Νέα Ενημέρωση: Ξεκίνησε η μετάβαση υπηρεσιών στον νέο δορυφόρο Eutelsat 5 West B και τις 5W…

Νέα Ενημέρωση: O Eutelsat 5 West B σε εμπορική λειτουργία και μειωμένη δραστηριότητα στις 5W…
Ξεκίνησε η μετάβαση υπηρεσιών στον νέο δορυφόρο "Eutelsat 5 West B" και τις 5W, καθώς από τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Ιανουαρίου 2020, ένα μέρος των υπηρεσιών της Γαλλικής πλατφορμας Fransat (αλλά και της Γαλλικής επίγειας πλατφορμας θα εξυπηρετείται πλέον από το νέο δορυφόρο), ενώ θα ακολουθήσει μια 2η μετάβαση στις 06 Φεβρουάριου 2020. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα παραμείνουν στον “Eutelsat 5 West Α” και θα αποτελέσουν αντικείμενο ενός επόμενου πλάνου μετανάστευσης υπηρεσιών στο νέο δορυφόρο, "αν και έχουμε εντοπίσει κινητικότητα αλλαγών και στους αναμεταδότες της Persidera (στις 5W)"...
Nicolas A.


O Eutelsat 5 West B σε εμπορική λειτουργία και μειωμένη δραστηριότητα στις 5W…

Η Eutelsat προχώρησε σε νέα ενημέρωση σχετικά με την επερχόμενη εμπορική λειτουργία του νέου δορυφόρου “Eutelsat 5 West B” που ήδη βρίσκεται στη τροχιακή θέση 5W, τονίζοντας ότι μετά τη διερεύνηση σχετικά με την απώλεια σε μια από τις δυο ηλιακές συστοιχίες του "Eutelsat 5WestB", ο νέος δορυφόρος θα μπει σε εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020 με μειωμένη δραστηριότητα στις 5W, αξιοποιώντας μόνο το 45% της χωρητικότητας αναμεταδοτών. 
Nicolas A.


Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει από τη συνολική χωρητικότητα των 35 KU αναμεταδοτών, περίπου 16 KU αναμεταδότες, δίνοντας προτεραιότητα στη γαλλική αγορά και εξυπηρετώντας κυρίαρχα τη DTH πλατφόρμα της Fransat και τις Multistream Mux τροφοδοσίες για την Γαλλική επίγεια τηλεόραση. Ενώ παράλληλα η μεταφορά υπηρεσιών που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει ο νέος δορυφόρος “Eutelsat 5 West B” στις 5W, με τον επανασχηματισμό και επανασυντονισμό των κεραιών εδάφους (σε άλλες τροχιακές θέσεις), θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το προβλεπόμενο τέλος ζωής του δορυφόρου “Eutelsat 5 West Α” (το κόστος θα επιβαρύνει την Eutelsat). Καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η μετακίνηση για τις Back-Up τροφοδοσίες των Multistream Mux στην Ιταλική δέσμη εκπομπής του δορυφόρου "Eutelsat 9B – 9Ε", αρχικώς με τους ιταλικούς πάροχους "Persidera, Mediaset" και ενδεχομένως θα ακολουθήσει και η "RAI"… Επιπλέον αντίστοιχες μετακινήσεις έχουν ξεκινήσει με πλατφόρμες και στη C-Band...

Νέα ενημέρωση για το project του δορυφόρου “Eutelsat 5 West B”…
Στις 24 Οκτωβρίου 2019, η Eutelsat ανακοίνωσε έρευνα σχετικά με δυσλειτουργία μιας από τις δύο ηλιακές συστοιχίες στον δορυφόρο EUTELSAT 5 West B. Σύμφωνα με την παρούσα έρευνα, έχει επιβεβαιωθεί η απώλεια της ηλιακής συστοιχίας του Νότου τμήματος του δορυφόρου. Με εξαίρεση τη Νότια ηλιακή συστοιχία, η δορυφορική απόδοση παραμένει αμετάβλητη.
Η σχετική απώλεια ισχύος σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει το.45% της χωρητικότητας του δορυφόρου. Ο δορυφόρος αναμένεται τώρα να εισέλθει στην εμπορική υπηρεσία αργότερα τον Ιανουάριο και αναμένεται να ανταποκριθεί στον σχεδιασμένο χρόνο ζωής. Ορισμένες δράσεις μετριασμού που αποσκοπούν στη διασφάλιση της συνέχειας των υπηρεσιών θα εφαρμοστούν, μέχρι το πέρας της ζωής τους σε σταθερή τροχιά του EUTELSAT 5 West A, για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό πελατών.
Ο EUTELSAT 5 West B είναι πλήρως ασφαλισμένο έναντι ενδεχόμενης μερικής ή ολικής απώλειας με ασφάλιση κατά ένα έτος μέχρι και 173 εκατομμύρια ευρώ.
Η μερική μη διαθεσιμότητα του EUTELSAT 5 West B θα μειώσει τα οικονομικά έσοδα 2019-20 για τις επιχειρησιακές Verticals κατά 5 με 10 εκατομμύρια ευρώ. Το εφάπαξ κόστος μετριασμού, που σχετίζεται κυρίως με τον επανασχηματισμό των κεραίας εδάφους, θα είναι μεταξύ 0 και 10 εκατ. Ευρώ.
Ως εκ τούτου, ο στόχος εσόδων της Eutelsat για το οικονομικό έτος 2019-20 αναθεωρείται μηχανικά μεταξύ 1.270 εκατομμυρίων ευρώ και 1.315 εκατομμυρίων ευρώ για τις Επιχειρησιακές Verticals.
Όλοι οι άλλοι οικονομικοί στόχοι παραμένουν αμετάβλητοι.