«Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV

-Στις 23/10 η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Αθήνα & στις 16/10 στην Θεσσαλονίκη
Στη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Το Τελευταίο Σημείωμα», που κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 26 Οκτωβρίου σε διανομή Tanweer, συμμετέχει ως συμπαραγωγός η COSMOTE TV. Τέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με ένα ακόμη ιστορικό δράμα με φόντοτο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του '44.
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Αθήνα θα γίνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών του, ενώ η πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στο Ολύμπιον. Μέσω sms διαγωνισμού[1], η COSMOTETV προσφέρει στους συνδρομητές της 100 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της Αθήνας και άλλες 50 για εκείνη της Θεσσαλονίκης.
Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές και τραγικές στιγμές της ελληνικής αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Την εκτέλεση των 200 της Καισαριανής, την 1η Μαΐου 1944 από την γερμανική κατοχή, ως αντίποινα για την δράση της ελληνικής Αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες»), μας μεταφέρουν στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και μας γνωρίζουν τους ανθρώπους πίσω από την τραγική ιστορία: του διερμηνέα του στρατοπέδου, Ναπολέοντα Σουκατζίδη, πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα αγαπητού στους συντρόφους του και του τελευταίου διοικητή του στρατοπέδου, Κάρλ Φίσερ, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Σουκατζίδη. 
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), στον ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») ως Καρλ Φίσερ και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ («Tyrant», «The Borgias») ως Χαρά Λιουδάκη, μνηστή του Σουκατζίδη. Την ομάδα παραγωγής πλαισιώνουν ο Σίμος Σαρκετζής στη διεύθυνση φωτογραφίας, ο Τάκης Γιαννόπουλος στο μοντάζ, ο Σπύρος Λάσκαρης στα σκηνικά, η βραβευμένη με βραβείο Ίρις Γιούλα Ζωϊοπούλου στα κοστούμια και ο Αλέξανδρος Βούλγαρηςστη μουσική.Tα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Κρήτη και Αθήνα.
Το «Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange («Μικρά Αγγλία», «Ψυχή Βαθιά», «Bank Bang»), σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV και Μικρά Αγγλία Α.Ε. και  με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Η πρώτη τηλεοπτική προβολή της ταινίας είναι προγραμματισμένη τον ερχόμενο χειμώνα στα κανάλια COSMOTE CINEMA.
Στα κανάλια COSMOTECINEMA, οι συνδρομητές της COSMOTETV μπορούν να παρακολουθήσουν σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές από την Ελλάδα και παγκοσμίως, αμέσως μετά την προβολή τους στους κινηματογράφους. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες και μέσα από τις εξελιγμένες on demand υπηρεσίες COSMOTECINEMA ON DEMAND και COSMOTETVPLUS.




[1]Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι συνδρομητές ανάλογα με τον τόπο διαμονή τους, μπορούν να στέλνουν  τη λέξη «Αθήνα» ή «Θεσσαλονίκη» στο 19129.