Salto για France Televisions, Μ6 και TF1 και τη νέα γαλλική OTT απάντηση στη Netflix…

Η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας «France Televisions» και οι ιδιωτικοί όμιλοι M6 και TF1 ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας OTT πλατφόρμας στη Γαλλική αγορά με την επωνυμία «SALTO». Αυτή η συμμαχία μεταξύ των τριών κύριων εκδοτών της γαλλικής βιομηχανίας οπτικοακουστικών μέσων, θα έχει τη καλύτερη στήριξη του γαλλικού κοινού στην εξέλιξη όλων των δραστηριοτήτων του απέναντι στον ανταγωνισμό τύπου Netflix. Με το SALTO, οι όμιλοι «France Televisions, M6 και TF1» σκοπεύουν να προφέρουν μια φιλόδοξη καινοτόμα ποιοτική υπηρεσία, με όλες τις ψηφιακές ευκολίες ΟΤΤ πρόσβασης, η οποία θα συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της γαλλικής και Ευρωπαϊκής δημιουργίας.
Nicolas A.
Πιο συγκεκριμένα το «SALTO» θα προσφέρει μια απαράμιλλη ποικιλία από «ενημέρωση, αθλητισμό, ψυχαγωγία, Γαλλική μυθοπλασία, αμερικανικές σειρές, ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο», ενώ θα συνδυαστεί και με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες «MYTF1, 6Play και France.tv».. Επίσης θα σας επιτρέψει να βρείτε τα καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα (live και catch-up), αλλά και να ανακαλύψετε νέα προγράμματα. Θα προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία σε όλους τους χρήστες, χωρίς δέσμευση. Η πλατφόρμα στοχεύει να ανοίξει τα προγράμματα και άλλων εκδοτών το συντομότερο της εκτόξευσης τους και θα προσφέρει πολλά πακέτα συνδρομών για να καλύψει τις ανάγκες όλων. Το SALTO θα δώσει πρόσβαση σε προεσκοπήσεις και εμπλουτισμένες υπηρεσίες. Μια αυτόνομη εταιρεία, που θα ανήκει εξίσου στους τρεις ομίλους, θα δημιουργηθεί για να λειτουργήσει αυτή την πλατφόρμα και την έκβαση της εξέτασης της από τις αρμόδιες αρχές. Η Delphine Ernotte Cunci (Διευθύνων Σύμβουλος της France Télévisions), ο Gilles Pélisson (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TF1) και ο Nicolas de Tavernost (Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Μ6), συγχαίρουν την υλοποίηση αυτού του έργου που αποτελεί μια νέα ψηφιακή φιλοδοξία για τη γαλλική βιομηχανία οπτικοακουστικών μέσων.
...
https://www.salto.fr

Σχετικά με την France Televisions
France Télévisions, η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας συγκεντρώνει τα εξής μέσα:
- πλατφόρμα βίντεο france.tv είναι ένα πλήρες φάσμα ψηφιακών προσφορών ειδικού ενδιαφέροντος (ειδήσεις, παιδικά, αθλητισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση)
- 5 τηλεοπτικοί σταθμοί σε εθνικό επίπεδο: France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô.
France Info, μια κυλιόμενη υπηρεσία ειδήσεων «συνολικών μέσων ενημέρωσης» διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές.
- 24 περιφερειακά κανάλια στην ηπειρωτική Γαλλία (France 3).
- 9 "συνολικά μέσα" τηλεοπτικών / ραδιοφωνικών / διαδικτυακών καναλιών που εξυπηρετούν γαλλικά υπερπόντια εδάφη (les 1ère).
Με μέσο μερίδιο ακροαματικότητας 28,3% και 1,3 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο στις πλατφόρμες του το 2017, η France Télévisions είναι κυρίαρχος παράγοντας στο γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Περισσότεροι από 9 στους 10 Γάλλους παρακολουθούν κάθε μήνα, σε όλες τις οθόνες.

Σχετικά με τον όμιλο M6
Το M6, διαμορφώθηκε το 1987 γύρω από το τηλεοπτικό κανάλι M6, είναι ένα ισχυρό συγκρότημα πολυμέσων που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, προϊόντων και υπηρεσιών. Ανάμεσα τους τηλεοπτικά κανάλια συμπεριλαμβανομένου του «M6, W6, 6ter, Paris Premiere, Teva, M6 Music, Μ6 Boutique, κ.α» και ραδιοφωνικά κανάλια (3 συμπεριλαμβανομένου και του γαλλόφωνου RTL), συμμετέχει στην αγορά παραγωγής και περιεχομένου, ψηφιακό, ηλεκτρονικό εμπόριο, κινηματογράφο, μουσική και ζωντανές εκπομπές. Ο Όμιλος M6 βασίζεται στις ισχυρές μάρκες του με διαφοροποίηση και καινοτόμες προσφορές όπως η ψηφιακή πλατφόρμα 6play που ξεκίνησε το 2013 (21 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι συνδρομητές, πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές βίντεο το 2017). Ο στόχος της: η ανάπτυξη συμπληρωματικού χαρτοφυλακίου εμπορικών σημάτων σε διαφορετικά είδη κοινού και τους νέους τρόπους με τους οποίους καταναλώνουν περιεχόμενο.

Σχετικά με τον όμιλο TF1
Ο όμιλος TF1 είναι ο κορυφαίος μη κρυπτογραφημένος τηλεοπτικός φορέας στη Γαλλία, με πέντε μη κρυπτογραφημένα κανάλια (TF1, TMC, TFX, TF1 Film Series και LCI) καθώς και τα κανάλια θεματικής συνδρομητικής τηλεόρασης «TV Breizh, Histoire, UshuaiaTV και Serieclub (το τελευταίο από τα οποία ανήκει κατά 50%)». Ο Όμιλος προσθέτει μια υψηλή ψηφιακή διάσταση στα προγράμματά του μέσω του MYTF1 και μέσω των προσφορών βίντεο κατά παραγγελία μέσω MYTF1VOD και TFOU MAX. Ο όμιλος TF1 έχει παρουσία στην παραγωγή και διανομή του περιεχομένου και έχει αποκτήσει το Newen κυρίως για να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της παραγωγής και της διανομής. Τον Απρίλιο του 2018, ο όμιλος TF1 ενίσχυσε την ψηφιακή παρουσία του με την εξαγορά της ομάδας aufeminin. Ο όμιλος TF1 δημιούργησε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων με ψυχαγωγία TF1 (πίνακας παιχνίδια, μουσική και παραγωγή ζωντανών εκπομπών, αδειοδότηση και έκδοση). Ενώ έχει παρουσία στη κινηματογραφική βιομηχανία με την παραγωγή ταινιών TF1 Films Productions και TF1 Studio