Σπάνιες ελληνικές ταινίες για πρώτη φορά στην τηλεόραση από τον ΟΤΕ TV και την Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Τέσσερις σπάνιες ελληνικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου προβάλλονται για πρώτη φορά στην τηλεόραση, μέσα από την πρωτοβουλία της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, με την υποστήριξη του ΟΤΕ TV, να αποκαταστήσει τη μουσική επένδυση των φιλμ με πρωτότυπες συνθέσεις από σπουδαίους, διεθνούς φήμης Έλληνες μουσικούς και συνθέτες. Οι ταινίες προβάλλονται στο κανάλι OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι με ελληνικές ταινίες 24 ώρες το 24ώρο, στο πλαίσιο του αφιερώματος του ΟΤΕ TV στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου

...
Για πρώτη φορά, το τηλεοπτικό κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει, την παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία με υπόθεση, Οι Περιπέτειες του Βιλάρ με τον Νικόλαο Σφακιανό, από τις πρώτες ταινίες που αποκατέστησε η Ταινιοθήκη της Ελλάδας με υλικό που δώρισε ο ίδιος ο σκηνοθέτης της, Ζόζεφ Χεπ. Τη μουσική επένδυση του φιλμ ανέλαβε ο διακεκριμένος συνθέτης, πιανίστας και μουσικολόγος Μηνάς Αλεξιάδης.  
Προβάλλεται  επίσης το βουκολικό δράμα του Δημήτρη Γαζιάδη Αστέρω, που διασώθηκε όταν χαμένη κόπια του φιλμ βρέθηκε στη Γαλλία και αποκαταστάθηκε σε συνεργασία με τη Γαλλική Ταινιοθήκη. Η Αστέρω σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην εποχή της, ενώ το ομώνυμο τραγούδι που συνόδευε την προβολή στους κινηματογράφους, ερμήνευε ο Ορέστης Μακρής. Τη νέα μουσική της ταινίας υπογράφει ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, από τους πλέον δραστήριους συνθέτες της γενιάς του.
Τηλεοπτική πρεμιέρα και για το Μάγο της Αθήνας του Αχιλλέα Μαδρά, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1922 με άλλο τίτλο και ολοκληρώθηκε το 1931. Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας κατάφερε να αποκαταστήσει την ταινία στην αρχική της μορφή κατά 80%, ενώ το τελευταίο της κομμάτι έχει ζωγραφιστεί στο χέρι καρέ-καρέ από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Τη μουσική επένδυση του φιλμ υπογράφει επίσης ο Μηνάς Αλεξιάδης.     
Τέλος, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το Δάφνις και Χλόη του Ορέστη Λάσκου. Βασισμένη στο ομώνυμο ειδύλλιο του Έλληνα Λόγγου, η ταινία γυρίστηκε στη Μυτιλήνη και τη λίμνη της Βουλιαγμένης και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αποκατάσταση του φιλμ έγινε από την Ταινιοθήκη με υλικό που βρέθηκε στην Αμερική με τη επίβλεψη του ίδιου του Λάσκου. Τη μουσική επένδυση του Δάφνις και Χλόη ανέλαβαν ο διάσημος συνθέτης Νίκος Πλατύρραχος και ο διεθνούς φήμης Μαέστρος Μίλτος Λογιάδης.             


Ακολουθεί το πρόγραμμα προβολών του ΟΤΕ CINEMA 3 για τις ταινίες:


Οι Περιπέτειες του Βιλάρ
Σάββατο 31 Μαΐου, 23.30
Πέμπτη 12 Ιουνίου, 00.15
Αστέρω
Δευτέρα 26 Μαΐου, 23.30
Πέμπτη 26 Ιουνίου, 23.30
Ο Μάγος της Αθήνας
Δευτέρα 19 Μαΐου, 23.30
Πέμπτη 12 Ιουνίου, 23.30
Δάφνις & Χλόη
Παρασκευή 23 Μαΐου, 23.30

Πέμπτη 5 Ιουνίου, 23.30