Feelgood Highlights Μαΐου και «Βουτιά» στα επικίνδυνα νερά της Αυστραλίας μέσα από την οθόνη του Viasat Νature HD...

Feelgood Highlights Μαΐου και «Βουτιά» στα επικίνδυνα νερά της Αυστραλίας μέσα από την οθόνη του Viasat Νature HD: Κορυφαίες στιγμές...
To Viasat Nature σας προσκαλεί να βουτήξετε στα βάθη της πιο ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης στην ιστορία! Μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών διανομής “COSMOTE TV (SAT + ΟΤΤ) και NOVA (SAT + EON TV) σε High Definition”! Παράλληλα οι πλατφόρμες διαθέτουν και On demand πρόσβαση μέσω της VoD πλατφόρμας "Viasat Channels" σε "COSMOTE TV Streaming" και VoD ανά κανάλι σε "EON TV" και των Multiscreen εφαρμογών τους...
Nicolas A.

...
Feelgood Highlights Μαΐου μέσα από την οθόνη του Viasat Νature HD: Κορυφαίες στιγμές...
Αυτό το Μάιο στο Viasat Nature, «βουτάμε» στα βαθιά και συχνά επικίνδυνα νερά της Αυστραλίας και ανακαλύπτουμε την πλούσια πανίδα του ωκεανού με το «Βουτιές Στα Βαθιά: Αυστραλία» που κάνει πρεμιέρα από τις 4 Μαΐου στις 21:00.

Βουτιές στα βαθιά, Αυστραλία
Πρεμιέρα Σάββατο 4 Μαΐου στις 21:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές/ επιστήμη
Πρωτότυπος τίτλος: Deep Dive Australia - Έτος: 2023

Από τις νεογέννητες χελώνες μεγέθους δύο ιντσών μέχρι τις φάλαινες μήκους 24 μέτρων, η Αυστραλία φιλοξενεί τα πιο ποικιλόμορφα και χαρισματικά είδη θαλάσσιας ζωής στον πλανήτη. Στη σειρά, η βιολόγος και παρουσιάστρια Λίζι Ντέιλι αρχίζει μια επική διαδρομή από τα κρύα παράλια της νότιας Αυστραλίας και φτάνει μέχρι τους τροπικούς υφάλους του βόρειου Κουίνσλαντ και τα φουσκωμένα ρεύματα της δυτικής Αυστραλίας. Διανύοντας τα παράλια η Λίζι εξερευνά κάποιες από τις πλουσιότερες σε ζωή και πιο δυσπρόσιτες θάλασσες στον κόσμο, συναντά πολλά απίστευτα πλάσματα και γνωρίζει τους εκπληκτικούς ανθρώπους που τα προστατεύουν. Με τη συμβολή ειδικών θαλάσσιων επιστημόνων και αυτόχθονων φυλάκων, η Λίζι μαθαίνει λεπτομερείς πληροφορίες για τη μοναδική οικολογία της Αυστραλίας και ανακαλύπτει τι είναι αυτό που καθιστά τα νερά της ξεχωριστά.

Μυστικό ηφαίστειο: έκρηξη στα βάθη της αβύσσου
Κυριακή 5 Μαΐου στις 21:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ ιστορία/ επιστήμη
Πρωτότυπος τίτλος: Hidden Volcano: Eruption from the Abyss - Έτος: 2023

