ΕΡΤ – Προετοιμασία για την επερχόμενη αλλαγή συχνότητας φίλτρων εξόδου πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής DVB-T.

Η απελευθέρωση του φάσματος των 700 MHz προκειμένου να δοθεί για την ανάπτυξη των υπηρεσιών mobile 5G, οδηγεί την ΕΡΤ στην προετοιμασία για την επερχόμενη αλλαγή συχνότητας φίλτρων εξόδου πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής με το υπάρχον σύστημα εκπομπής DVB-T.
Η διαδικασία επανασυντονισμού των φίλτρων εξόδου θα γίνει σε χρονικές περιόδους που θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα μετάβασης των πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στις νέες συχνότητες λειτουργίας ανά περιοχή της Ελληνικής Επικράτειας.
...
ERT - Αλλαγή συχνότητας φίλτρων εξόδου του κατασκευαστικού οίκου COM-TECH, SIRA & SPINNER πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής DVB-T .
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1. Την απευθείας ανάθεση μετά από έρευνα αγοράς στην εταιρία με την επωνυμία SYES μέσω της Netscope Solutions A.E., (ΑΦΜ 099940480 – ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΧΑΝΑ 4, Τ.Κ. 143 42 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ), λόγω τεχνικής καταλληλότητας και πρόσφατης προμήθειας μεγάλου μέρους των πομπών και των φίλτρων εξόδου που λειτουργούν στο δίκτυο της ΕΡΤ ΑΕ, για την αλλαγή συχνότητας ενενήντα (96) τεμαχίων φίλτρων εξόδου του κατασκευαστικού οίκου COM-TECH, SIRA & SPINNER πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής DVB-T, σύμφωνα με όσα ορίζονται και περιγράφονται στην υπ΄αριθμ. 3/2019 Αίτηση Παραγγελίας, στην Εκθεση Σκοπιμότητας (30/09/19), στις Τεχνικές Προδιαγραφές της αρμόδιας Δ/νσης, οι οποίες επισυνάπτονται στην παρούσα Απόφαση και στην προσφορά της εταιρίας, με συνολικό κόστος 19.500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ (ΑΤΕ 16-02479)
Το κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 18.229,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ (ΔΕΣΜ 16- 02436) 
Τα πιθανά έξοδα αποστολής από και προς το εξωτερικό υπολογίζονται σε 1.271,00 € πλέον ΦΠΑ .
Η διαδικασία επανασυντονισμού των φίλτρων εξόδου θα γίνει σε χρονικές περιόδους που θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα μετάβασης των πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στις νέες συχνότητες λειτουργίας ανά περιοχή της Ελληνικής Επικράτειας.
Τα φίλτρα μετά τον επανασυντονισμό τους θα πρέπει να συμφωνούν με τα τεχνικά
χαρακτηριστικά που είχαν στις αρχικές συχνότητες λειτουργίας, όπως αυτές περιγράφονται στα τεχνικά φυλλάδια των κατασκευαστών των φίλτρων και να λειτουργούν χωρίς προβλήματα μετά την επανεγκατάσταση τους στην θέση που αρχικά λειτουργούσαν. Τα τεχνικά φυλλάδια των κατασκευαστών των φίλτρων ανά τύπο φίλτρου επισυνάπτονται.
Η ανάδοχος εταιρεία θα παραλαμβάνει τμηματικά τα προς συντονισμό φίλτρα από την υπηρεσία μας και θα τα παραδίδει συντονισμένα στις νέες συχνότητες που θα υποδείξει η ΕΡΤ ΑΕ, το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε όχι πέραν των τριών εβδομάδων ανά παραλαβή. Η αρμόδια τεχνική υπηρεσία της ΕΡΤ ΑΕ, θα ελέγχει κατά την παραλαβή τους εάν τα φίλτρα που έχουν επανασυντονιστεί στις νέες συχνότητες ικανοποιούν τα χαρακτηριστικά των φίλτρων από το φυλλάδιο του οίκου κατασκευής του κάθε φίλτρου και θα προχωράει στην εγκατάσταση τους στις θέσεις εκπομπής.
Η ολοκλήρωση του παραπάνω έργου πρέπει να γίνει εντός των χρονικών ορίων που θα ορίσει το αρμόδιο υπουργείο της διαδικασίας αλλαγής των συχνοτήτων λειτουργείας των δικτύων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και με τις απαιτήσεις που αναφέρονται παραπάνω στον παρόν έγγραφο.
Η πληρωμή θα γίνεται στο τέλος κάθε χρονικής περιόδου, εντός 30 ημερών από την έκδοση του τιμολογίου και μετά την τμηματική παραλαβή των υπηρεσιών, συνοδευόμενη από βεβαίωση της αρμόδιας Δ/νσης για την καλή εκτέλεσης της υπηρεσίας και με την προσκόμιση των νόμιμων δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις κατά το χρόνο πληρωμής ή και κάθε άλλου δικαιολογητικού που τυχόν ήθελε ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ-ΑΕ που διενεργούν τον έλεγχο και την πληρωμή .
Ο Ανάδοχος επιβαρύνεται με κάθε νόμιμη ασφαλιστική εισφορά και κράτηση υπέρ
Νομικών Προσώπων ή άλλων Οργανισμών τα οποία κατά νόμο βαρύνουν τον Ανάδοχο.
Απαιτήσεις του Αναδόχου για οιαδήποτε πληρωμή, δεν θα γίνονται δεκτές άνευ της εκ μέρους του καταθέσεως των αντίστοιχων παραστατικών στοιχείων και εγγράφων (τιμολόγια, αποδείξεις, πιστοποιητικά κ.λπ.) που αφορούν στην εξόφληση των φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών δαπανών που τον βαρύνουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις.
Από κάθε τιμολόγιο του Αναδόχου θα γίνονται όλες οι νόμιμες κρατήσεις, σύμφωνα με τους ισχύοντες κάθε φορά Νόμους και σχετικές Εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (κράτηση 0,07% υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ) επί της αξίας κάθε πληρωμής προ φόρων και κρατήσεων στο πλαίσιο της σύμβασης , σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4013/2011 (Α’ 204) και κράτηση 0,06% η οποία υπολογίζεται επί της αξίας κάθε πληρωμής προ φόρων και κρατήσεων της αρχικής καθώς και κάθε συμπληρωματικής σύμβασης υπέρ της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (άρθρο 350 παρ. 3 του ν. 4412/2016) .
Οι υπέρ τρίτων κρατήσεις υπόκεινται στο εκάστοτε ισχύον αναλογικό τέλος χαρτοσήμου 3% και στην επ’ αυτού εισφορά υπέρ ΟΓΑ 20%.
Με κάθε πληρωμή θα γίνεται η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί του καθαρού ποσού.
Όλες οι νόμιμες κρατήσεις βαρύνουν τον Ανάδοχο .
Η σύμβαση που θα υπογραφεί με τον Ανάδοχο θα έχει αποδεικτικό χαρακτήρα και θα περιγράφει αναλυτικά τους ειδικότερους όρους που αφορούν στην εν λόγω προμήθεια υπηρεσίας...