Έρχεται το DVB-I για την αυτόνομη γραμμική τηλεόραση μέσω ανοικτού Διαδικτύου…

Το DVB-I αναμένεται να προσφέρει στους διαδικτυακούς τηλεοπτικούς σταθμούς τις υψηλότερες εμπειρίες DVB TV…
Ο στόχος του DVB-I θα είναι η μεγιστοποίηση των κοινών χαρακτηριστικών με τις υπάρχουσες προδιαγραφές DVB. Πρόκειται για ένα σημαντικό νέο στοιχείο εργασίας για το DVB, το οποίο προσδιορίζει πρόσθετες ανάγκες διανομής εμπειριών γραμμικών τηλεοπτικών καναλιών όχι μόνο μέσω δικτύων αποκλειστικής πρόσβασης όπως DVB-S / C / T ή IPTV, αλλά και για την παροχή τέτοιων εμπειριών σε σύγχρονες υποδομές παράδοσης βάσει IP χωρίς εμφανείς διαφορές στον τελικό χρήστη. Το DVB-I αναμένεται να προσφέρει στους διαδικτυακούς τηλεοπτικούς σταθμούς τις υψηλότερες εμπειρίες DVB TV σε διαφορετικές συσκευές κατανάλωσης, από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης έως τις μη παραδοσιακές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, tablet και φορητούς υπολογιστές. Η πρωτοβουλία DVB-I ξεκίνησε και αναμένεται να παρουσιαστεί από τη νέα ομάδα DVB CM-I (με πρόεδρο τον Thomas Stockhammer της Qualcomm Technologies και αντιπρόεδρο τον Peter Lanigan της TP Vision), στο DVB World 2018 στη Βαρσοβία την επόμενη εβδομάδα…
Nicolas A.
Η πρωτοβουλία DVB-I ξεκίνησε
Κατά την πρόσφατη 80η συνεδρίαση της μονάδας DVB συμφωνήθηκαν οι όροι εντολής για τη νέα ομάδα DVB CM-I για το DVB-I (για το Διαδίκτυο). Πιο συγκεκριμένα για την παροχή εμπορικών απαιτήσεων για αυτόνομες γραμμικές τηλεοπτικές υπηρεσίες μέσω ευρυζωνικού Διαδικτύου. Η νέα ομάδα DVB CM-I (με πρόεδρο τον Thomas Stockhammer της Qualcomm Technologies και αντιπρόεδρο τον Peter Lanigan της TP Vision), θα σε μια παρουσίαση στο DVB World 2018 στη Βαρσοβία την επόμενη εβδομάδα….
Γραμμική τηλεόραση μέσω ανοικτού διαδικτύου
Ακολουθώντας την τάση πρόσβασης και κατανάλωσης τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω του ανοιχτού διαδικτύου, η αρχική εστίαση του CM-I θα ασχοληθεί με τη συλλογή σχετικών εμπορικών και τεχνικών απαιτήσεων, ώστε να παρέχει μια αντίληψη για τον χρήστη ενός γραμμικού τηλεοπτικού καναλιού που μπορεί να ανακαλυφθεί και να καταναλωθεί μέσω ανοιχτού internet με τακτικές συσκευές τηλεόρασης και διεπαφές χρήστη. Πρόκειται για ένα σημαντικό νέο στοιχείο εργασίας για το DVB, το οποίο προσδιορίζει πρόσθετες ανάγκες διανομής εμπειριών γραμμικών τηλεοπτικών καναλιών όχι μόνο μέσω δικτύων αποκλειστικής πρόσβασης όπως DVB-S / C / T ή IPTV, αλλά και για την παροχή τέτοιων εμπειριών σε σύγχρονες υποδομές παράδοσης βάσει IP χωρίς εμφανείς διαφορές στον τελικό χρήστη. Ο στόχος θα είναι η μεγιστοποίηση των κοινών χαρακτηριστικών με τις υπάρχουσες προδιαγραφές DVB.
Ο πρόεδρος της DVB Peter MacAvock, σχολιάζοντας τη νέα δουλειά, δήλωσε: "Με την υβριδική υπηρεσία, την αύξηση της σημασίας της OTT και της διαδικτυακής διανομής, η DVB εφαρμόζει την τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία της σε αυτόν τον πανίσχυρο τομέα. Το DVB-I θα συμπληρώσει τα ισχύοντα πρότυπα DVB που αποτελούν τη βάση του τρόπου με τον οποίο οι καταναλωτές παρακολουθούν τηλεόραση σήμερα. "
"Ελάτε μαζί μας στις προσπάθειές μας"
Ο πρόεδρος του ομίλου, Thomas Stockhammer, δήλωσε: "Το DVB-I αναμένεται να προσφέρει στους διαδικτυακούς τηλεοπτικούς σταθμούς τις υψηλότερες εμπειρίες DVB TV σε διαφορετικές συσκευές κατανάλωσης, από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης έως τις μη παραδοσιακές συσκευές όπως τηλέφωνα, tablet και φορητούς υπολογιστές. Προβλέπουμε την εναρμόνιση των εμπειριών διαδικτυακής τηλεόρασης με συνεπείς προδιαγραφές και ως εκ τούτου τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη των καταναλωτών και του οικοσυστήματος. Θεωρεί ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και η DVB βρίσκεται στη σωστή θέση - ενώμαστε μαζί μας στις προσπάθειές μας ».

Βασικά, η υιοθέτηση τεχνολογιών DVB-I αναμένεται να προσφέρει την ενίσχυση των υπηρεσιών DVB σε διαφορετικά δίκτυα πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών DVB σε συσκευές με πολλαπλές συνδέσεις. Προβλέπεται συντονισμός με άλλους οργανισμούς, όπως το HbbTV, οι περιφερειακές προδιαγραφές του δέκτη, το W3C ή το 3GPP, για να δημιουργηθεί ένα οριζόντιο πλαίσιο για τις τηλεοπτικές υπηρεσίες που αντιμετωπίζει τις εξελισσόμενες συνήθειες προβολής και κατανάλωσης των χιλιετιών.
Αναμένεται ότι το DVB-I θα είναι το σπίτι των επιπρόσθετων εμπορικών και τεχνικών συζητήσεων με επίκεντρο την τηλεόραση στο Διαδίκτυο, με πρόσθετες περιπτώσεις χρήσης, εμπορικές απαιτήσεις και τεχνικές προδιαγραφές. Μακροπρόθεσμα, η ομάδα CM-I είναι επίσης υπεύθυνη για την ανάπτυξη του οράματος και των στρατηγικών που θα επιτρέψουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της διανομής υπηρεσιών τηλεόρασης μέσω διαδικτύου πέρα ​​από τις αρχικές περιπτώσεις παραδοσιακής χρήσης.