Common People: Η Θεσσαλονίκη στους ρυθμούς του διεθνές φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ IN-EDIT...

Στους ρυθμούς του διεθνές φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ IN-EDIT, ζει για 2η χρονιά η Θεσσαλονίκη, στο κινηματογράφο Ολύμπιον από τις 23 και μέχρι τις 29 Απριλίου... Το IN-EDIT επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Pulp: A Film about Life, Death and Supermarkets". Ενώ η συναρπαστική εβδομάδα είναι γεμάτη μουσική και σινεμά και περιλαμβάνει τις προβολές μουσικών ντοκιμαντέρ: "Freddie Mercury: The Great Pretender", "I Need A Dodge! Joe Strummer on the Run (Clash)", "Spandau Ballet: Soul Boys Of the Western World", "Twenty Thousand Days on Earth (Nick Cave)", "Super Duper Alice Cooper", "Salad Days: The Birth of Punk in the Nation’s Capital", "Feast of friends (The Doors)", "Dutch Influence (Tiesto)",...κ.α.
Nicolas A.

 Από τις 23 μέχρι τις 29 Απριλίου, το φεστιβάλ IN-EDIT επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.
 Μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και κινηματογράφο, με συναρπαστικά μουσικά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Το IN-EDIT GREECE, φέρνει στην Θεσσαλονίκη για δεύτερη χρονιά μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων, μερικά από τα οποία σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που συνθέτουν μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία. Μείνετε συντονισμένοι...

Το IΝ-EDIT International Music Documentary Film Festival, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, μετά τις στάσεις του στη Βαρκελώνη, το Σαντιάγκο, την Μπογκοτά, το Σάο Πάολο, το Βερολίνο, ήρθε στην Ελλάδα το 2014 με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός που συνδέει τα δύο ισχυρότερα κομμάτια της πολιτιστικής βιομηχανίας παγκοσμίως, τη μουσική και τον κινηματογράφο, ξεκίνησε στη Βαρκελώνη το 2003 με στόχο τη διασύνδεση παραγωγών μουσικών ντοκιμαντέρ. Μετά από 12 χρόνια παρουσίας, το IN-EDIT έχει εξελιχθεί πλέον σε έναν παγκόσμιο θεσμό που στοχεύει στην ανταλλαγή μουσικών και εικόνων ανάμεσα στις πόλεις που διοργανώνεται ανά τον κόσμο. Το 2015, το IN-EDIT GREECE, παρουσιάζεται σε δύο εκδόσεις: η 1η ήδη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 19 με 25 Φεβρουαρίου και η 2η τρέχει από τις 23 μέχρι τις 29 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, για 2η χρονιά στον κινηματογράφο Ολύμπιον.



Pulp: a Film About Life, Death & Supermarkets
Florian Habicht - United Kingdom – 2014 – 90’
Οι Pulp και το Sheffield είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η ιστορία δεν μπορούσε να ξεκινήσει πουθενά αλλού. Παλιοί φίλοι, παιδιά, θαυμαστές και ψαράδες μιλούν για την μπάντα εκείνων που ήθελαν να ζουν σαν απλοί άνθρωποι. Οι Pulp – ακούσιοι ποπ-σταρς – λένε τις δικές τους ιστορίες. Και ο Jarvis αλλάζει ένα λάστιχο αυτοκινήτου.
 ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:  ΠΕΜΠΤΗ 23/4 ΣΤΙΣ 21:00  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/4 ΣΤΙΣ 21:30

Freddie Mercury: The Great Pretender
Rhys Thomas - United Kingdom – 2012 – 85’
Η μοναχική του πορεία, χωρίς τους Queen, από το 1985 μέχρι το θάνατό του, το 1991. Μπαλέτο, όπερα, το χαρακτηριστικό μουστάκι, η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικότητας, ένα ανέκδοτο ντουέτο με τον Rod Stewart και ακόμη ένα με τον Michael Jackson, η Montserrat Caballé και η “Barcelona”. Πράγματα και θαύματα. Εξίσου προσωπικό όσο και αποκαλυπτικό.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : ΣΑΒΒΑΤΟ 25/4 ΣΤΙΣ 23:00 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4 ΣΤΙΣ 22:00



I Need A Dodge! Joe Strummer on the Run
Nick Hall - Spain – 2014 – 67’
Οι μέρες του Joe Strummer στη Γρανάδα, όταν εγκατέλειψε τους Clash για να ξεφύγει από την πίεση και να γλιτώσει την κατάθλιψη. Το χαμένο του αυτοκίνητο (“dodge”) είναι το νήμα που μας οδηγεί στη διαδρομή που ακολούθησε στην Ανδαλουσία, με τους 091, με τους Radio Futura και μία παρέα ντόπιων φίλων (συμπεριλαμβανομένων και κάποιων πρώην μελών των Clash).
 ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : ΤΡΙΤΗ 28/4 ΣΤΙΣ 21:30


Spandau Ballet: Soul Boys Of the Western World
George Hencken - United Kingdom – 2014 – 106’
Πέντε αγόρια προερχόμενα από την εργατική τάξη, λάτρεις της σόουλ μουσικής, απορρίπτουν την πανκ και αναγεννιώνται υιοθετώντας μία ρομαντική ποπ ταυτότητα. Παρακολουθούμε την πορεία τους από τις ένδοξες μέρες του κλαμπ Blitz του Λονδίνου έως το πρώτο τραγούδι τους που κατέκτησε την κορυφή των παγκόσμιων chart, από το “To cut a long story short” στη μανία για τους Spandau (Spandaumania), τη συναυλία σταθμό για το Live Aid, την κούραση και την κατάρρευσή τους, τις δικαστικές αγωγές και το πικρό τέλος.
 ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : ΚΥΡΙΑΚΗ 26/4 ΣΤΙΣ 19:30 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4 ΣΤΙΣ 20:00


Twenty Thousand Days on Earth
Iain Forsyth, Jane Pollard - United Kingdom – 2014 – 97’
Μυθοπλασία και πραγματικότητα συνδυάζονται σ’ αυτό το φανταστικό 24ωρο της ζωής του Nick Cave. Πολύ περισσότερο από ένα προσωπικό και ειλικρινές πορτραίτο μιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας, το ντοκιμαντερ αυτό διερευνά ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστό και αποτυπώνει τη συναρπαστική εξέλιξη ενός δημιουργικού πνεύματος.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/4 ΣΤΙΣ 23:30




Super Duper Alice Cooper
Reginald Harkema, Scot McFadyen, Sam Dunn - Canada – 2014 – 87’
Το ντοκιμαντέρ Super Duper Alice Cooper αφηγείται την ιστορία του Vincent Furnier, γιου ενός ιεροκύρηκα, που προκάλεσε τρόμο στις καρδιές των γονιών ως Alice Cooper, ο εκκεντρικότερος ανάμεσα στους ροκ σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Από το ξεκίνημά του σαν τραγουδιστής μίας μπάντας στο Phoenix κατά τη δεκαετία του '60, στην παρακμιακά θολή δόξα της δεκαετίας του '70: αυτός είναι ο μύθος του Alice Cooper, σε όλο του το μεγαλείο!
 ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/4 ΣΤΙΣ 19:00


Salad Days: The Birth of Punk in the Nation’s Capital
Scott Crawford - United States – 2014 – 104’
Πρόκειται για μία ειλικρινή και λεπτομερή καταγραφή της punk μουσικής σκηνής στην Washington, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει για πρώτη φορά φωτογραφίες, βιντεοσκοπημένο υλικό και συνεντεύξεις από δεκάδες συγκροτήματα, μουσικούς, ιδιοκτήτες δισκογραφικών εταιριών, εκδότες fanzine και αφανείς ήρωες που συμμετείχαν στη διάδοση της underground punk μουσικής κατά τη διάρκεια αυτής της  δεκαετίας.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : 27/4 ΣΤΙΣ 20:15 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 28/4 ΣΤΙΣ 19:30

Feast of friends
Paul Ferrara - United States – 1970 – 38’
Το Feast of Friends είναι το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από τους Doors, για τους Doors. Πρόκειται για μία κινηματογραφική καταγραφή του πεντάμηνου ταξιδιού του συγκροτήματος, από τα μέσα Απριλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 1968, στην Β. Αμερική, όταν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους περιοδείας διέσχισαν δύο χώρες, εννέα πολιτείες και πάνω από είκοσι πόλεις. Ένα ντοκιμαντερ που ο Jim Morrison περιέγραψε ως ταυτόχρονα ρεαλιστικό και φανταστικό.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : ΤΡΙΤΗ 28/4 ΣΤΙΣ 23:15

Dutch Influence
Hatim El Khatib, Samuel Comazzi, Rikash Gobardhan - Netherlands – 2014 – 68’
“Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον κόσμο”, παραδέχεται ο Tiësto. Το ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει την επιρροή της Ολλανδίας στην παγκόσμια dance μουσική σκηνή. Οι Ολλανδοί djs, εξηγούν πώς μία μικρή χώρα γνωστή για τουλίπες, ανεμόμυλους και τυριά, ανάγκασε όλο τον κόσμο να χορεύει στους ρυθμούς της. Δεν είναι απλά ένα ντοκιμαντέρ, είναι μία πρόσκληση σε ένα πάρτυ που μόλις ξεκίνησε.
 ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : ΔΕΥΤΕΡΑ 27/4 ΣΤΙΣ 23:00

Περισσότερα
in-edit.gr