DVB-I και οι προδιαγραφές για το νέο πρότυπο εκπομπής τηλεόρασης χωρίς όρια…

Νοέμβριος 2019: Οι προδιαγραφές για το πρότυπο εκπομπής DVB-I έχουν πλέον δημοσιευθεί ως “DVB BlueBook A177”.
Καθώς το DVB-I θα αποτελέσει το επερχόμενο πρότυπο εκπομπής μέσω του οποίου οι παραδοσιακοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί θα εκμεταλλευτούν το Διαδίκτυο ως μηχανισμό παράδοσης των υπηρεσιών τους προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστική τους θέση και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και δημογραφικά στοιχεία.
Έτσι τα μέλη της DVB συνεργάζονται με τις προδιαγραφές για να διασφαλίσουν ότι η γραμμική τηλεόραση μέσω του Διαδικτύου θα είναι φιλική προς το χρήστη και ισχυρή ως παραδοσιακή τηλεοπτική εκπομπή. Το DVB-I θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συσκευή με κατάλληλη σύνδεση στο Internet και συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων, των smartphones, των tablet και των συσκευών streaming media.
Με το DVB-I, οι γραμμικές υπηρεσίες τηλεόρασης στο διαδίκτυο θα σηματοδοτούνται και θα διανέμονται με τυποποιημένο τρόπο - οι μεμονωμένες υπηρεσίες δεν θα απαιτούν συγκεκριμένες εφαρμογές ή ενοποίηση.
H Εξέλιξη της διανομής μέσων 
Κατά την ανάπτυξη μιας λύσης που βασίζεται στο Διαδίκτυο για γραμμικές τηλεοπτικές υπηρεσίες, η DVB αναμένει ένα μέλλον όπου οι θεατές που έχουν πρόσβαση μόνο στο Διαδίκτυο να μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες που ήταν διαθέσιμες στο παρελθόν μόνο μέσω πλατφορμών εκπομπής (Broadcast DVB T/C/S). Όταν υπάρχουν διαθέσιμες τόσο ευρυζωνικές όσο και ραδιοτηλεοπτικές συνδέσεις (DVB T/C/S), οι συσκευές θα μπορούν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λίστα υπηρεσιών και περιεχομένου, συνδυάζοντας υπηρεσίες ροής και εκπομπής (Broadcast DVB T/C/S) - οι χρήστες δεν θα πρέπει να γνωρίζουν ή να ενδιαφέρονται για την προσπέλαση μιας υπηρεσίας μέσω ευρυζωνικής ή Broadcast μετάδοσης.
Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και άλλοι πάροχοι περιεχομένου θα μπορούν να αναπτύξουν κοινές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Οι κατασκευαστές θα μπορούν να κάνουν μια ενιαία συνεπή εμπειρία χρήστη για όλες τις υπηρεσίες βίντεο.
Το οικοσύστημα DVB-I 
Ενώ το DVB-I αναφέρεται ειδικότερα στις επικείμενες προδιαγραφές για την ανακάλυψη υπηρεσιών και τις πληροφορίες προγράμματος, το οικοσύστημα επεκτείνεται και σε άλλες προδιαγραφές DVB. Το DVB-DASH ενημερώθηκε πρόσφατα για να συμπεριλάβει έναν τρόπο χαμηλής λανθάνουσας κατάστασης (μικρότερης καθυστέρησης), ενώ μια προδιαγραφή για την ροή Adaptive Bit Rate Multicast θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020. Και οι δύο είναι βασικές για την επίτευξη κλιμακούμενης και αποδοτικής παροχής γραμμικού περιεχομένου σε ευρυζωνικά δίκτυα..
https://www.dvb.org/
Οι προδιαγραφές για το πρότυπο εκπομπής DVB-I έχουν πλέον δημοσιευθεί ως "DVB BlueBook A177¨