“FRANSAT TV Stick: Μια μονάδα CAM CI Plus 2.0 σε φορμά USB για DTH λήψη HD και UHD σε Smart TVs για την κάλυψη στις Γαλλικές λευκές DTT περιοχές!”

Η FRANSAT αποκαλύπτει το TV Stick, μια μονάδα CAM CI Plus 2.0 με φορμά USB για απευθείας δορυφορική λήψη HD και UHD σε Smart TVs, για την κάλυψη στις λευκές DTT περιοχές της Γαλλικής επικράτειας!


Στο IBC 2024, η FRANSAT, η θυγατρική του Ομίλου Eutelsat που διαχειρίζεται μια πλατφόρμα DTH καναλιών DTT για τη γαλλική αγορά, κάνει πρεμιέρα ενός αποκλειστικού μικροσκοπικού αποκωδικοποιητή σχεδιασμένου που απλοποιεί περαιτέρω τη δορυφορική λήψη DTΗ (Direct-to-Home). Παρουσιάζεται στο περίπτερο του Ομίλου Eutelsat (Hall 1.C41), το νέο προϊόν θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία από το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Μια σημαντική ανακάλυψη για τους τηλεθεατές της δορυφορικής τηλεόρασης!
Το FRANSAT TV Stick είναι μια μονάδα πρόσβασης υπό όρους («μονάδα CAM») που χρησιμοποιεί το νέο πρότυπο CI Plus 2.0 για να ενσωματώσει τις λειτουργίες αποκρυπτογράφησης και λογικής αρίθμησης καναλιών της δορυφορικής μετάδοσης, σε ένα συμπαγές dongle USB.
Το TV Stick εισάγεται απλώς στη θύρα USB των τηλεοράσεων νέας γενιάς εξοπλισμένων με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη. Στη συνέχεια, ο θεατής μπορεί να πλοηγηθεί σε όλο το φάσμα των δορυφορικών καναλιών HD και UHD και να ελέγξει τις προηγμένες λειτουργίες και υπηρεσίες της τηλεόρασης με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, δεν απαιτείται εξωτερικός αποκωδικοποιητής ή πρόσθετη καλωδίωση.

Η FRANSAT είναι ο πρώτος παγκόσμιος πάροχος που προτείνει αυτήν την καινοτόμο λύση, με τη φιλοδοξία να απλοποιήσει και να επεκτείνει τη λήψη δορυφορικής τηλεόρασης απευθείας στο σπίτι.

Μια λύση αφιερωμένη στην ευρεία χρήση των Smart TVs

Ενώ πάνω από τα μισά γαλλικά σπίτια είναι εξοπλισμένα με Smart TVs, ένα σημαντικό τμήμα[1], ιδιαίτερα σε περιοχές χαμηλής πυκνότητας, έχει μικρή ή καθόλου επίγεια κάλυψη DTT ή ανεπαρκές εύρος ζώνης για τη λήψη τηλεοπτικών καναλιών HD και UHD μέσω Διαδικτύου. Για το λόγο αυτό, η FRANSAT, η οποία προσφέρει τη μονάδα TV - μια μονάδα CAM CI Plus με θύρα PCMCIA - εδώ και πολλά χρόνια, λανσάρει το TV Stick, το οποίο διαθέτει λειτουργίες ασφαλείας τελευταίας γενιάς για έλεγχο πρόσβασης και προστασία UHD και premium περιεχόμενου.

Η μικρή ηλεκτρονική συσκευή δεν απαιτεί εξωτερικό αποκωδικοποιητή, επιτρέποντας στους τηλεθεατές να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ποιότητα βίντεο και ήχου της smart TV με ενσωματωμένη δορυφορική λήψη HD και UHD, καθώς και τις υπηρεσίες OTT που απαιτούν λιγότερο εύρος ζώνης Internet. Η FRANSAT προτείνει επίσης το Fransat Connect, μια διαδραστική εφαρμογή τηλεόρασης που ενσωματώνει μια υπηρεσία βελτιωμένου ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG), βασισμένη στο πρότυπο τεχνολογίας διαδραστικής τηλεόρασης HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband Television), η οποία είναι επίσης διαθέσιμη σε όλες τις τηλεοράσεις νέας γενιάς.


Το TV Stick προσφέρει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας,
χρησιμοποιώντας ρεύμα από την τηλεόραση χωρίς την ανάγκη πρόσθετης πηγής ρεύματος. Χάρη στο συμπαγές του μέγεθος, είναι επίσης εύκολο να ανακυκλωθεί, σύμφωνα με τις τρέχουσες στρατηγικές των τηλεοράσεων και των κατασκευαστών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η ανάπτυξη λογισμικού πίσω από το TV Stick είναι το αποτέλεσμα κοινών προσπαθειών μεταξύ της FRANSAT και της TWISE, μιας γαλλικής εταιρείας που αναπτύσσει ενσωματωμένο λογισμικό ασφαλείας, και της VIACCESS-ORCA, μιας άλλης γαλλικής εταιρείας που ειδικεύεται στις τεχνολογίες περιεχομένου βίντεο με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο πρόσβασης.

Το πρότυπο CI Plus 2.0 έχει ήδη ενσωματωθεί από αρκετούς κατασκευαστές τηλεοράσεων, συμπεριλαμβανομένων των HISENSE, LG και PHILIPS. Η προοδευτική κυκλοφορία του προτύπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2025, επιτρέποντας έτσι μια μετάβαση από την παλιά διεπαφή θύρας PCMCIA.

Με την κυκλοφορία του TV Stick, η FRANSAT επιδεικνύει την ηγετική της θέση στην παροχή καινοτόμων λύσεων για λήψη δορυφορικής τηλεόρασης, ώστε να συμβαδίζει με τις εξελισσόμενες προσδοκίες τόσο των τηλεθεατών, όσο και των επαγγελματιών του κλάδου.