“Τάφοι της Αιγύπτου: Ιμούθης, ο αρχιτέκτονας των πυραμίδων” και Feelgood Highlights μέσα από την οθόνη του Viasat History HD και Κορυφαίες στιγμές Μαΐου!

Feelgood Highlights μέσα από την οθόνη του Viasat History HD και Κορυφαίες στιγμές Μαΐου...
Αυτό το Μάιο στο Viasat History, ο αρχαιολόγος Ζαχί Χαουάς και η ομάδα του ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αναζήτηση του τάφου του βεζίρη Ιμούθη, του σπουδαιότερου μελετητή της αρχαίας εποχής και αρχιτέκτονα της κλιμακωτής πυραμίδας Ζοζέρ. «Τάφοι της Αιγύπτου: Ιμούθης, ο αρχιτέκτονας των πυραμίδων», πρεμιέρα Κυριακή 12 Μαΐου στις 22:00. Μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών διανομής “COSMOTE TV (SAT + ΟΤΤ) και NOVA (SAT + EON TV) σε High Definition”! Παράλληλα οι πλατφόρμες διαθέτουν και On demand πρόσβαση μέσω της VoD πλατφόρμας "Viasat Channels" σε "COSMOTE TV Streaming" και VoD ανά κανάλι σε "EON TV" και των Multiscreen εφαρμογών τους...
Nicolas A.

...
“Τάφοι της Αιγύπτου: Ιμούθης, ο αρχιτέκτονας των πυραμίδων” και Feelgood Highlights μέσα από την οθόνη του Viasat History HD και Κορυφαίες στιγμές Μαΐου!

Αυτό το Μάιο στο Viasat History, ο αρχαιολόγος Ζαχί Χαουάς και η ομάδα του ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αναζήτηση του τάφου του βεζίρη Ιμούθη, του σπουδαιότερου μελετητή της αρχαίας εποχής και αρχιτέκτονα της κλιμακωτής πυραμίδας Ζοζέρ. «Τάφοι της Αιγύπτου: Ιμούθης, ο αρχιτέκτονας των πυραμίδων», πρεμιέρα Κυριακή 12 Μαΐου στις 22:00.

Τάφοι της Αιγύπτου: Ιμούθης, ο αρχιτέκτονας των πυραμίδων
Πρεμιέρα Κυριακή 12 Μαΐου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Tombs of Egypt: Imhotep, The Pyramid Creator - Έτος: 2023

Ο αρχαιολόγος Ζαχί Χαουάς και το επιτελείο του αρχίζουν μια συναρπαστική αναζήτηση του τάφου του βεζίρη Ιμούθη, του σημαντικότερου μελετητή της αρχαίας εποχής και αρχιτέκτονα της κλιμακωτής πυραμίδας Ζοζέρ. Ο τάφος, ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί έως σήμερα, ίσως κρύβει ασύλληπτους θησαυρούς και αναμένεται ότι θα αποκαλύψει άγνωστες πληροφορίες για την αρχαία Αίγυπτο. Μετά τις ανασκαφές στη νεκρόπολη Σακκάρα νότια του Καΐρου, το επιτελείο των αιγυπτιολόγων φέρνει στο φως συγκλονιστικούς τάφους περίτεχνα στολισμένους με σχέδια, σαρκοφάγους που περιέχουν χρυσό, και μυστηριώδεις μούμιες.

Αφιέρωμα: Ρώμη εναντίον Αιγύπτου
Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 5 Μαΐου

