μας.
Στον «περιφραγμένο κήπο» που είναι το Facebook έχουμε γύρω στις 53 χιλιάδες «Likes» που μας ακολουθούν και τακτικά ενημερώνονται από εμάς, με σχεδόν 650 χιλιάδες ζεύγη οφθαλμών, μόνο τον τελευταίο έναν μήνα, να βλέπουν στα χρονολόγιά τους κάθε πιθανή ανάρτησή μας – το ενδιαφέρον, όμως, εδώ είναι ότι περίπου 35 χιλιάδες απ’ αυτούς, ανέπτυξαν κάποιου είδους «διάδραση» με το περιεχόμενό μας, εκτός από το να το δουν απλώς, διαμοιράζοντάς το και διακινώντας το αλλού, σε δίκτυα και περιοχές αδύνατο να μετρηθούν με τα μέσα που διαθέτουμε. Είναι, όμως, χαρακτηριστικό ότι στην κορύφωση του Σεπτεμβρίου, όταν πρώτη η ERTOpen μετέδωσε μέσα στη νύχτα πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν συμπλοκή οπαδών ή κάτι ανάλογο, αλλά ειδεχθές έγκλημα με κίνητρα πολιτικά, την ανάρτηση αυτή, στο Facebook και μόνο, είδαν πάνω από 180 χιλιάδες άνθρωποι – που, φυσικά, δεν την κράτησαν «για πάρτη τους» μονάχα…

Κάπως έτσι, άλλωστε, προκύπτει και η τεράστια ανταπόκριση που βρίσκουμε από την Διασπορά, κυρίως στις πολυπληθείς ελληνικές παροικίες (με φθίνουσα σειρά: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος προφανώς, ΗΠΑ, Γαλλία, Αυστραλία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελβετία, Καναδάς, Ισπανία, κ.λπ.), αλλά και με περιπτωσιολογικές εκπλήξεις απ’ το… πουθενά, όπως τους ογδόντα έναν επισκέπτες απ’ τη Νέα Καληδονία, ή τους δέκα, μόνο, είν’ η αλήθεια, από το Νεπάλ, τους τρεις απ’ το Μπουρούντι και από έναν απ’ το κρατίδιο του Μπουτάν, τα Νησιά Μάρσαλ και το Πράσινο Ακρωτήριο, όπου έφτασε η χάρη μας! Κι όταν, βέβαια, δε μιλάμε για το Σάο Τομέ ε Πρίνσιπε, οι πάρα πολλοί εξ αυτών δεν αρκούνται μοναχά να μας διαβάζουν και να μας παρακολουθούν, αλλά στέλνουνε μηνύματα εκφράζοντας τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους και, συχνότατα, ρωτώντας πώς μπορούν να βοηθήσουνε εμπράκτως…

Εν κατακλείδι, χωρίς να το πολύ-συνειδητοποιήσουμε και άνευ ιδιαίτερου σχεδίου οργανωμένου, βρεθήκαμε, αναγκαστήκαμε ίσως, να είμαστε, τρόπον τινά, πρωτοπορία και σ’ αυτό· εκτός απ’ την αυτοδιαχείριση, συλλογικότητα κι «εργατικό έλεγχο από κάτω», η ΕΡΤ μπορεί πια να επαίρεται ότι χαράσσει νέους δρόμους κι εκεί όπου όλα μοιάζουν νέα: σε τόπους του Διαδικτύου εικονικούς, όπου, όμως, οι ζωές μας όλων πλέον εξελίσσονται, δίνουμε το καλό παράδειγμα. Και αν, καμιά φορά, αποτυγχάνουμε ή μοιάζει να μεροληπτούμε, να είστε σίγουροι όλοι πια, αυτό μονάχα γίνεται υπέρ των… κολασμένων, για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση που μας έγραψε εχθές, ως σχόλιο στο Facebook, ένας απ’ τους πολλούς συμπαραστάτες μας…

Για το ERTOpen.com
Σωτήρης Δαματόπουλος

ERTOpen
Streams & Views - Social Networks – Diaspora
The Data
Επισκέψεις / Streams

