ΣτΕ - Συζήτηση στις 17/06: "Mega αίτηση αναστολής για τη διαδικασία χορήγησης των αδειών τηλεοπτικών σταθμών"…

"Ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός Ο Λόγος (Mega Κύπρου), ζητεί να εκπέμψει και στην Ελλάδα"…
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί "Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών". Στις 17 Ιουνίου έχει οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση της αίτησης αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, με την οποία ζητά "να παγώσουν προσωρινά οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High definition)… Παράλληλα ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός "Ο Λόγος (Mega Κύπρου)", έχει προσφύγει στο ΣτΕ και "ζητεί να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που ήδη κατέχει"...
...
ΣτΕ: Στις 17 Ιουνίου η συζήτηση της αίτησης αναστολής του Mega για τη διαδικασία χορήγησης των αδειών τηλεοπτικών σταθμών
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ν. Σακελλαρίου, προσδιόρισε να συζητηθεί, κεκλεισμένων των θυρών, στις 17 Ιουνίου 2016, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Γ. Παπαγεωργίου, η αίτηση αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, με την οποία ζητάει να «παγώσουν» προσωρινά οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων καναλιών.
Από τον κ. Σακελλαρίου προσδιορίστηκε μόνο η αίτηση αναστολής του Mega Channel και αναμένεται να προσδιοριστούν και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης αναμένεται να προσδοριστεί η ημερομηνία συζήτησης όλων των κύριων προσφυγών που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών. Ακόμη, για άλλους λόγους έχει προσφύγει στο ΣτΕ και ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός «Ο Λόγος» (Mega Κύπρου), που ζητεί να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που, ήδη, έχει.
Εν τω μεταξύ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, ήδη, έχει συζητηθεί η αίτηση αναστολής του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού «Ο Λόγος» και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης του σταθμού της Μεγαλονήσου.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων του κ. Παππά, οι οποίες αφορούν τη διαδικασία χορήγησης των αδειών τηλεοπτικών σταθμών και υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.
avgi.gr