Δράση Superfast Broadband Vs “η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό και αργό Ιντερνέτ”…

Η έναρξη της Δράσης Superfast Broadband για τη παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. έρχεται στα πλαίσια των παρεμβάσεων του ΨΗΠΤΕ για μια πιο δίκαιη ψηφιακή ανάπτυξη της Χώρας. Σε πρόσφατη ομιλία του αρμοδίου υπουργού Νίκου Παππά δήλωσε ότι  «Δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να αναπτυχθούν τεχνολογίες, οι οποίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι ξεπερασμένες». Ενώ από τον ίδιο είχε προηγηθεί από το Ιανουάριο του 2018 και η δήλωση του στην Ελληνική Βουλή ότι «είναι προφανές ότι έχουμε δυστυχώς το πιο ακριβό και το πιο αργό ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη και επέρριπτε ευθύνες στη ρυθμιστική Αρχή της ΕΕΤΤ, ότι δεν κατάφερε να διασφαλίσει τους όρους ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών»…
Η οποία και επιβεβαιώνεται φυσικά αν μπείτε στην εφαρμογή για τον έλεγχο διαθεσιμότητας των υπηρεσιών Superfast Broadband, για να διαπιστώσετε τις περισσότερες φορές πως δεν υπάρχουν προσφορές SFBB υπηρεσιών στον ταχυδρομικό κωδικό που θα επιλέξετε, μια και η Δράση Superfast Broadband προαπαιτεί Fiber to the Home (FΤΤH), δηλαδή τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη που απογειώνει την εμπειρία σύνδεσης με το διαδίκτυο αγγίζοντας ταχύτητες ως και 1 Gbps. Αν και τα πράγματα θα αλλάξουν όσο οι τηλεπικοινωνιακοί παρόχοι θα δραστηριοποιούνται με πιο γρήγορους ρυθμούς στην ανάπτυξη του Fiber

2Play οικονομικά πακέτα Superfast Broadband + Συνδρομητικής Τηλεόρασης στη Ρουμανική Αγορά...
Παράλληλα σε πιάνει μια «Large θλίψη» όταν κάνεις μια βόλτα στα Sites των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που δραστηριοποιούνται στη Βαλκανική αγορά (ανάμεσα τους και ο ΟΤΕ μέσω της Telekom στη Ρουμανική αγορά), φαίνεται πως το ρυθμιστικό πλαίσιο της Ρουμανίας (τύπου ΕΕΤΤ), επιτρέπει όρους ανταγωνισμού που οφελούν τους Ρουμάνους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης 2Play σύνδεσης στο διαδίκτυο (χωρίς υποχρεωτικές υπηρεσίες τηλεφωνίας), σε υπερυψηλή ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 200Mbps (Large Pack), σε πολύ οικονομικές τιμές που ξεκινούν από 14.50 ευρώ το μήνα (διετής σύμβαση). Και συμπεριλαμβάνουν στην ίδια τιμή μαζί και την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης στο Large Pack με 149 κανάλιαεκ των οπαίων τα 53 σε HD (η IPTV πλατφόρμα της Telekom TV προσφέρει περισσότερα κανάλια από την δορυφορική πλατφόρμα της Telekom TV) και 116 εξτρά κανάλια online. Και φυσικά υπάρχουν στην ίδια αγορά και οικονομικότερα πακέτα 2Play σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα καθόδου  τουλάχιστον 100Mbps (Medium Pack), που συνδυάζουν στην ίδια τιμή μαζί και την υπηρεσία  συνδρομητικής τηλεόρασης…  

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στη δεύτερη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Σύρο.
Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του, ανέφερε:
«Η δράση “Super Fast Broadband” για συνδέσεις στο διαδίκτυο με υπερυψηλές ταχύτητες υλοποιείται ήδη. Επιδοτούμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να συνδεθούν με οπτικές ίνες και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν».
«Δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να αναπτυχθούν τεχνολογίες, οι οποίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι ξεπερασμένες».
«Παρέχουμε δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση στους κατοίκους των μικρότερων νησιών μας. Στις Κυκλάδες έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα 73 νοικοκυριά».
«Το νομοσχέδιο για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη κατατίθεται εντός του μήνα στη Βουλή. Σύντομα θα αποκαταστήσουμε την πρόσβαση 400 χιλιάδων πολιτών στο τηλεοπτικό προϊόν. Από τις Κυκλάδες, εντάσσουμε στη δράση 80 οικισμούς».
«Σήμερα υπογράψαμε, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, σύμφωνο συνεργασίας για την ψηφιακή υποστήριξη του “μεταφορικού ισοδύναμου”, ενός μέτρου πολύ σημαντικού για τους νησιώτες μας»…

Τι είναι η SFBB υπηρεσία;
SFBB (Superfast Broadband) υπηρεσία είναι η λιανική υπηρεσία ηλεκτρονικών επικοινωνιών οποιασδήποτε μορφής (1-, 2-, 3- ή 4-play) που περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα: Τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) για τη λειτουργία της, Πρόσβαση προς το Internet με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps, Βασίζεται σε υπηρεσία χονδρικής που διατίθεται με τη μορφή χονδρικής Εικονικής Τοπικής Αδεσμοποίητης Πρόσβασης (Virtual Local Unbundling – VLU), με τεχνικές προδιαγραφές και ελάχιστα χαρακτηριστικά που συμμορφώνονται με την απόφαση 808/002/27.4.2017 της ΕΕΤΤ (και τις όποιες μελλοντικές σχετικές αποφάσεις της), με ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps, και τιμή διάθεσής της υπηρεσίας χονδρικής μικρότερη ή ίση με την εγκεκριμένη από την ΕΕΤΤ τιμή χονδρικής, ως εκάστοτε ισχύει.
Περισσότερα εδώ: