"Το UEFA Europa League παραμένει στην ελεύθερη τηλεόραση": RTL και NITRO θα τo μεταδίδουν από τη σεζόν 2018/2019…

Το UEFA Europa League παραμένει στη Free TV!
Η ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης RTL Germany έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το UEFA Europe League και συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ποδοσφαίρου. Αποκλειστικά στην ελεύθερη τηλεόραση, η NITRO και το RTL θα μεταδίδουν 15 ζωντανούς ευρωπαϊκούς αγώνες ανά σεζόν (από τη σεζόν 2018/2019). Η εκτεταμένη τηλεοπτική σύμβαση με την UEFA έχει διάρκεια τριών ετών (μέχρι τον Μάιο του 2021). Τα δικαιώματα UEFA Europe League για τη συνδρομητική τηλεόραση εξασφαλίστηκαν από την αθλητική ΟΤΤ υπηρεσία live και on-demand streaming "DAZN" (τον Οκτώβριο του 2017), η οποία και θα μεταδώσει όλα τα παιχνίδια για τις τρεις επόμενες σεζόν. Αντίθετα τα δικαιώματα UEFA Champions League για τη συνδρομητική τηλεόραση εξασφαλίστηκαν από κοινού μεταξύ των πλατφορμών Sky Deutschland και DAZN (ξεκινώντας από τη σεζόν 2018/2019), ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία δεν μεταδοθούν καθόλου από την Ελεύθερη τηλεόραση (από την οποία έμεινε εκτός δικαιωμάτων η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας ZDF)…
"Το UEFA Europa League παραμένει στην ελεύθερη τηλεόραση": RTL και NITRO θα μεταδίδουν από τη σεζόν 2018/2019…
Το στοίχημα της UEFA Europa League περιλαμβάνει έξι παιχνίδια της ομαδικής σκηνής με εγγυημένη γερμανική συμμετοχή και αγώνες του γύρου νοκ-άουτ στον τελικό. Η τηλεοπτική σύμβαση εγγυάται τη Mediengruppe RTL μια αποκλειστική ζωντανή μετάδοση και λεπτομερή προβολή όλων των άλλων αγώνων ανά ημέρα αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση, το RTL ή το NITRO, το καθένα από τα οποία καθορίζει τη θέση του αποστολέα μιας μετάδοσης, έχουν το πρώτο δικαίωμα πρόσβασης στο παιχνίδι που δείχνουν. Οι ώρες εκκίνησης στο UEFA Europa League είναι 19.00 και 21.00 μέχρι και τα στάδια νοκ-άουτ. Από τα προημιτελικά, το λανσάρισμα είναι στις 21:00.
Ο Frank Hoffmann, Διευθυντής του Σταθμού RTL τόνισε: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα και πιο αμφισβητούμενα δικαιώματα στην αγορά της τηλεόρασης, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατορθώσαμε να προσφέρουμε στους θεατές μας μια ακόμα ευρύτερη ποδοσφαιρική παρουσία στο μέλλον. Με τους προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η εκπομπή "100% Bundesliga" στο NITRO από τα τέλη Ιουλίου και η UEFA Europa League από το επόμενο έτος, το Mediengruppe RTL είναι τόσο ισχυρό όσο πότε άλλοτε."
Ο Oliver Schablitzki, επικεφαλής της NITRO τόνισε: "Με την απόκτηση των δικαιωμάτων της UEFA Europa League, το NITRO θα γίνει ένας απαραίτητος παίκτης για το κορυφαίο ποδόσφαιρο στην Free TV. Όλα τα παιχνίδια του 1ου και 2ου πρωταθλήματος και σύντομα του ελκυστικού ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού ομίλου θα τα βλέπουν οι τηλεθεατές του NITRO, χωρίς να πρέπει να πληρώσουν για αυτό "
Αποκλειστικά δικαιώματα ποδοσφαίρου σε RTL και NITRO
Ο Guy-Laurent Epstein, διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA τόνισε: "Η UEFA έχει μια μακρόχρονη σχέση με την ομάδα μέσων ενημέρωσης RTL, πέρα ​​από τους εθνικούς μας αγώνες και ως αξιόπιστος κάτοχος δικαιωμάτων, προσβλέπουμε στην αξιοποίηση αυτής της δέσμευσης στην RTL καλώντας το σταθμό μας. Καλώς ήρθατε συνεργάτες από το UEFA Europa League για την περίοδο 2018-2021. "
Το συμβόλαιο της τηλεόρασης περιλαμβάνει εκτεταμένα δικαιώματα προβολής σε όλους τους άλλους αγώνες μιας ημέρας αγώνων και ουδέτερης πλατφόρμας καθώς και σε εκτεταμένα δικαιώματα εκμετάλλευσης σε απευθείας σύνδεση και σε κινητά.
Η RTL μετέδωσε πρόσφατα τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά της γερμανικής εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA του 2018 στη Ρωσία. Η μέση τιμή προβολής των δέκα παιχνιδιών ήταν 8,76 εκατομμύρια (ΜΑ: 29,2%). Επίσης για τους προκριματικούς αγώνες του DFB-Eleven για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020 και για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 καθώς και για κάποιους φίλους, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Κολωνίας θα μπορούσε να εξασφαλίσει αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα.
Το NITRO έδειξε ένα προκριματικό κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 ανά αγώνα, φθάνοντας μέχρι και 3.15 εκατομμύρια θεατές (Ιταλία έναντι Σουηδίας στις 13/11/2017). Από τα τέλη Ιουλίου, το NITRO έχει επίσης τα κυριότερα σημεία της Bundesliga το βράδυ της Δευτέρας. Η «100% Bundesliga - Ποδόσφαιρο στο NITRO» περιλαμβάνει τις περιλήψεις όλων των αγώνων της 1ης και 2ης Bundesliga καθώς και εκτενείς αναλύσεις και τρέχουσες εκθέσεις. Η σύμβαση τηλεόρασης με το DFL έχει διάρκεια τεσσάρων ετών.