Digea: Σταδιακή αποκατάσταση του επίγειου ψηφιακού σήματος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη…

Digea - 3η Ενημέρωση (10/03): Η εκπομπή του σήματος στο κέντρο εκπομπής «Θάσος» έχει αποκατασταθεί.
Πολλαπλά προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (σε συνδυασμό με τη ταυτόχρονη επέλαση του χιονιά στον ορεινό όγκο…), ανάμεσα τους επηρεάστηκε και η ψηφιακή τηλεόραση! "Θυμίζοντας από το βράδυ του Σαββατοκύριακου (07-08/03), κατάσταση τύπου λεύκες περιοχές χωρίς επίγειο ψηφιακό σήμα, όπου όμως δεν υπάρχει back-up εναλλακτικής λήψης, ακόμη και μέσω της αναλογικής τηλεόρασης"… Αφού σύμφωνα με τη 1η ανακοίνωση της Digea, είχαν βγει εκτός λειτουργίας τα περισσότερα κέντρα εκπομπής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης…


Πιο συγκεκριμένα στη 1η Ενημέρωση της η Digea ανέφερε (πρωί 09/03/2015):
 "Η εκπομπή του σήματος στα κέντρα εκπομπής «Θάσος», «Βασιλάκι», «Ξάνθη», «Κορυλοβός», «Νευροκόπι» και «Πλάκα» έχει διακοπεί λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, για την αποκατάσταση του προβλήματος".

Ακολούθησε η 2η Ενημέρωση της Digea με την οποία οριοθετείτε ότι αποκαταστάθηκε η εκπομπή του ψηφιακού σήματος στα περισσότερα κέντρα εκπομπής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός από το μεγάλο κέντρο εκπομπής της "Θάσου". Το οποίο και αποτελεί το βασικό κέντρο διασύνδεσης και μετάδοσης του σήματος των περιφερειακών καναλιών, με τα άλλα κέντρα εκπομπής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης... Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισε και η ΝΕΡΙΤ, αφού εκτός της Θάσου (και της Πλάκας Αλεξανδρούπολης), στα υπόλοιπα κέντρα εκπομπής εξυπηρετείτε από τη Digea.


 Πιο συγκεκριμένα η 2η Ενημέρωση της Digea ανέφερε (βράδυ - 09/03/2015):
 "Η εκπομπή του σήματος στο κέντρο «Θάσος» δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή ούτε με ελικόπτερο. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος".

Digea - 3η Ενημέρωση (10/03): 
Η εκπομπή του σήματος στο κέντρο εκπομπής «Θάσος» έχει αποκατασταθεί.