Η νέα λύση της SES επαναπροσδιορίζει τη ροή μετάδοσης ζωντανών γεγονότων σε συγχρονισμό μέσω δορυφόρου και OTT...

Η νέα λύση της SES βοηθά τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας να αντιμετωπίσουν θέματα καθυστέρησης στις υπηρεσίες Multiscreen οθόνης και σε κρίσιμα ζητήματα ζωντανής μετάδοσης περιεχόμενου σε ροή μέσω IP.
Η τελευταία λύση της SES, η οποία έχει παρουσιαστεί στο IBC2019 του Άμστερνταμ, συγχρονίζει τις OTT με τις δορυφορικές εκπομπές, παρέχοντας σήματα IP σε πλατφόρμες OTT, όπως και στους δορυφόρους για να δημιουργήσουν βελτιωμένες εμπειρίες ζωντανής προβολής. Η SES (στην οποία ανήκει και η καινοτομία SAT-IP), ανακοίνωσε ότι η νέα λύση, ονομάζεται δορυφόρος και OTT σε συγχρονισμό και δίνει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς τη δυνατότητα να παρέχουν μια πιο συνεπή εμπειρία στους θεατές που παρακολουθούν οποιαδήποτε οθόνη ή ακόμη και πολλές οθόνες, εξαλείφοντας την καθυστέρηση μεταξύ της τηλεοπτικής μετάδοσης τους μέσω δορυφόρου και των υπηρεσιών OTT. Ακόμη και μερικά δευτερόλεπτα καθυστέρησης μεταξύ διαφορετικών οθονών μπορούν να χαλάσουν την εμπειρία ζωντανής μετάδοσης και αυτό ήταν μια πρόκληση να εξαλειφθεί. Η μοναδική λύση της SES επιτυγχάνει αυτόν τον συγχρονισμό, δίνοντας στους τηλεοπτικούς φορείς την εμπιστοσύνη ότι οι θεατές τους θα μπορούν να απολαμβάνουν αξέχαστες στιγμές.
Nicolas A.
 Η λύση SES Satellite και OTT σε συγχρονισμό παίρνει το σήμα πηγής στο δρόμο προς τον δορυφόρο και το διανέμει μέσω IP σε συνδυασμό με τον δορυφόρο. Χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση χαμηλής λανθάνουσας ταχύτητας και τη ρύθμιση της ροής IP στην πηγή, η λύση μπορεί να παραδώσει το περιεχόμενο σε πλατφόρμες OTT σε συγχρονισμό με το δορυφορικό σήμα. Η τεχνική ξεχειλίζει τα δευτερόλεπτα καθυστέρησης μεταξύ μιας παραδοσιακής τηλεοπτικής μετάδοσης και άλλων λύσεων OTT χαμηλής λανθάνουσας κατάστασης ή τακτικών εκπομπών OTT.
 "Οι σημερινοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί προσπαθούν να προστατεύσουν και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη διάρκεια των ζωντανών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα για αθλητικά γεγονότα. Όταν ένας οπαδός παρακολουθεί έναν σημαντικό αγώνα σε μια πλατφόρμα OTT και ακούει το πλήθος στο μπαρ κάτω από το φανάρι πριν φτάσουν ακόμα και στο στόχο, η απογοήτευση είναι φανερή ", δήλωσε ο Ferdinand Kayser, Διευθύνων Σύμβουλος της SES Video. «η SES όντας ένας υβριδικός διανομέας βίντεο, μπορεί να επεξεργαστεί το βίντεο στην πηγή τόσο για τη δορυφορική όσο και για τη διανομή OTT, βοηθώντας τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να προσφέρουν μια μοναδική, συνεπή και ικανοποιητική εμπειρία τελικού χρήστη».
 Η SES οδηγεί τη βιομηχανία με την παγκόσμια εμβέλειά της σε περισσότερα από 355 εκατομμύρια τηλεοπτικά νοικοκυριά (ή 1 δισεκατομμύριο άτομα) και διανέμει πάνω από 8.200 κανάλια μέσω δορυφόρου. Η πρόσφατη ενοποίηση της SES, και της MX1 μια εξ ολοκλήρου ιδιοκτησίας θυγατρικής της, με την επιχειρηματική της μονάδα SES Video, σημαίνει ότι τώρα η SES διαχειρίζεται περισσότερα από 525 κανάλια και παρέχει πάνω από 8.400 ώρες online streaming βίντεο, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 620 ώρες αθλημάτων premium και ζωντανών εκδηλώσεων ημερησίως. Η μετάβαση στην αγορά με μια ενιαία λύση για την υποδομή και τις υπηρεσίες βίντεο σημαίνει ότι η SES θα επιταχύνει την ανάπτυξη υβριδικών γραμμικών και μη γραμμικών υπηρεσιών και λύσεων παράδοσης περιεχομένου με πρωτοφανή παγκόσμια εμβέλεια.