Δορυφορικά Flash Extra: Το SUPER RTL βάζει πλάνα για την εξαγορά του “Slot” δορυφορικής συχνότητας του Γερμανικού Nickelodeon!

Το SUPER RTL βάζει πλάνα για την εξαγορά του “Slot” δορυφορικής συχνότητας του Γερμανικού Nickelodeon,
για να δημιουργήσει ένα νέο γραμμικό παιδικό κανάλι και να προβάλει τις δημοφιλείς σειρές του, συμπεριλαμβανομένου των “PAW Patrol, SpongeBob SquarePants, Welcome to the Louds” και άλλων. Οι εξελίξεις αυτές προέρχονται μετά από συμφωνία μεταξύ της Paramount και του Γερμανικού RTL και για να υλοποιηθούν θα περιμένουν την έγκριση από το αντίστοιχο Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ της Γερμανίας.
Nicolas A.
Για το παιδικό περιεχόμενο στην Γερμανική αγορά, η Paramount θα επικεντρωθεί στις πλατφόρμες ροής “Paramount+” και “Pluto TV”, καθώς και στην συνδρομητική τηλεόραση. Ενώ το αντίστοιχο παιδικό περιεχόμενο στην ελεύθερη τηλεόραση θα εκπέμπεται πλέον από το νέο κανάλι του SUPER RTL! Με τις εξελίξεις αυτές το Paramount Global ουσιαστικά θα περιορίσει την αυτόνομη παρουσία του στην Ελεύθερη τηλεόραση της Γερμανίας, διατηρώντας προς το παρόν μόνο δυο δορυφορικά “Slot” του “Comedy Central” και του “MTV GSA”!

Thorsten Braun, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της SUPER RTL μέχρι το τέλος του 2023 και νυν Chief Marketing, Brand & Consumer Products Officer στο RTL Deutschland, τόνισε: «Με την επέκταση της συνεργασίας με το Nickelodeon και την Paramount, το SUPER RTL θα προσφέρει στο νεανικό κοινό της έναν ακόμη πιο πλούσιο θησαυρό υψηλής ποιότητας με ποιοτικά παιδικά προγράμματα. Μέσω της εξαγοράς του “Slot” δορυφορικής συχνότητας δημιουργείτε ένα νέο πολύτιμο και δυνατό σημείο επαφής για το ηλικιακό γκρουπ στόχευσης των 3 έως 13 ετών."

Michael Keidel, Αντιπρόεδρος Ad Sales, Affiliate + Streaming Partnerships στη Βόρεια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην Paramount, τόνισε: «Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με το SUPER RTL, οι δημοφιλείς χαρακτήρες και ιστορίες του Nickelodeon για παιδιά στη Γερμανία συνεχίζουν να έχουν μόνιμη θέση στη δωρεάν FTA τηλεόραση. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική μας να διασκεδάζουμε τους θαυμαστές σε πολλά σημεία επαφής, συμπεριλαμβανομένου της premium υπηρεσίας ροής “Paramount+”, της δωρεάν ΟΤΤ ροής “Pluto TV” που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και των συνδρομητικών καναλιών μας.

Σχετικά με το SUPER RTL
Το SUPER RTL είναι ο κορυφαίος πάροχος περιεχομένου για τη παιδική ψυχαγωγία στη Γερμανία. Η εταιρεία πολυμέσων με έδρα την Κολωνία διανέμει περιεχόμενο μέσω των δικών της γραμμικών τηλεοπτικών καναλιών και ψηφιακών πλατφορμών, όπως εφαρμογές, ιστότοποι και SVOD. Η μάρκα ομπρέλα TOGGO περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σειρές, παιχνίδια και εκδηλώσεις για παιδιά ηλικίας έξι έως 13 ετών.

Σχετικά με το Nickelodeon
Με ένα ευρύ φάσμα προσφορών ψυχαγωγίας, το Nickelodeon είναι το νούμερο 1 για τα παιδιά παγκοσμίως. Εκτός από την παγκόσμια παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου, το Nickelodeon περιλαμβάνει επίσης ένα ευρύ φάσμα γραμμικών και ψηφιακών προσφορών, καθώς και τομείς καταναλωτικών προϊόντων, εκδηλώσεων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς και εκδοτικών προϊόντων και ταινιών. Το Nickelodeon αποτελεί μέρος του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου επωνυμιών της Paramount.