Χαμηλή κινητικότητα αναβάθμισης IP γραμμικού ψυχαγωγικού περιεχομένου στις Ελληνικές πλατφόρμες...

Eνώ την Άνοιξη του 2019 είχαμε κινητικότητα κυρίως με προσθήκες ON Demand περιεχομένου, με τις πλατφόρμες του “National Geοgraphic+” σε Vodafone TV και “Nick+, BBC Earth on Demand” σε COSMOTE TV, η νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει για τις Ελληνικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης και μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται από χαμηλή κινητικότητα αναβάθμισης IP γραμμικού ψυχαγωγικού περιεχομένου…
Nicolas A.
Καθώς την Άνοιξη του 2019 είχαμε κινητικότητα κυρίως με προσθήκες ON Demand ψυχαγωγικού περιεχομένου, στο Vodafone TV με τη πλατφόρμα του “National Geοgraphic+” και τη COSMOTE TV με τις πλατφόρμες “Nick+ και BBC Earth on Demand”.
Αντιθέτως το καλοκαίρι είχαμε αποχωρήσεις γραμμικού περιεχομένου, στο Vodafone TV, το ψυχαγωγικό κανάλι “Outdoor Channel”, ενώ είχε προηγηθεί και η ενσωμάτωση των συνδρομητών CYTA τηλεόραση, χωρίς την ενσωμάτωση των διαφορετικών της υπηρεσιών "VH1 Classic, CBS Reality". Επίσης στη COSMOTE TV σταμάτησε το κανάλι ανεξάρτητου κινηματογράφου “Sundance TV”, καθώς και στη Nova πρόσφατα το μουσικό κανάλι “Mezzo”!
Παράλληλα στη Nova είχαμε τη προσθήκη του ψυχαγωγικού καναλιού “Insight TV”, το οποίο σύντομα εντάσσεται και στη πλατφόρμα του Vodafone TV.
Από την άλλη και στην IP πλατφόρμα της Wind Vision, εκτός από τα Οικονομικά Αποτελέσματα Β’ Τριμήνου 2019, με 42000 συνδρομητές μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας, δεν έχει ακόμη δείξει κάποια νέα κινητικότητα αναβάθμισης του IP γραμμικού ψυχαγωγικού της περιεχομένου, αλλά και καμία κίνηση στις υπηρεσίες των αυτόνομων πακέτων πρόσβασης σε οποιαδήποτε δίκτυο. Αντίθετα μόνο το Vodafone TV διαθέτει αυτή τη στιγμή 2 ενεργές ψυχαγωγικές φόρμουλες συνδρομών αυτόνομων πακέτων πρόσβασης σε οποιαδήποτε δίκτυο “TV Entertainment και TV Family”.
Επίσης η Nova διαθέτει την υπηρεσία “Novaflix" η οποία και φέρνει το κινηματογραφικό της θέαμα αποκλειστικά μέσω live streaming ή on demand (μέσω των αντίστοιχων κινητών συσκευών), χωρίς να διαθέτει έξτρα γραμμικό ψυχαγωγικό περιεχόμενο υπηρεσιών (με εξαίρεση τα κανάλια FOX και FOXlife). Και σε μια περίοδο που o μητρικός της όμιλος Forthnet Media αναζητεί στρατηγικό επενδυτή, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες συζητήσεις με την Alter Ego. Η κατάληξη με ένα νέο στρατηγικό επενδυτή θα την επαναφέρει στον ανταγωνισμό μεταξύ των Ελληνικών πλατφορμών και γενικότερα στην απόκτηση περισσότερου αποκλειστικού συνδρομητικού περιεχομένου τηλεόρασης...
Παράλληλα και η COSMOTE TV έχει αποσύρει τις αυτόνομες Οver-Τhe-Τop (ΟΤΤ) COSMOTE TV GO, χωρίς δέσμευση πακέτου (εκτός της COSMOTE TV GO SPORTS DAILY PASS), καθώς θα τις επαναλανσάρει με την φθινοπωρινή έναρξη της νέας IP Android πλατφόρμας και σε υλοποίηση με βάση την τεχνολογική λύση της Comcast και άμεσης πρόσβασης από οποιαδήποτε δίκτυο ιντερνέτ! Επίσης αυτό το καλοκαίρι είχαμε την ενεργοποίηση της πρόσθετης δορυφορικής χωρητικότητας του νέου αναμεταδότη για την COSMOTE TV, που επέφερε την ανακατανομή καναλιών και την βελτίωση της εκπεμπόμενης ποιότητας των υπηρεσιών της μέσω του δορυφόρου “Eutelsat 9B - 9E”.

Και αν για τις δορυφορικές πλατφόρμες είναι αναγκαία η αύξηση χωρητικότητας μέσω νέων αναμεταδοτών (`η με συνεκμετάλλευση χωρητικότητας με άλλες πλατφόρμες), προκειμένου να προσφέρουν premium και ψυχαγωγικό περιεχόμενο στη μέγιστη ποιότητα εικόνας (HD/UHD).
Tο ίδιο δεν ισχύει για τις IP πλατφόρμες, καθώς η χωρητικότητα είναι απεριόριστη για αναβάθμιση με νέες υπηρεσίες IP γραμμικού ψυχαγωγικού περιεχομένου, καθώς το μόνο εμπόδιο τους είναι οι χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου (SD ανάλυση)! Ενώ σε Fiber δίκτυο δείχνουν τις δυνατότητες τους (HD/4K) και μπορούν πρόσθετα να ικανοποιήσουν την ανάγκη για εξατομικευμένη ψυχαγωγία του κατακερματισμένου κοινού, όταν διαθέτουν πλούσιο περιεχόμενο (πλέον με πάνω από 100 γραμμικά θεματικά ψυχαγωγικά κανάλια στις περισσότερες ευρωπαϊκές IP πλατφόρμες***), παράλληλα με τις πρόσθετες on Demand πλατφόρμες και τις πολλές ψηφιακές ευκολίες, αλλά και τις on line εφαρμογές για άμεσες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, μέσω των Standalone OTT και IPTV υπηρεσιών (χωρίς δέσμευση και πρόσβαση από οποιαδήποτε δίκτυο)...
(***) Σύντομα οι πινάκες συχνοτήτων θα δείχνουν το μεγαλείο των χαρτοφυλακίων των ευρωπαϊκών δορυφορικών πλατφορμών, οι οποίες στην IPΤV και ΟΤΤ τους προσφορά διαθέτουν πάντοτε μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών λόγο της απεριόριστης low-cost χωρητικότητας IP, καθώς η IP προσφορά τους έχει να ανταγωνιστεί και την επιπρόσθετη διαθεσιμότητα των FTA υπηρεσιών δορυφορικής λήψης...
Υ.Γ. Το South Park παίζει στο Comedy Central και δεν εμπεριέχεται στα ελληνικά IP χαρτοφυλάκια ψυχαγωγίας...