Το ηφαίστειο Χάνγκα Τάνγκα-Χάνγκα Χααπάι εξερράγη με ισχύ μεγαλύτερη από 60 εκατομμύρια τόνους ΤΝΤ στις 15 Ιανουαρίου 2022. Είναι η ισχυρότερη έκρηξη που σημειώθηκε ποτέ στον πλανήτη μέχρι σήμερα. Κύματα ύψους όσο ένα εξαώροφο κτίριο κατέστρεψαν ολοσχερώς την Τόνγκα του Ειρηνικού μέσα σε λίγα λεπτά μετατρέποντας τη χώρα σε ερείπια ενώ επιστήμονες ανά την υφήλιο προσπαθούσαν να κατανοήσουν το μέγεθος του συμβάντος. Σήμερα συνομιλούμε με ένα επιτελείο ερευνητών οι οποίοι επιχειρούν να το εξιχνιάσουν. Γιατί το ηφαίστειο έκανε μια τόσο ισχυρή έκρηξη, πώς προκλήθηκε το ολέθριο τσουνάμι και, το σημαντικότερο, θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και με άλλα ηφαίστεια στον κόσμο;

Σκωτία: η νέα άγρια φύση
Πρεμιέρα Τρίτη 7 Μαΐου στις 21:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Scotland: The New Wild - Έτος: 2023

Η Σκωτία εισέρχεται σε μια νέα εποχή άγριας φύσης. Με το πάθος της νεότητας και το πνεύμα της καινοτομίας, ο άνθρωπος επαναπροσδιορίζει την άγρια φύση και την καθιστά κυρίαρχο θέμα του 21ου αιώνα. Καθώς είναι πλέον καταφανή φαινόμενα η κλιματική αλλαγή, η συρρίκνωση των οικοσυστημάτων και η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού, ο φυσικός κόσμος πρέπει να αντισταθεί ηρωικά αν θέλει να συνεχίσει να υφίσταται έστω και ως σκιώδες απομεινάρι αυτού που ήταν κάποτε. Ωστόσο, πολλά άγρια ζώα και φυτά στη Σκωτία έχουν αρχίσει να πληθαίνουν, να ευδοκιμούν και να διασώζονται από τον αφανισμό ακόμα και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Με την επανεκτίμηση της αξίας της άγριας φύσης και ζωής, το μέλλον των πιο εμβληματικών οικοσυστημάτων της Σκωτίας ίσως τελικά προβλέπεται λαμπρότερο από όσο φανταζόμαστε.

Αφιέρωμα: Κυριακές αφιερωμένες στη δύναμη της φύσης
Κάθε Κυριακή τον Μάιο από 21:00

Διερευνούμε τις αληθινές δυνάμεις της φύσης στο παρελθόν, παρόν και μέλλον εξετάζοντας τις ανεξέλεγκτες φωτιές που έπληξαν την Αυστραλία το 2019, τα σεισμικά μυστήρια στο Ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, και τις φυσικές δυνάμεις που υποβόσκουν στα αδρανή ηφαίστεια της Ευρώπης. Παρακολουθήστε τη μανία των τυφώνων, ανεμοστρόβιλους, κύματα καύσωνα και πλημμύρες που πλήττουν τον κόσμο στο ντοκιμαντέρ «Μυστικό ηφαίστειο: έκρηξη στα βάθη της αβύσσου» το οποίο παρουσιάζει την τρομακτική έκρηξη του Χάνγκα Τάνγκα-Χάνγκα Χααπάι το 2022. Από τους ασιατικούς μουσώνες μέχρι τους τυφώνες της Βόρειας Αμερικής και τους κοιμισμένους γίγαντες της Ευρώπης, δείτε με κάθε λεπτομέρεια τα κατακλυσμιαία γεγονότα της Γης - συντονιστείτε μαζί μας και ανακαλύψτε τις δυνάμεις της φύσης που διαμορφώνουν και μεταβάλλουν τον κόσμο μας μέρα με τη μέρα.

To Viasat Nature σας προσκαλεί να βουτήξετε στα βάθη της πιο ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης στην ιστορία!

Προετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι που προκαλεί δέος, στην καρδιά μιας από τις πιο κατακλυσμικές εκρήξεις ηφαιστείων που έχουν καταγραφεί ποτέ, στο «Μυστικό ηφαίστειο: έκρηξη στα βάθη της αβύσσου», που θα προβληθεί στο Viasat Nature στις 5 Μαΐου στις 21:00.
Τόνγκα, 15 Ιανουαρίου 2022, ο Μπράνκο Σούγκαρ, χαλαρώνει στο σκάφος του, ενώ βρίσκεται σε αλιευτικό ταξίδι. Στον ορίζοντα ένα απειλητικό μανιτάρι μεγαλώνει, όλο και περισσότερο. Στη συνέχεια, μια σειρά από τεράστιες εκρήξεις σηματοδοτεί την έναρξη της πιο ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης που έχει καταγραφεί ποτέ, αλλά και μια επική μάχη για την επιβίωση.
«Ξαφνικά βλέπω λευκό νερό από τη μια άκρη στην άλλη, μέχρι εκεί που μπορείς να δεις. Ένας τοίχος από λευκό νερό. Ένα τσουνάμι. Αποδέχτηκα το γεγονός ότι μας έμεναν μόνο 3 λεπτά ζωής»
Στο ντοκιμαντέρ του Viasat Nature «Μυστικό ηφαίστειο: έκρηξη στα βάθη της αβύσσου», που θα προβληθεί στις 5 Μαΐου στις 21:00, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων κάνει αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να ανακαλύψει τι συνέβη. Το Hunga Ha'apai είναι ένα πολύ ασυνήθιστο είδος ηφαιστείου για το οποίο γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα. Υψώνεται 1800 μέτρα από τον πυθμένα της θάλασσας - είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κρυμμένο κάτω από το νερό, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη τη μελέτη του. Γνωστό ως υποθαλάσσιο ηφαίστειο, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 50.000 παρόμοια ηφαίστεια που παραμονεύουν κάτω από τα κύματα του πλανήτη μας, μερικά από τα οποία έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν εκατομμύρια ζωές. Η ανακάλυψη του τρόπου με τον οποίο το ηφαίστειο Hunga δημιούργησε την ισχυρότερη έκρηξη που έχει καταγραφεί ποτέ θα μπορούσε να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις.
Η Hunga Tonga, ένα ηφαιστειογενές νησί που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, παρέμενε για πολύ καιρό σε αδράνεια, με την πραγματική του δύναμη κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια. Ωστόσο, εκείνη τη μοιραία ημέρα του Ιανουαρίου, η έκρηξη έστειλε ένα τσουνάμι να κάνει τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε μια ηχητική έκρηξη που έκανε δύο φορές τον γύρο του κόσμου. Η υποθαλάσσια έκρηξη στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό εκτόξευσε επίσης ένα τεράστιο σύννεφο υδρατμών στη στρατόσφαιρα της Γης - αρκετό για να γεμίσει περισσότερες από 58.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.
Το ηφαίστειο Hunga Tonga εξερράγη με δύναμη περισσότερων από 60 εκατομμυρίων τόνων TNT, ρίχνοντας στάχτη στην Τόνγκα του Ειρηνικού για πάνω από δέκα ώρες. Η πανίσχυρη δύναμή του δημιούργησε μέσα σε λίγα λεπτά πανύψηλα κύματα, χτυπώντας τις ακτές της Τόνγκα και πλήττοντας Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία, καθώς και τις δυτικές ακτές της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής. Ολόκληρες κοινότητες παρασύρθηκαν από ένα τσουνάμι που εξαπλώθηκε στον Ειρηνικό μέσα σε λίγες ώρες και άφησε πίσω του ένα ίχνος καταστροφής και απόγνωσης. Η απόλυτη δύναμη της έκρηξης δεν άφησε καμία αμφιβολία για το μέγεθος του αντίκτυπού της τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Προετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι που προκαλεί δέος, στην καρδιά μιας από τις πιο κατακλυσμικές εκρήξεις ηφαιστείων που έχουν καταγραφεί ποτέ, στο «Μυστικό ηφαίστειο: έκρηξη στα βάθη της αβύσσου», που θα προβληθεί στο Viasat Nature στις 5 Μαΐου στις 21:00.