850.000 τηλεθεατές στη Βορειανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου απολαμβάνουν πλέον το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea...

Στις 5 Σεπτεμβρίου η Βορειανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου πέρασαν στη ψηφιακή εποχή τηλεόρασης...
Στις 5 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 850.000 τηλεθεατές στη Βορειανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea. Οι κάτοικοι των περιοχών που συμμετέχουν στη μετάβαση της Βορείου Ελλάδας έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας αλλά και τα κανάλια της περιφέρειάς τους με υψηλής ποιότητας σήμα, άψογη εικόνα και τέλειο ήχο...
...
Πρόκειται για το τρίτο «περιοχικό» switch-off που έχει πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Οι κάτοικοι των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών και Έβρου, καθώς επίσης και των νησιών Θάσου, Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σαμοθράκης και Ψαρών θα απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής από τα 21 κέντρα εκπομπής που προβλέπονται στον Χάρτη Συχνοτήτων [Κ.Υ.Α. 42800/5-10-2012, Φ.Ε.Κ. 2704/Β’/5-10-2012]. Τα κέντρα εκπομπής που έχουν ενεργοποιηθεί είναι 20, καθώς το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη εκπέμπει ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των εν λόγω κέντρων και να διαθέτουν δέκτη [τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή] που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Ειδικότερα, οι τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη θα χρειαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους. Η Digea, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών, συμπεριλαμβάνει στο site της χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές.
Με αφορμή το τρίτο «περιοχικό» switch-off στη Βόρεια Ελλάδα, ο CEO της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Μετά την επιτυχημένη μετάβαση στην Αττική προχωράμε στην τρίτη φάση αυτού του έργου που αφορά σε μια ευαίσθητη ομάδα πολιτών, αυτή των κατοίκων της παραμεθορίου. Με την επέκταση του ψηφιακού σήματος στις κατοχυρωμένες συχνότητες της χώρας αναμένεται να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα των παρεμβολών, τα οποία και σταδιακά θα εξαλειφθούν».
 Στο τρίτο «περιοχικό» switch-off, σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων καθορίζονται τα παρακάτω κέντρα και συχνότητες εκπομπής:


Κέντρα
Εκπομπής
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας
Πύθιο, Κήποι, Πεντάλοφος, Διδυμότειχο, Σουφλί
32 | 35
51 | 56
Πλάκα
27 | 30
43 | 48
Θάσος, Βασιλάκι, Ξάνθη
23 | 37
47 | 51
Σέρρες, Κορυλοβός, Λιθότοπος, Νευροκόπι
32 | 40
52 | 53
Όλυμπος, Μυτιλήνη, Θυμιανά, Θολοποτάμι, Λήμνος, Μεστά, Μόλυβος, Μύρινα
25 | 33
53


 ... Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που εμφανίζονται στην υπηρεσία, εκπέμπουν στα νησιά Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σαμοθράκη και Ψαρά.



Κανάλια εθνικής εμβέλειας 
που εκπέμπονται μέσω της εταιρείας μας
Κανάλια περιφερειακής εμβέλειας
που εκπέμπονται
μέσω της εταιρείας μας
1
ALPHA TV
ΑΛΗΘΕΙΑ TV

2
ANTENNA
ΠΑΤΡΙΔΑ TV

3
ΑΡΤ
TVM
4
EPSILON-TV


5
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV


6
MEGA CHANNEL


7
ΣΚΑΪ


8
STAR CHANNEL





... Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που εμφανίζονται στην υπηρεσία, εκπέμπουν στο νομό Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Θάσου και Έβρου.



Κανάλια εθνικής εμβέλειας 
που εκπέμπονται μέσω της εταιρείας μας
Κανάλια περιφερειακής εμβέλειας
που εκπέμπονται
μέσω της εταιρείας μας
1
ALPHA TV
 ALFA
2
ANTENNA
AMΦΙΠΟΛΗ
3
ΑΡΤ
CENTER TV
4
EPSILON-TV
COSMOS TV

5
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
ΔΕΛΤΑ TV ΘΡΑΚΗΣ
6
MEGA CHANNEL
ΔΙΚΤΥΟ TV
7
ΣΚΑΪ
ΕΓΝΑΤΙΑ
8
STAR CHANNEL
ENA CHANNEL
9


ΚΑΝΑΛΙ 6
10


R CHANNEL ΘΡΑΚΗΣ
11


STAR. B. ΕΛΛΑΔΑΣ
12


ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
13


THRAKINET
14


TV ΔΕΛΤΑ
15


TVS
16


XANTHI CHANNEL