Αφιέρωμα στον Μπράιαν Ντε Πάλμα τον Μάρτιο στον ΟΤΕ TV...

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Αμερικανό σκηνοθέτη-φαινόμενο Μπράιαν Ντε Πάλμα θα φιλοξενήσει τον Μάρτιο ο ΟΤΕ TV, προβάλλοντας κάποιες από τις πιο διάσημες ταινίες του, που σημάδεψαν όχι μόνο την πολυετή καριέρα του, αλλά και την ιστορία του αμερικανικού σινεμά, όπως το θρυλικό Carrie με την Σίσι Σπέισικ, Ο Σημαδεμένος με τον Αλ Πατσίνο, ή το οσκαρικό Μαύρη Ντάλια


.Μέσα από μία πορεία σχεδόν 50 χρόνων, ο Ντε Πάλμα έχει υπογράψει πάνω από 30 ταινίες, στην πλειοψηφία τους θρίλερ, αστυνομικές περιπέτειες, ταινίες τρόμου και φιλμ νουάρ. Κάποιες από τις πιο εμβληματικές δουλειές του, θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV κάθε Τρίτη βράδυ στο ΟΤΕ CINEMA 2:
·         Dressed to Kill (1980) - Εμπνευσμένο από το «Ψυχώ» του Χίτσκοκ, το φιλμ  ακολουθεί μία σειρά εγκλημάτων με θύματα γυναίκες οι οποίες συμβουλεύονται τον ίδιο ψυχολόγο, που υποδύεται ο Μάικλ Κέιν. Στους γυναικείους ρόλους βρίσκουμε τις Άντζι Ντίκινσον και Νάνσι Άλεν / Τρίτη 3 Μαρτίου στις 22.00.

·        Carrie (1976) - Πρώτη εμπορική επιτυχία του Μπράιαν Ντε Πάλμα, η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο τρόμου του Στίβεν Κινγκ για την εκδίκηση μιας καταπιεσμένης έφηβης με τηλεκινητικές ικανότητες. Στον κεντρικό ρόλο βρίσκεται η Σίσι Σπέισικ, που κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Πάιπερ Λόρι, Τζον Τραβόλτα και Νάνσι Άλεν / Τρίτη 3 Μαρτίου στις 00.00.

·          Blow Out (1981) - Από τις δημοφιλέστερες και πιο αριστοτεχνικές δουλειές του σκηνοθέτη, η ταινία ξετυλίγει την ιστορία ενός εγκλήματος μέσα από μία τυχαία ηχογράφηση. Πρωταγωνιστεί ο Τζον Τραβόλτα και μαζί του οι Νάνσι Άλεν, Τζον Λίθγκοου και Ντένις Φραντζ / Τρίτη 10 Μαρτίου στις 22.00. 

·         Ο Σημαδεμένος (1983) - Ριμέικ του κλασικού αστυνομικού θρίλερ του 1932 από τον Χάουαρντ Χοκς, για την άνοδο και πτώση ενός βαρώνου της κοκαίνης στο Σικάγο, η ταινία θεωρείται από τις καλύτερες του σκηνοθέτη. Το σενάριο υπογράφει ο Όλιβερ Στόουν, ενώ θρυλική είναι η εκρηκτική ερμηνεία του Αλ Πατσίνο στον ρόλο του Τόνι Μοντάνα / Τρίτη 17 Μαρτίου στις 22.00.

·         Αποστολή στον Άρη (2000) - Πρώτη απόπειρα του σκηνοθέτη στην κατηγορία του sci-fi, η ταινία ακολουθεί μία ομάδα επιστημόνων που κάνει μία τρομακτική ανακάλυψη στον πλανήτη Άρη. Πρωταγωνιστούν οι Τιμ Ρόμπινς, Γκάρι Σινίζ και Κόνι Νίλσεν / Τρίτη 24 Μαρτίου στις 22.00.

  
·         Η Μαύρη Ντάλια (2006) - Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Έλροϊ, η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της δολοφονίας της Ελίζαμπεθ Σορτ, ανερχόμενης στάρλετ τη δεκαετία του ’40. Πρωταγωνιστούν οι Τζος Χάρτνετ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Χίλαρι Σουάνκ και Άαρον Έκχαρτ / Τρίτη 31 Μαρτίου στις 22.00.

Στα κινηματογραφικά κανάλια του ΟΤΕ TV, οι συνδρομητές απολαμβάνουν κάθε χρόνο περισσότερες από 2.000 ταινίες, 500 κινηματογραφικές πρεμιέρες και 100 ξένες σειρές από κορυφαία στούντιο του Χόλυγουντ και ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής.