COSMΟΤΕ TV στην κορυφή με αύξηση συνδρομητικής βάσης σε 688 χιλιάδες κατά το Α’ τρίμηνο του 2024...

Το Α’ τρίμηνο του 2024, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω την πελατειακή του βάση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καταγράφοντας αύξηση 6,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τους 688 χιλιάδες συνδρομητές. Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας 9 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες, χάρη στην πλατφόρμα streaming και στο πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο.
Το 2024, ο ΟΤΕ ανανέωσε για άλλα 3 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων ποδοσφαίρου της UEFA. Η ανανέωση του premium περιεχομένου των δικαιωμάτων μετάδοσης του UEFA League (Champions League, Europa League και Conference League) για τις επόμενες σεζόν 2024-2027 ενισχύει την ανταγωνιστική θέση της COSMOTE TV με ιδιαίτερα δημοφιλές περιεχόμενο.
“Από εκεί και πέρα η προηγμένη πλατφόρμα “COSMOTE TV Streaming”, αν και διαθέτει την καλύτερη OTT εφαρμογή στην Ελληνική αγορά, με Posters και κατανοητή-γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα υλοποίηση της! Επιδέχεται κινητικότητα βελτίωσης στις ψηφιακές ευκολίες Multiscreen πρόσβασης για όλο το ψυχαγωγικό On Demand και γραμμικό περιεχόμενο, είτε στην πρόσβαση περιεχομένου μέσω "Replay TV" και κινητών συσκευών, είτε στη διαθεσιμότητα υπηρεσιών Cloud Recording (υπηρεσίες EPG εγγραφών μέσω Cloud)”, είτε στην On Demand πρόσβαση περιεχομένου σε 4Κ ανάλυση!
Έτσι στο Α’ τρίμηνο του 2024 συνέχισε απέναντι στον ανταγωνισμό, στην κορυφή μιας μάξιμουμ συνδρομητικής βάσης 687.691 συνδρομητών τηλεόρασης και παράλληλη αύξηση με περισσότερους από “9.390 συνδρομητές τηλεόρασης” (σε σχέση με το Δ` τρίμηνο του 2023)...
...
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ τρίμηνο του 2024, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μιχάλη Τσαμάζ:
«Το 2024 ξεκίνησε δυναμικά για τον ΟΤΕ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις καθώς η θητεία μου στον Όμιλο ολοκληρώνεται. Πετύχαμε ισχυρή αύξηση εσόδων χάρη στα έργα ICT, τη διεθνή χονδρική και τις υπηρεσίες κινητής, ενώ συνεχίσαμε να επεκτείνουμε το δίκτυο FTTH και το δίκτυο κινητής, και αυξήσαμε την κερδοφορία του Ομίλου. Από το 2010, που ανέλαβα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, μετράμε πολλά και σημαντικά επιτεύγματα, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε. Έχοντας μετασχηματίσει μαζί την εταιρεία, έχουμε θέσει τις βάσεις για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου παρόχου ψηφιακών υπηρεσιών. Αισθάνομαι υπερήφανος για την πρόοδο του ΟΤΕ όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεισφορά του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Είμαι βέβαιος ότι τόσο το 2024 όσο και τα επόμενα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του διαδόχου μου κ. Κώστα Νεμπή, ο ΟΤΕ είναι σε θέση να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να δημιουργεί σημαντικές ταμειακές ροές, να επενδύει στις υποδομές της χώρας και να προσφέρει αξία στους συνδρομητές, συνεργάτες και μετόχους του».

Προοπτικές
Το 2024, ο ΟΤΕ αναμένει περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών και οικονομικών του επιδόσεων, εξαιρουμένων τυχόν απρόβλεπτων περιστάσεων. Οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ARPU που υλοποιήθηκαν στα τέλη του 2023 αναμένεται να ενισχύσουν την αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής και να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες σταθερής λιανικής. Επιπλέον, ο ΟΤΕ αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από τις θετικές μακροοικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα και τη σταδιακή υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διασφαλίζοντας συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον τομέα του ICT. Ο συγκεκριμένος τομέας παρόλο που συνδέεται με χαμηλό περιθώριο κέρδους, συμβάλει στις μακροχρόνιες επιδόσεις του Ομίλου. Ως αποτέλεσμα, το 2024, ο ΟΤΕ αναμένεται να διευρύνει περαιτέρω τη βάση των εσόδων του, παρά τις πιέσεις στις εγχώριες ροές χονδρικής και τη συρρίκνωση της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας.
Επιπλέον, ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους, ιδίως όσον αφορά στο κόστος προσωπικού, οι οποίες θα συνεχίσουν να δημιουργούν θετική δυναμική και θα αντισταθμίσουν εν μέρει τις επιπτώσεις του υψηλότερου ενεργειακού κόστους λόγω της λήξης ισχύος του συμβολαίου το 2023. Για το έτος 2024, ο ΟΤΕ αναμένει περαιτέρω αύξηση των λειτουργικών κερδών, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τα έσοδα, με βάση την τρέχουσα δυναμική της αγοράς. Ο ΟΤΕ θωρακίζει τη θέση του και διασφαλίζει το μερίδιο αγοράς του, ενώ αξιοποιεί το σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την επέκταση του FTTH, την κάλυψη του 5G και την απόδοση του δικτύου, με στόχο τις συνεχείς προσθήκες και αναβαθμίσεις συνδρομητών. Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει την επενδυτική του στρατηγική, ενώ θα εξακολουθεί να επωφελείται από την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση πελατών και τα προηγμένα δίκτυα σταθερής και κινητής. Η επέκταση της διαθεσιμότητας δικτύου FTTH διασφαλίζει ότι ο ΟΤΕ απορροφά ένα αυξανόμενο μερίδιο συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών, με αυξημένη πιστότητα. Αντίστοιχα, το ευρέως αναγνωρισμένο προηγμένο δίκτυο 5G είναι βασικός καταλύτης για τη συνεχή αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής.
Προοπτικές για το 2024
Το 2024, η διοίκηση του ΟΤΕ διατηρεί το στόχο για τις ελεύθερες ταμειακές ροές στα €470 εκατ. περίπου, αντανακλώντας υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023, που επηρεάστηκε θετικά από μία πίστωση φόρου. Οι επενδύσεις του Ομίλου για το 2024 αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ €610 εκατ. και €620 εκατ., καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών FTTH.

Σταθερή Τηλεφωνία: Ο ΟΤΕ διασφαλίζει με επιτυχία το μερίδιο του στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τις αποσυνδέσεις παραδοσιακών υπηρεσιών φωνής. Στο πρώτο τρίμηνο, οι πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών συνέχισαν να αυξάνονται, με τους συνολικούς συνδρομητές να ανέρχονται σε 2.359 χιλιάδες, αύξηση κατά 1,1% σε ετήσια βάση, υποστηριζόμενη από τις ελκυστικές προσφορές και τις συνεχείς αναβαθμίσεις πελατών, ενώ η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στις συνολικές γραμμές σταθερής αυξήθηκε σε 88%, από 86% ένα χρόνο πριν. O ΟΤΕ συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών, να ενισχύει την εμπειρία πελάτη και να αναβαθμίζει τις προσφορές του. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών FTTx αυξήθηκε 5,1% σε ετήσια βάση, με 19 χιλιάδες καθαρές προσθήκες στο τρίμηνο. Ο συνολικός αριθμός συνδρομητών FTTx ανήλθε σε 1.565 χιλιάδες, ενώ η διείσδυση των υπηρεσιών οπτικής ίνας επί της συνολικής ευρυζωνικής βάσης αυξήθηκε σε 66,3% από 63,8% ένα χρόνο πριν. Οι ταχύτητες 100Mbps ή μεγαλύτερες συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος, αγγίζοντας το 48% των συνδρομητών FTTx. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιταχύνει την υλοποίηση του FTTH, με σκοπό να φτάσει περίπου τα 1,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2024. Αυτό περιλαμβάνει τις μερικώς επιδοτούμενες επενδύσεις σε «Yποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband» που θα φέρει υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας. Στις 31 Μαρτίου 2024, το δίκτυο FTTH ήταν διαθέσιμο σε 1.375 χιλιάδες σπίτια, με τον ΟΤΕ να παραμένει ο μεγαλύτερος πάροχος δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 80% των γραμμών FTTH της χώρας. Ως εκ τούτου, ο ΟΤΕ συνεχίζει να προσελκύει την πλειονότητα των πελατών FTTH, καταγράφοντας για ακόμα μια φορά ρεκόρ σε προσθήκες με 36 χιλιάδες νέες συνδέσεις στο τρίμηνο και τη συνολική πελατειακή βάση να αυξάνεται σε 287 χιλιάδες. Ο ΟΤΕ υλοποίησε πρόσφατα πιλοτικό έργο με ακόμα πιο υψηλές ταχύτητες, έως και 10Gbps, μέσω οπτικών ινών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η διείσδυση στις υποδομές FTTH του ΟΤΕ (ποσοστό πελατών επί των διαθέσιμων γραμμών OTE) αυξήθηκε σε 22%, από 18% ένα χρόνο πριν, χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου, καθώς και τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες. Η διείσδυση των υπηρεσιών FTTH στους πελάτες ΟΤΕ, από τα σπίτια των οποίων έχει περάσει οπτική ίνα, ξεπερνά ήδη το 35%. Η μικρότερη απώλεια πελατών σε υπηρεσίες FTTH, η βελτιωμένη εμπειρία πελάτη καθώς και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστους του δικτύου FTTH, καθιστούν την επέκταση της βάσης συνδρομητών FTTH σημαντική, θέτοντας τα θεμέλια για συνεχή ανάπτυξη.

Το Α’ τρίμηνο του 2024, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω την πελατειακή του βάση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καταγράφοντας αύξηση 6,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τους 688 χιλιάδες συνδρομητές. Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας 9 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες, χάρη στην πλατφόρμα streaming και στο πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο. Το 2024, ο ΟΤΕ ανανέωσε για άλλα 3 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων ποδοσφαίρου της UEFA. Η ανανέωση του premium περιεχομένου των δικαιωμάτων μετάδοσης του UEFA League (Champions League, Europa League και Conference League) για τις επόμενες σεζόν 2024-2027 ενισχύει την ανταγωνιστική θέση της COSMOTE TV με ιδιαίτερα δημοφιλές περιεχόμενο.

Κινητή Τηλεφωνία: Συνεπής με τη στρατηγική του, ο ΟΤΕ συνεχίζει να επεκτείνει τη συνδρομητική βάση συμβολαίων κινητής. Η συνεχής αύξηση πελατών συμβολαίου οφείλεται κυρίως στο συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας όσον αφορά την άριστη εξυπηρέτηση πελατών και την υπεροχή του δικτύου. O ΟΤΕ σημείωσε αύξηση στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής, με το συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 3,2 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση 6,3%. Οι καθαρές προσθήκες στους πελάτες συμβολαίου ήταν θετικές στο τρίμηνο, με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 57 χιλιάδες, υποστηριζόμενες τόσο από νέους πελάτες όσο και από τη μετάβαση πελατών καρτοκινητής σε υπηρεσίες συμβολαίου. Ο ΟΤΕ συνεχίζει να επεκτείνει το 5G δίκτυο του, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στην κάλυψη του δικτύου. Η κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέρχεται ήδη σε 97%, ενώ και άλλες 68 πόλεις στην Ελλάδα απολαμβάνουν κάλυψη άνω του 95%, με τις ταχύτητες να υπερβαίνουν σε κάποιες περιοχές το 1Gbps. H Εταιρεία έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση των υποδομών δικτύου κινητής 5ης γενιάς σε 5G Stand-Alone (SA), που θα παρέχουν ακόμα υψηλότερη ταχύτητα download και upload, εξαιρετικά χαμηλή απόκριση (latency), βελτιωμένη κάλυψη σε κλειστούς χώρους και ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία στις επικοινωνίες. Η εμπορική του διάθεση αναμένεται πολύ σύντομα. Ο ΟΤΕ συνεχίζει να προωθεί τη χρήση δεδομένων μέσω των δικτύων του, με τη μέση χρήση δεδομένων ανά μήνα να αγγίζει τα 12,0GB στο τρίμηνο, συγκριτικά με 8,7GB ένα χρόνο πριν. Ο ΟΤΕ αξιοποιεί την αύξηση της χρήσης δεδομένων και την υπεροχή του δικτύου, για να ενισχύσει περαιτέρω τα έσοδά του.

COSMΟΤΕ TV στην κορυφή με αύξηση συνδρομητικής βάσης σε 688 χιλιάδες κατά το Α’ τρίμηνο του 2024...
Πιο συγκεκριμένα το Α’ τρίμηνο του 2024, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω την πελατειακή του βάση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καταγράφοντας αύξηση 6,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τους 688 χιλιάδες συνδρομητές. Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας 9 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες, χάρη στην πλατφόρμα streaming και στο πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο. Το 2024, ο ΟΤΕ ανανέωσε για άλλα 3 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων ποδοσφαίρου της UEFA. Η ανανέωση του premium περιεχομένου των δικαιωμάτων μετάδοσης του UEFA League (Champions League, Europa League και Conference League) για τις επόμενες σεζόν 2024-2027 ενισχύει την ανταγωνιστική θέση της COSMOTE TV με ιδιαίτερα δημοφιλές περιεχόμενο...

COSMΟΤΕ ΤV 
Q1 2024
Q1 2023
Δ
Συνδρομητές PayTV 
Ελλάδα 
(DTH - Δορυφορική Τηλεόραση + OTT/IP)
687.691
 648.531
+6,0%