Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής στην ΕΡΤ Α.Ε.

Περιορισμός του αριθμού των προς παροχή δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής εθνικής και περιφερειακής κάλυψης και καθορισμός του είδους της διαγωνιστικής διαδικασίας 
Στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΕΡΤ Α.Ε.) εκχωρείται χωρίς αντάλλαγμα φάσμα συχνοτήτων ενός Διαύλου Πολυπλεξίας DAB+ ανά Περιοχή Απονομής της υπ΄ αριθμ. 169/17-1-2018 απόφασης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως εκάστοτε ισχύει, για την ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής εθνικής κάλυψης προς εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.

 Εκ των διαύλων που ορίζονται στο Παράρτημα Α της υπ΄ αριθμ. 169/17-1-2018 απόφασης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απονέμονται στη ΕΡΤ Α.Ε. ανά Περιοχή Απονομής οι Δίαυλοι Πολυπλεξίας DAB+ του παρακάτω Πίνακα:


Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής στην «Ελληνική Ραδιοφωνία, Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)
H EPT A.E. οφείλει να χρησιμοποιεί το Δίαυλο Πολυπλεξίας DAB+ που της εκχωρείται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα, στην υπ΄ αριθμ. 169/ 17-1-2018 απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και στις διατάξεις του ν. 4070/2012, όπως ισχύει.
- Η ΕΡΤ Α.Ε. δύναται να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει Σταθμούς Συμπληρωματικής Κάλυψης που είναι εγκατεστημένοι εντός των Περιοχών Απονομής που περιλαμβάνονται στην παρούσα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τον αντίστοιχο Δίαυλο Πολυπλεξίας DAB+ ανά Περιοχή Απονομής, υπό τον όρο της μη πρόκλησης επιζήμιων παρεμβολών σε άλλους νόμιμους χρήστες του φάσματος και πάντοτε κατά τα οριζόμενα στην υπ΄ αριθμ. 169/17-1-2018 απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
"ΦΕΚ 55/2018"




Περιορισμός του αριθμού των προς παροχή δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής εθνικής και περιφερειακής κάλυψης και καθορισμός του είδους της διαγωνιστικής διαδικασίας. 
- Ο μέγιστος αριθμός δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυκπομπής ελεύθερης λήψης που δύνανται να χορηγηθούν είναι ίσος με τον μέγιστο αριθμό δικαιώματος χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυκπομπής ελεύθερης λήψης που μπορούν να ορισθούν με βάση τα οριζόμενα στον Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Ραδιοφωνικού Σήματος:
• ένα (1) για την ανάπτυξη δικτύου εθνικής κάλυψης,
 • ένα (1) για την ανάπτυξη δικτύου περιφερειακής κάλυψης στην Περιοχή Απονομής ΠΑ6,
 • έξι (6) για την ανάπτυξη δικτύου περιφερειακής κάλυψης στην Περιοχή Απονομής ΠΑ20,
 • τρία (3) για την ανάπτυξη δικτύου περιφερειακής κάλυψης για κάθε μία από τις Περιοχές Απονομής ΠΑ5, ΠΑ14, ΠΑ18 και ΠΑ28,
 • δύο (2) για την ανάπτυξη δικτύου περιφερειακής κάλυψης για κάθε μία από όλες τις άλλες Περιοχές Απονομής.
 - Θα χορηγηθεί ένα δικαίωμα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής κάλυψης.


- Για κάθε μία Περιοχή Απονομής δύναται να χορηγηθούν τα παρακάτω δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυκπομπής ελεύθερης λήψης περιφερειακής κάλυψης:
 • ένα (1) για την Περιοχή Απονομής ΠΑ6,
 • από ένα (1) έως έξι (6) για την περιοχή Απονομής ΠΑ20,
 • από ένα (1) έως τρία (3) για τις Περιοχές Απονομής ΠΑ5, ΠΑ14, ΠΑ18 και ΠΑ28,
 • και από ένα (1) έως δύο (2) για όλες τις άλλες Περιοχές Απονομής.
 - Στην περίπτωση που μετά το πέρας της διαδικασίας υπάρξουν δίαυλοι πολυπλεξίας DAB+ οι οποίοι δεν θα χορηγηθούν η ΕΕΤΤ επαναπροκηρύσσει νέο διαγωνισμό για αυτούς, όταν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.
 - Ορίζει τα εξής:
 α) Η χρονική διάρκεια των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων καθορίζεται στα δεκαπέντε (15) έτη.
 β) Τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων χορηγούνται με διαδικασία ανοικτής δημοπρασίας κλειστών προσφορών. Οι ειδικότεροι όροι της διαδικασίας για τη χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων θα προσδιορισθούν περαιτέρω από την ΕΕΤΤ, στη σχετική προκήρυξη της διαδικασίας χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.
 - Οι Περιοχές Απονομής και οι δίαυλοι πολυπλεξίας DAB+ για το δικαίωμα χρήσης συχνοτήτων εθνικής κάλυψης και για τα δικαιώματα χρήσης συχνοτήτων περιφερειακής κάλυψης ανά Περιοχή Απονομής ορίζονται στους παραπάνω Πίνακες: Δίαυλοι πολυπλεξίας DAB+ που χορηγούνται με το Δικαίωμα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Εθνικής Κάλυψης
"ΦΕΚ61/2018"