Από Google Analytics για ERTOpen.com
Συνολικές θεάσεις
Ιούνιος (11-30 Ιουνίου): 474.904
Ιούλιος: 850.224
Αύγουστος: 1,146,441
Σεπτέμβριος: 2,716,124
Οκτώβριος (1-8 Οκτωβρίου): 743,308
Σύνολο:
                                                5.931.001
Από The Press Project streams
Συνολικές θεάσεις
Ιούνιος (11-30 Ιουνίου): 2,363,316
Ιούλιος: 1,195,252
Αύγουστος: 809,209
Σεπτέμβριος: 981,230
Οκτώβριος (1-8 Οκτωβρίου): 337,078
Σύνολο:
5.686.085
Από EBU streams
Σε 10 εβδομάδες, που διήρκεσε το streaming μέσω EBU:
8,5 εκατομμύρια
streams σε 2.5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες για σύνολο 4,4 εκατομμυρίων ωρών θέασης
Γενικό Σύνολο τετραμήνου: περίπου 20.117.000 θεάσεις
Μέσος όρος μήνα:  περίπου 5.300.000 θεάσεις
Μέσος όρος ημέρας: περίπου 167.640 θεάσεις

Συνολικό traffic (bandwidth) κατά προσέγγιση με αναγωγές: περίπου 2180 TB ή 2,2 PB
*** Λόγω NAT, σε εταιρικά δίκτυα «χάνονται» οι μοναδικοί επισκέπτες, που καταγράφονται από την ίδια IP διεύθυνση προέλευσής τους

Social Networks
Twitter [Twitter.com/ERTSocial]: 21.780 followers / #ERT πρώτο σε δημοφιλία hash tag επί μακρόν / Αναζήτηση «ΕΡΤ» επανεμφανίζεται στην 1η δεκάδα κάθε λίγο, αναλόγως εξελίξεων & επικαιρότητας

YouTube [YouTube.com/ERT]: 7.362 εγγεγραμμένοι σύνολο – οι 6.728 μετά την 11η Ιουνίου/ 1.982.835 views από 11η Ιουνίου / 140.320 ώρες θέασης από 11η Ιουνίου

Facebook [Facebook.com/ERTSocial]: 53.000 Likes – 180.000 Views Peak Post Reach @ 20130918 – 645.000 Views τον τελευταίο έναν μήνα – 35.000 εξ αυτών ανέπτυξαν κάποιου είδους «διάδραση»

Διασπορά
Τεράστια ανταπόκριση, κυρίως από τις πολυπληθείς ελληνικές παροικίες (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, ΗΠΑ, Γαλλία, Αυστραλία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελβετία, Καναδάς, Ισπανία, κ.λπ.), αλλά και με περιπτωσιολογικές εκπλήξεις, απ’ το… πουθενά. Πάμπολλα (εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες) ηλεκτρονικά μηνύματα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης, απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Προσφορές βοήθειας & lobbying υπέρ μαςertopen@gmail.com

 Εκτός από το ενημερωτικό μέρος του προγράμματος ,υπάρχει και το ψυχαγωγικό που καλύπτει πάνω από το 50% της 24ωρης  ημερήσιας μετάδοσης .  Ντοκιμαντέρ, ζώνη  μουσικής  , μαθητικές ταινίες , εκπομπή  για την παραδοσιακή μουσική , νέα ζώνη animation , ταινίες μικρού Μήκους , Αθλητική Κυριακή και τη Θεία Λειτουργία.
Πιο συγκεκριμένα και παρά τις αντίξοες συνθήκες ( με το «κλειδωμένο» αρχείο και το νομικό πλαίσιο) ,πάνω από 200 ντοκιμαντέρ έχουν μεταδοθεί στο διάστημα αυτό των 4 μηνών. Κάποια σε α’ τηλεοπτική προβολή όπως το πολιτικό ντοκιμαντέρ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ του Μάρκου Γκαστίν ,σπάνια ιστορικά  ντοκουμέντα όπως οι ταινίες του Ροβήρου Μανθούλη , της Αλίντας Δημητρίου του Κώστα Βάκκα αλλά και πολλές ανεξάρτητες παραγωγές ,νέων δημιουργών που τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους .Εδώ πρέπει να σημειωθεί η μεγάλη βοήθεια που έχει δοθεί από την πρωτοβουλία κινηματογραφιστών που στηρίζουν την ΕΡΤ συνεχώς από τις 11 Ιουνίου προσφέροντας και στο εξωτερικό ρεπορτάζ αλλά και με την παραχώρηση των ταινιών τους. Τέλος  εκπομπές  σήμα κατατεθέν της ΕΡΤ, όπως το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ και ο ΕΞΑΝΤΑΣ με την παραχώρηση των δικαιωμάτων από τους δημιουργούς  τους μεταδίδονται ξανά!

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί η στήριξη και η παρουσία  της ΕΡΤ στον πολιτιστικό χώρο. Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου πολλές θεατρικές παραστάσεις ,νέες  ταινίες αλλά και φεστιβάλ, όπως το ΜΙCRO μ festival ,το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ,το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, προβάλλονται από την ΕΡΤ.
Και έπεται συνέχεια…….