Δεκαπενθήμερη παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ…

Δεκαπενθήμερη παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ προκειμένου αυτό «να γίνει όσο πιο λειτουργικό και σύγχρονο», εξήγγειλε , ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ...

.Ο κ. Κρέτσος, ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του άναρχου μιντιακού τοπίου της χώρας, που θα εφαρμοστεί βάσει των συνταγματικών επιταγών, βάσει μιας γενικότερης ισονομίας αλλά και βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος περί πολυφωνίας και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.

Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο και αυτό που λέει το Σύνταγμα σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν επιχειρήσεις που επί 25 χρόνια έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας και στη συνέχεια αποκτούν τη δυνατότητα να είναι υπεύθυνοι για την ψηφιακή μετάβαση και να γίνονται και ψηφιακοί πάροχοι, κάτι που προηγούμενοι νόμοι το απαγορεύουν. «Είναι σκάνδαλο» τόνισε, «να έχουμε ταύτιση του ψηφιακού παρόχου και του παρόχου περιεχομένου».

Ταυτόχρονα ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας, έθεσε θέμα νομιμότητας των υπαρχόντων μελών του ΕΣΡ, θέμα το οποίο χαρακτήρισε και πολιτικό. Όπως δήλωσε η εκλογή μελών του ΕΣΡ πρέπει να γίνεται με πρωτοβουλία της διάσκεψης των προέδρων τονίζοντας ότι το θέμα έγκειται στον Πρόεδρο ή την Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Κρέτσος επίσης χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των καναλαρχών που έκαναν λόγο για ρυθμισμένο τοπίο στην αγορά βασιζόμενοι στη λειτουργία της DIGEA, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκδικητική διάθεση αλλά θα πρέπει να τεθεί θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στα ΜΜΕ για να μην πέφτει ο πέλεκυς στην πλευρά των εργαζομένων με ομαδικές απολύσεις – και τελικά «πρέπει να σπάσει αυτό το απόστημα της διαπλοκής» τόνισε.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι δεν αναμένει αντιδράσεις από τα κόμματα κατά την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς όλοι θέλουν ένα ρυθμισμένο τοπίο στα ΜΜΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο άναρχο τοπίο στην διαδικτυακή ενημέρωση, το οποίο θα πρέπει να τελειώσει, όπως είπε.
www.ert.gr