Pride Month - «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του)» προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV!

ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η ιστορία της οργάνωσης και του περιοδικού που συσπείρωσε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αποκλειστικά στο Vodafone TV!

To «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του...)», το ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη, που αφηγείται πως μια θαρραλέα ομάδα, έστησε την πρώτη «απελευθερωτική» οργάνωση και το πρώτο γκέι περιοδικό το 1977, προσφέροντας ένα σημείο αναφοράς σε μια κοινότητα που είχε ξεκινήσει να σχηματίζεται! Προβλήθηκε για πρώτη φορά τη Πέμπτη 1 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα από το Vodafone TV, με συντελεστές και κοινό να γίνονται μάρτυρες της ιστορίας του "περήφανου" κινήματος στην Ελλάδα. Pride Month - «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του)» προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV!
Βραβευμένο με το Βραβείο Κοινού Fischer στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2023), το «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του)» προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV
που εγκαινιάζει με τον καλύτερο τρόπο το Pride Month μαζί με δεκάδες άλλους τίτλους που μιλούν για την ορατότητα και το δικαίωμα στην αγάπη.
Η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Vodafone δήλωσε σχετικά:
«Οι αγώνες του ΑΚΟΕ και η ακτιβιστική δράση του ΑΜΦΙ άνοιξαν δρόμους σε όλους/ες μας για μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα μια κοινωνία με περισσότερη ισότητα. Για εμάς στη Vodafone είναι αυτονόητο να ξεκινάει το ταξίδι του ΑΜΦΙ στο Vodafone TV καθώς η αποδοχή και ο σεβασμός είναι στον πυρήνα των αξιών μας. Δημιουργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη, στην εξέλιξη και στην πρόοδο και που κρίνονται καθαρά και μόνο για τη συμμετοχή τους στο αποτέλεσμα, μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών που προστατεύει τα εργαζόμενα άτομα στη Vodafone και τα οικεία τους πρόσωπα ακόμη και εκείνα για τα οποία η πολιτεία δεν έχει λάβει ακόμη την απαραίτητη μέριμνα»

Σύνοψη

Τον Μάρτιο του 1977 μια ομάδα gay φίλων μαθαίνει από τις εφημερίδες πως θα ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που στοχεύει σε gay άντρες, η ομάδα αποφασίζει να αναλάβει δράση για να διεκδικήσει δικαιώματα που στην Ελλάδα του 1970 ήταν ανήκουστα. Η αρχική ομάδα των φίλων ενώνει τις δυνάμεις της με τις τρανς γυναίκες της εποχής. Σε μια ιστορική εκδήλωση στο θέατρο Λουζιτάνια, στις 25 Απριλίου του 1977, η Ελληνική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δηλώνει για πρώτη φορά την παρουσία της και διατυπώνει τις διεκδικήσεις της.
Ένα χρόνο μετά το πρώτο τεύχος του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδος (Α.Κ.Ο.Ε.), το ΑΜΦΙ, ξεκινάει την κυκλοφορία του και μαζί με το ΑΚΟΕ γίνεται ο βασικός πυρήνας γύρω από τον οποίο συσπειρώνονται ΛΟΑΚΤΙ άτομα για τα επόμενα 12 χρόνια διεκδικώντας το δικαίωμα στην ύπαρξη και την ευτυχία και διαμορφώνοντας την ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα στην Ελλάδα, σε μια εποχή όπου οι ταυτότητες πέρα από τους παραδοσιακούς ρόλους ήταν αδιανόητες.