Μια αληθινή σύγκρουση τιτάνων λαμβάνει χώρα όταν αρχαία Αίγυπτος και αρχαία Ρώμη συνυπάρχουν στο Viasat History! Και οι δύο εποχές διαμόρφωσαν με τον δικό τους τρόπο τον σημερινό κόσμο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν δεινοί μαθηματικοί και οι αντιλήψεις τους για τον υπολογισμό της έκτασης και του όγκου χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα, όμως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αναπτύξει την κατασκευή οδικών δικτύων και υδρευτικών συστημάτων αν δεν υπήρχε η συμβολή των Ρωμαίων. Αναγνωρίζοντας την αξία και των δύο λαών παρουσιάζουμε δύο νέα ντοκιμαντέρ: «Οι χαμένοι πάπυροι του Βεζούβιου» και «Τάφοι της Αιγύπτου: Ιμούθης, ο αρχιτέκτονας των πυραμίδων». Μέσα από αυτά μαθαίνουμε για τις βασίλισσες της Αιγύπτου και τους ρωμαίους στρατιώτες, ερευνούμε την πολυτελή ζωή τους και την πολυτάραχη εποχή στην οποία έζησαν, ενώ θαυμάζουμε τα μηχανικά επιτεύγματα της πυραμίδας της Γκίζας και το μεγαλείο των ρωμαϊκών αστικών κατασκευών. Από τους γίγαντες του Νείλου μέχρι τα μυστικά που είναι θαμμένα στην Πομπηία, ανακαλύψτε τα κληροδοτήματα που μας άφησαν αυτοί οι δύο θρυλικοί πολιτισμοί.

Οι χαμένοι πάπυροι του Βεζούβιου
Κυριακή 5 Μαΐου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: The Lost Scrolls of Vesuvius - Έτος: 2023

Αποκαλύπτουμε την καινοτόμο επιστήμη που αξιοποιεί ο ειδικός στους υπολογιστές καθηγητής Μπρεντ Σίαλς στην προσπάθειά του να διαβάσει εκατοντάδες απανθρακωμένους αρχαίους πάπυρους που εντοπίστηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ερκουλάνεουμ στην Ιταλία. Μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. οι πάπυροι απανθρακώθηκαν και ανακαλύφθηκαν εκ νέου σε ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τον 18ο αιώνα. Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι οι πάπυροι περιέχουν έργα της αρχαίας γραμματείας, φιλοσοφίας και ιστορίας που είχαν χαθεί ήδη από την εποχή που γράφτηκαν. Τα τελευταία 250 χρόνια έχουν γίνει επισταμένες προσπάθειες να ξεκλειδώσουμε τη χαμένη αρχαία σοφία που κρύβεται στους πάπυρους, όμως πρόκειται για τόσο εύθραυστα αντικείμενα που οποιαδήποτε απόπειρα να ξεδιπλωθούν καταλήγει να τα μετατρέπει σε σκόνη. Διαπιστώνουμε ότι ειδικοί κατάφεραν να αναγνωρίσουν από τα κατεστραμμένα θραύσματα αρχαία έργα που θεωρούνταν μέχρι τότε χαμένα πριν ο Μπρεντ αποκαλύψει τα συγκλονιστικά αποτελέσματά του.

Μεγαλουπόλεις της αρχαιότητας
Πρεμιέρα Τρίτη 7 Μαΐου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχιτεκτονική
Πρωτότυπος τίτλος: Ancient Megacities - Έτος: 2023

Μέσα σε ανελέητες ερήμους και πάνω σε απότομους λόφους και βουνοπλαγιές οικοδομήθηκαν η Τροία, η Καρχηδόνα και η Περσέπολη, οι αρχαίες και ανυπέρβλητες μεγαλουπόλεις που δημιουργήθηκαν από ευφυείς αρχιτέκτονες εξαιρετικών πολιτισμών. Αρχαιολόγοι αλλά και άλλοι ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν μέχρι σήμερα να λύσουν τα μυστήρια που περιβάλλουν αυτές τις πόλεις. Η σειρά μελετά τον επικό σχεδιασμό ασύλληπτων οικοδομημάτων. Ερευνούμε την αρχιτεκτονική που διέπει τις «μεγάλες μητροπόλεις», ανακαλύπτουμε πώς έδωσαν τη δυνατότητα στους κατοίκους τους να επικρατήσουν στην περιοχή τους, και εξετάζουμε τις αιτίες της εξαφάνισής τους.

Αφιέρωμα: Τα μυστικά του Γ΄ Ράιχ
Καθημερινά από Δευτέρα 6 Μαΐου στις 23:00

Τον Μάιο έχουμε την πρεμιέρα δύο πρωτότυπων σειρών ντοκιμαντέρ. Στη «Μυστική επιστήμη των ναζί» ερευνούμε τις λιγότερο γνωστές απόψεις τους, τις θηριωδίες και τα πειράματα του ναζιστικού καθεστώτος, όπως η εμμονή με το χώμα, οι προσπάθειές τους να αλλάξουν το χρώμα των ματιών και να μετατρέψουν τα κουνούπια που μεταφέρουν την ελονοσία σε βιολογικό όπλο. Στη σειρά «Δικαιοσύνη του τρόμου», προσπαθούμε να κατανοήσουμε πώς κατάφερε ο Χίτλερ να δημιουργήσει ένα σύστημα στο οποίο τα ναζιστικά εγκλήματα διαπράττονταν απόλυτα νόμιμα και σύμφωνα με το γράμμα του γερμανικού νόμου. Εκτός από αυτές τις πρεμιέρες, έχουμε επιλέξει μερικά από τα πιο διαφωτιστικά ντοκιμαντέρ που αφορούν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία θα ρίξουν φως σε θέματα λιγότερο γνωστά όπως οι αθώοι Γερμανοί που έζησαν κάτω από το ναζιστικό καθεστώς, ο ρόλος του Βατικανού στη διάρκεια του πολέμου, οι επιστολές του πατέρα της Άννας Φρανκ, Ότο Φρανκ, οι οποίες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, και αμέτρητες άγνωστες ιστορίες Εβραίων που αντιστάθηκαν ηρωικά στις ναζιστικές δυνάμεις σε στρατόπεδα, δάση και γκέτο.

Η μυστική επιστήμη των ναζί
Πρεμιέρα Δευτέρα 6 Μαΐου στις 23:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ επιστήμη/ μηχανική
Πρωτότυπος τίτλος: Secret Nazi Science - Έτος: 2022

Όταν η αυτοκρατορία των ναζί καταρρέει με τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, τα πιο ζοφερά μυστικά του Γ΄ Ράιχ έρχονται στην επιφάνεια. Από τα βιολογικά πειράματα μέχρι τα τεράστια επιτεύγματα της μηχανικής, η σειρά αποκαλύπτει τη σκοτεινή ιστορία στις πραγματικές της διαστάσεις. Διαβάζουμε τη σαδιστική σκέψη της ηγεσίας των ναζί και μελετούμε πώς επιστράτευσε κορυφαίους επιστήμονες της Γερμανίας οι οποίοι εργάζονταν νυχθημερόν επιδιώκοντας την παγκόσμια επικράτηση. Μέσα από τη φριχτή ιστορία καινοτόμων έργων, καταγράφουμε το πώς οι παραπλανημένοι πρωτοπόροι του Χίτλερ ξεπέρασαν τα όρια επιστήμης και ηθικής προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη υπερ-φυλή, να βελτιώσουν τη φονική ναζιστική μηχανή και να διασφαλίσουν ένα Ράιχ χιλίων χρόνων.

Δικαιοσύνη τρόμου
Πρεμιέρα Τρίτη 7 Μαΐου στις 00:20
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ πολιτική & εξουσία
Πρωτότυπος τίτλος: A Justice of Terror - Έτος: 2022

Παρουσιάζοντας την τύχη τριών συμβολικών χαρακτήρων -ενός νομομαθούς, ενός εκτελεστή και ενός εχθρού του καθεστώτος- και χάρη σε βίντεο αρχείου και μαρτυρίες ειδικών, αυτή η πρωτοφανής ιστορική έρευνα προσφέρει μια νέα ερμηνεία του Γ΄ Ράιχ. Ρίχνοντας φως σε αυτές τις σκοτεινές περιοχές, αποκαλύπτει πώς εκμεταλλεύτηκαν οι ναζί τους νόμους για να αιτιολογήσουν το αδικαιολόγητο και να επιτρέψουν τα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων. Επίσης, αποκαλύπτει γιατί η υψηλή διανόηση της Γερμανίας ήταν υπεύθυνη για την καθιέρωση ενός φονικού ολοκληρωτικού συστήματος.